• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Vielskermad.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Forret
    • Frokost
      • Madpakke idéer
    • Aftensmad
      • Gryderet
      • Kød
      • Suppe
      • Vegetar
    • Bagværk
      • Kager
        • Mug Cake (Kage i Kop)
      • Brød & Boller
      • Småkager
    • Dessert
      • Is
    • Drikkelse
      • Varme drikke
      • Drink & Cocktails
      • Smoothies
      • Kolde drikke
    • Tilbehør
      • Sovser
      • Dip & Dressing
        • Pesto
      • Salater
      • Snack
  • Artikler
    • Anmeldelser
    • Leksikon
  • Om siden
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Alle Opskrifter
    • Måltidskasser

Tilbehør

Knuste kartofler med parmesan

Knuste kartofler med parmesan

Knuste kartofler er en anderledes måde at tilberede og servere kartofler på, men det er super nemt at lave og smager skønt. Kartoflerne kan serveres til alle retter, hvor du normalt ville servere ...

Læs Mere

Sur-sød sovs

Sur-sød sovs

Sur-sød sovs er en klassiker fra kinesiske restauranter grillbarer. Sammen med ris og indbagt kylling, rejer og svin, kan man hurtigt for spist sig til lidt af en mavepine - det gør jeg i hvert fald. ...

Læs Mere

Chimichurri

Chimichurri opskrift

Chimichurri er en sydamerikansk sauce eller marinade, som passer perfekt til forskellige former for kød og grøntsager. Den er super nem at lave, da den hovedsageligt kun består af friske krydreurter, ...

Læs Mere

Hjemmelavet Marcipan

Hjemmelavet Marcipan Opskrift

Marcipan bruges til mange forskellige ting indenfor bager og konditor faget. Og her op til jul bliver det også brugt til at lave store mængder julekonfekt i de danske hjem. Når vi skal bruge ...

Læs Mere

Basilikum Pesto

Basilikum Pesto

Basilikum er den mest benytte ingrediens når det kommer til pesto. Basilikum går godt sammen med mange råvarer og smager fantastisk, så hvorfor ikke også benytte den i sin pesto. Opskriften på ...

Læs Mere

Pocheret Æg

Pocheret Æg Opskrift

Pocheret æg er der ikke mange som laver, da man ofte ser at de mislykkedes i madprogrammer som f.eks Masterchef. Men de smager simpelthen så godt at du bør prøve det. Det værste der kan ske er at ...

Læs Mere

Bløde Løg

Hakkebøf med Bløde Løg

Bløde løg er blot en af mange måder at tilberede sine løg på. Det er nok også den mest benyttede, lige foran ristede løg og syltede rødløg. De fleste kender de bløde løg fra den gode gamle ...

Læs Mere

Samosa

Samosa Opskrift

En samosa er et indisk snack, som minder meget om en forårsrulle, men som kan have forskellige former, herunder trekantede, kegle- eller halvmåneformer, afhængigt af regionen. Man vælger selv ...

Læs Mere

Ærtepuré

Ærtepuré Opskrift

Ærter er sunde og så smager de dejligt - især hvis man spiser dem friskplukket fra haven. Men frosne ærter fra det lokale supermarked kan også fint bruges til ærtepuré. Ærtepuré smager super godt ...

Læs Mere

Rodfrugter i ovn

Bagte Rodfrugter i ovn

Hvor sommeren er mekka for friske grøntsager og lækker frugt, er efteråret god for masser af lækre rodfrugt. Det vælter op med rødbeder, gulerødder, pastinakker, persillerødder, jordskokker mv. ...

Læs Mere

10 Sunde Snacks

Sunde snacks

Snacks er bare nødvendige i hverdagen. De bliver hurtigt den lette løsning, der oftest er hvad man kan kategorisere som usund mad med mere sukker og fedt, end hvad vi har behov for. Det dog er muligt ...

Læs Mere

Rødvinssauce

Rødvinssauce

Hjemme hos os er det oftest bearnaise eller brun sovs der serveres til maden. Men skal der serveres noget lækkert kød fra en god udskæring, f.eks oksemørbrad, så laver jeg en god rødvinssauce. Det er ...

Læs Mere

Dulce De Leche

Dulce De Leche

Dulce De Leche er et fint ord for karamel sauce eller creme. Ja det er faktisk den nemmeste måde at lave en karamel på, da man kun skal bruge en enkel ingrediens, som man enten kan købe eller lave ...

Læs Mere

Mayonnaise

Mayonnaise Hjemmelavet

Mayonnaise bruges til mange ting i det danske køkken - både i og ovenpå maden. Oftest er det en købt mayo man bruger, men hvis det skal være lidt ekstra lækkert, bør man lave sin egen. Det tager ikke ...

