Denne velsmagende og nemme opskrift på naanbrød uden gær, tager kun 25 minutter at lave og der skal kun bruges 4 ingredienser. Når du først har prøvet denne opskrift én gang, vil du med garanti ...
Tilbehør
Waldorfsalat
Waldorfsalat er en sand klassiker, som var meget populær tilbage i 80´erne. Salaten går godt til mange retter, men til vildt SKAL man servere retten :) Og når jeg skriver vildt, så mener jeg ikke kun ...
Syltede Rødbeder
Syltede rødbeder er noget man altid har på lager. De smager super godt på leverpostejsmaden, til biksemad eller skipperlabskovs, på sylte eller noget helt femte. Ofte køber man sine syltede ...
Rødkål
Hjemmelavet rødkål er fast inventar på julebordet i hele Danmark - både juleaften og til julefrokosterne, hvor det serveres sammen som tilbehør til andesteg og flæskesteg, samt til gåsen Mortens ...
Gastrik
Gastrik er en karamelliseret vineddike-sirup, som er super god til at justere smagen når man laver saucer, supper eller sammenkogte retter. Når man laver sovs, kan det nogen gange være svært at få den ...
Millionbøf
Millionbøf er noget vi alle kender og har fået som barn. Typisk blev den serveret med kartoffelmos og rødbeder, men spaghetti eller ris er også en mulighed. Mange forveksler millionbøf med ...
Æggesalat
Æggesalat smager super godt oven på sild eller alene oven på et stykke franskbrød – evt. som sandwich. Det nemmeste er at købe sin æggesalat i det lokale supermarked, men den smager langt fra lige så ...
Æggekage i ovn
Æggekage er en klassiker i det danske køkken. Det smager super godt, er nemt at lave og kan tilpasses dine favorit-ingredienser. Personligt tilsætter jeg altid kartofler, purløg og sprød bacon, men ...
Tzatziki
Tzatziki er super lækkert og nemt at lave selv. Det kan spises som tilbehør til grill og salater, eller som dip til burgers, pommes frites, naanbrød eller grøntsagschips. Hos os har vi næsten hele ...
Sushi
Sushi er noget man enten hader eller elsker. Personligt holder jeg utroligt meget af det, og efter jeg er begyndt at lave det selv, så får vi det ca. en gang om ugen. Der er mange som ikke kan li ...
Snobrødsdej
Snobrød smager dejligt og det er utroligt hyggeligt at lave om sommeren. Hele familien samlet rundt om et bål, med hver deres pind med snobrød, og bare sidde og nyde varmen sammen. Det er altså bare ...
Røræg
Røræg, eller Scrambled eggs, er fast inventar i buffeten når man spiser brunch, og det er der flere grunde til. Men vigtigst er at det er nemt, lækkert og hurtigt at lave. Og så må man ikke glemme at ...
Råcreme
Råcreme var ekstremt populært i 60’erne, hvor man blandede forskellige frugter i og kaldte det abemad. Det bruger man det stadig til, men i dag er det blot omdøbt til frugtsalat. Man kan selvfølgelig ...
Pølsehorn
Pølsehorn er et stort hit hos bl.a børn. De er perfekte at servere til børnefødselsdagen eller som en lille snack i madpakken. Uanset hvor og hvordan man servere sine pølsehorn, så vil det vække ...
Pommes Frites
Pommes Frites, eller den danske version pomfritter, er noget vi alle kender og elsker. Pommes Frites er et godt alternativ til de almindelige kartofler, og passer perfekt sammen med en god bøf og ...
Pommes Anna
Pommes Anna er en klassisk fransk ret eller tilbehør om man vil, som går godt til alle retter hvor man normalt ville ha serveret en anden form for kartofler med en sauce til. Det smager super godt, ...
Pizzasnegle
Pizzasnegle smager super godt, og er nemt at have med i madpakken eller i picnickurven på skovturen. Man kan lave pizzasnegle med næsten det fyld man ønsker, om det er skinke, oksekød eller en helt ...
Koldskål
Koldskål er en klassisk dansk ret, som vi alle kender. Den kan nydes hele døgnet, som enten morgenmad, mellemmåltid eller dessert. Den opskrift som jeg vil komme med herunder, er den helt klassiske ...
Kold kartoffelsalat
Hjemmelavet kold kartoffelsalat er et stort hit ved grill-bordet her om sommeren – især hvis man benytter nye danske kartofler. Mums. Opskriften som jeg kommer med herunder, er en som jeg selv ...
Kartoffelmos
Kartoffelmos er nok den mest enkle ret som findes, men alligevel er den elsket af de fleste. Den bruges flittigt til forskellige retter som f.eks. brændende kærlighed, gullash, mørbradgryde og nogen ...
Hummus
Hummus er en puré af kogte kikærter, som stammer fra Mellemøsten. Hummus har mange anvendelsesmuligheder – personligt bruger jeg det ofte som en sund/alternativ dip til chips eller rå grøntsager. ...