Læs Mere

Barbecue Sauce

Barbequesauce

Barbecue sauce er super lækkert og bruges til mange forskellige ting. Især om sommeren, hvor man griller meget, er barbecue uundværligt, da den ofte bruges som marinade til sit kød. Men saucen bruges ...

Læs Mere

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller til aftensmad er altså bare lykken - især hvis man har fanget fisken selv. Og at fange fisk selv, er noget jeg som passioneret lystfisker holder meget af. Derfor spiser vi også fisk ...

Læs Mere

Lemon Curd

Lemon Curd

Lemon Curd eller curd med andre smage for den sag skyld, kan bruges til mange ting. Man kan f.eks benytte den som fyld eller creme i en kage, eller som en slags marmelade på friskbagte ...

Læs Mere

Creme Anglaise

Creme Anglaise

Crème anglaise er et fint navn for en kold vanilje creme eller vaniljesovs om man vil. Den smager super godt og passer perfekt til friske frugter og bær. Den kan også bruges til andre ting, men det ...

Læs Mere

Bearnaise Sauce

hjemmelavet Bearnaise Sauce

Bearnaise Sauce er en sand klassiker i det franske køkken. Herhjemme bliver den også spist i store mængder - desværre bare ikke hjemmelavet, men som købe-sauce. Det er utroligt synd, da hjemmelavet ...

Læs Mere

Hasselback Kartofler

Hasselback Kartofler

Der findes mange måder at tilberede kartofler på. En af mine favoritter er hasselback kartofler, eller hasselbagte kartofler som de også kaldes. De lækre sprøde, men alligevel møre, kartofler kan ...

Læs Mere

Popcorn

Hjemmelavede popcorn

Hvad er hovedingrediensen til en hyggelig filmaften? Popcorn!! De fleste køber deres popcorn i det lokale supermarked, og skal blot smide dem i mikroovnen. Men der er delte meninger om det er godt for ...

Læs Mere

Rødkålssalat med Radiser

Rødkålssalat med Radiser

Om sommer er det ikke altid man har lyst til tung varm mad. Det kan også være at man har brug for noget lækkert tilbehør til stegen eller grillmaden. Her kunne en lækker rødkålssalat være en mulighed. ...

Læs Mere

Bønner med Bacon

Bønner med Bacon

Grønne bønner med bacon, bagt i ovnen, smager super lækkert som en snack eller som tilbehør til aftensmaden - specielt vildtretter. De er også perfekte til at få lokket lidt grønt i børnene, hvis de ...

Læs Mere

Andesauce

Andesauce

Når det er jul, vil man gerne gør lidt ekstra ud af julemiddagen. Og er der noget som kan ødelægge en god middag, så er det andesaucen. Hvis din sauce ikke smager af nok, så kan det ødelægge en hel ...

Læs Mere

Syltning af frugter og grøntsager

Syltning af frugter og grøntsager

At sylte grøntsager er den perfekte måde at undgå madspild samtidig med, at man spicer sine salater og grøntsager op. Du har sikkert før prøvet, at der ligger et bundt radiser nede i grøntsagsskuffen, ...

Læs Mere

Hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød og Hvidløgsflutes

Hvidløgsbrød smager super-godt som tilbehør til lækre supper og gryderetter, samt om sommeren når der bliver grillet lækkert kød. Man kan sagtens snyde og købe sine hvidløgsflutes fra Hatting, i det ...

Læs Mere

Naanbrød

Naanbrød opskrift

Denne velsmagende og nemme opskrift på naanbrød uden gær, tager kun 25 minutter at lave og der skal kun bruges 4 ingredienser. Når du først har prøvet denne opskrift én gang, vil du med garanti ...

Læs Mere

Waldorfsalat

Waldorfsalat opskrift

Waldorfsalat er en sand klassiker, som var meget populær tilbage i 80´erne. Salaten går godt til mange retter, men til vildt SKAL man servere retten :) Og når jeg skriver vildt, så mener jeg ikke kun ...

Læs Mere

Syltede Rødbeder

Syltede Rødbeder opskrift

Syltede rødbeder er noget man altid har på lager. De smager super godt på leverpostejsmaden, til biksemad eller skipperlabskovs, på sylte eller noget helt femte. Ofte køber man sine syltede ...

Læs Mere

Hjemmelavet Rødkål

Hjemmelavet Rødkål opskrift

Hjemmelavet rødkål er fast inventar på julebordet i hele Danmark - både juleaften og til julefrokosterne, hvor det serveres sammen som tilbehør til andesteg og flæskesteg, samt til gåsen Mortens ...