Hollandaise Sauce
Hollandaise Sauce er en af mine personlige favoritter blandt saucer. Den går godt sammen med mange forskellige retter, heriblandt fisk. Men der hvor jeg oftest spiser hollandaise, er faktisk til ...
Havregrynskugler
Havregrynskugler er lig med jul. Den klassiske julekonfekt har altid haft en fast plads på julebordet igennem hele december, selvfølgelig sammen med alt det af konfekt man har lavet. Det kunne f.eks ...
Guacamole
Guacamole kommer oprindeligt fra Mexico, men er blevet utroligt populært som dip til nachos, chips og grøntsags-stænger i Danmark og andre lande. Guacamole behøver ikke nødvendigvis at blive brugt som ...
Grillspyd med bacon og kylling
Grillspyd kan laves på et utal af måder, da man kan kombinere lige præcis de ingredienser man bedst kan li. Derfor er nedeståede opskrift på grillspyd også blot til inspiration, og de enkelte ...
Grillede majskolber
Grillede majskolber smager super lækkert, som tilbehør til steaks, grillspyd eller andet kød. Normalt griller man sine majskolber direkte på grillen, men jeg gør det lidt anderledes. Se min version af ...
Friturestegt kylling
Friturestegt kylling er den hjemmelavede udgave af Kentucky Fried Chicken, som de fleste af os nok kender. Og hvis man har bare en nogenlunde appetit, så bliver man sjældent mæt af én enkelt portions ...
Forårsruller
Forårsruller vil altid være en af mine favoritter blandt snacks eller som en del af aftensmaden. Det gode med forårsruller er at man kan benytte præcis de ingredienser man har lyst til. Kødet kan ...
Flødekartofler
Flødekartofler er én af favoritterne, når det drejer sig om tilbehør til kød. Mange forbinder de flødestuvede kartofler med 80´erne, men det er en ret som aldrig går af mode i Danmark. Flødekartofler ...
Falafel
Falafel er meget udbredt i mellemøsten, men stammer oprindeligt fra Palæstina. Herhjemme er falafel også meget populært blandt vegetarer, hvor kødet erstattes med falafel pga. det høje indhold af ...
Hjemmelavet Coleslaw
Coleslaw smager utrolig godt og er super nemt at lave. Det bruges som tilbehør til mange forskellige retter, men er nok mest kendt som en af hovedingredienserne i Pulled Pork-burger. Mange ...
Chokoladesovs
Chokoladesovs, eller chokoladesauce hvis man skal være fin på den, er noget de fleste elsker. Det kan bruges som tilbehør eller pynt på utrolig mange ting. Pandekager og flødeis er blandt favoritterne ...
Brunede kartofler
Brunede kartofler er noget som vi alle kender og holder af. De er fast inventar ved julebordet i de fleste hjem, sammen med andestegen og flæskestegen. Men brunede kartofler kan også nydes til f.eks ...
Broccolisalat
Broccolisalat er super nemt at lave, det smager dejligt og så passer den perfekt som tilbehør til rigtig mange retter. Man kan, lige så med alle andre salater, tilføje andre ingredienser hvis man ...
Blomkålsris
Blomkålsris er et sundt alternativ til almindelig ris. Der er stor diskussion blandt læger, ernæringseksperter og andre fagfolk, omkring stivelse i maden. De fleste er enige om at det er bedre at ...
Bananpandekager
Bananpandekager er et sundt alternativ til de almindelige tynde pandekager. Bananen giver en naturlig sødme, og der skal derfor ikke tilsættes sukker eller andre sødestoffer. Bananpandekager minder ...
Agurkesalat
Agurkesalat er en tilbehør som smager super godt, og som passer til utrolig mange retter. Og så er den jo super enkel at lave. Når jeg spiser hakkebøf, flæskesteg eller frikadeller, så er ...
Spaghetti med Kødsovs
Spaghetti med kødsovs er en sikker vinder i de fleste hjem, både hos børn og voksne. Børn elsker det og kokken synes det er super nemt at lave - en Win-Win situation :) Det gode med kødsovs er at ...
Persillesovs
Persillesovs er en gammel og klassisk sovs, som oftest serveres til f.eks. stegt flæsk eller en stegt rødspætte. Der findes flere slags persille herhjemme, men når man skal lave persillesovs, er ...
Mornaysauce
Mornaysauce kan bruges til mange forskellige retter, men der hvor den oftest benyttes, er i den hjemmelavede lasagne, hvor den er en vigtig ingrediens. Der er mange som tager fejl af Mornaysauce og ...
Syltede rødløg
Syltede rødløg er super lækre og er et fint alternativ til agurkesalat. De sød-syrlige løg bliver efter et par dage i glasset bløde og får den fineste pink farve. Så udover at smage godt, så sætter de ...