Læs Mere

Gastrik

Gastrik opskrift

Gastrik er en karamelliseret vineddike-sirup, som er super god til at justere smagen når man laver saucer, supper eller sammenkogte gryderetter. Når man laver sovs, kan det nogen gange være svært at ...

Læs Mere

Millionbøf

Millionbøf

Millionbøf er noget vi alle kender og har fået som barn. Typisk blev den serveret med kartoffelmos og rødbeder, men spaghetti eller ris er også en mulighed. Mange forveksler millionbøf med ...

Læs Mere

Æggesalat

Æggesalat opskrift

Æggesalat smager super godt oven på sild eller alene oven på et stykke franskbrød – evt. som sandwich. Det nemmeste er at købe sin æggesalat i det lokale supermarked, men den smager langt fra lige så ...

Læs Mere

Æggekage i ovn

Æggekage i ovn

Æggekage er en klassiker i det danske køkken. Det smager super godt, er nemt at lave og kan tilpasses dine favorit-ingredienser. Personligt tilsætter jeg altid kartofler, purløg og sprød bacon, men ...

Læs Mere

Tzatziki

Tzatziki opskrift

Tzatziki er super lækkert og nemt at lave selv. Det kan spises som tilbehør til grill og salater, eller som dip til burgers, pommes frites, naanbrød eller grøntsagschips. Hos os har vi næsten hele ...

Læs Mere

Sushi

hjemmelavet sushi opskrift

Sushi er noget man enten hader eller elsker. Personligt holder jeg utroligt meget af det, og efter jeg er begyndt at lave det selv, så får vi det ca. en gang om ugen. Der er mange som ikke kan li ...

Læs Mere

Snobrødsdej

Snobrødsdej

Snobrød smager dejligt og det er utroligt hyggeligt at lave om sommeren. Hele familien samlet rundt om et bål, med hver deres pind med snobrød, og bare sidde og nyde varmen sammen. Det er altså bare ...

Læs Mere

Røræg

Røræg opskrift

Røræg, eller Scrambled eggs, er fast inventar i buffeten når man spiser brunch, og det er der flere grunde til. Men vigtigst er at det er nemt, lækkert og hurtigt at lave. Og så må man ikke glemme at ...

Læs Mere

Råcreme

Råcreme opskrift

Råcreme var ekstremt populært i 60’erne, hvor man blandede forskellige frugter i og kaldte det abemad. Det bruger man det stadig til, men i dag er det blot omdøbt til frugtsalat. Man kan selvfølgelig ...

Læs Mere

Pølsehorn

Pølsehorn opskrift

Pølsehorn er et stort hit hos bl.a børn. De er perfekte at servere til børnefødselsdagen eller som en lille snack i madpakken. Uanset hvor og hvordan man servere sine pølsehorn, så vil det vække ...

Læs Mere

Pommes Frites

Pommes Frites opskrift

Pommes Frites, eller den danske version pomfritter, er noget vi alle kender og elsker. Pommes Frites er et godt alternativ til de almindelige kartofler, og passer perfekt sammen med en god bøf og ...

Læs Mere

Pommes Anna

Pommes Anna

Pommes Anna er en klassisk fransk ret eller tilbehør om man vil, som går godt til alle retter hvor man normalt ville ha serveret en anden form for kartofler med en sauce til. Det smager super godt, ...

Læs Mere

Pizzasnegle

pizzasnegle opskrift

Pizzasnegle smager super godt, og er nemt at have med i madpakken eller i picnickurven på skovturen. Man kan lave pizzasnegle med næsten det fyld man ønsker, om det er skinke, oksekød eller en helt ...

Læs Mere

Koldskål

Koldskål opskrift

Koldskål er en klassisk dansk ret, som vi alle kender. Den kan nydes hele døgnet, som enten morgenmad, mellemmåltid eller dessert. Den opskrift som jeg vil komme med herunder, er den helt klassiske ...

Læs Mere

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Hjemmelavet kold kartoffelsalat er et stort hit ved grill-bordet her om sommeren – især hvis man benytter nye danske kartofler. Mums. Opskriften som jeg kommer med herunder, er den som jeg selv ...

Læs Mere

Kartoffelmos

Kartoffelmos

Kartoffelmos er nok den mest enkle ret som findes, men alligevel er den elsket af de fleste. Den bruges flittigt til forskellige retter som f.eks. brændende kærlighed, gullash, mørbradgryde og nogen ...

Læs Mere

Hummus

hummus opskrift

Hummus er en puré af kogte kikærter, som stammer fra Mellemøsten. Hummus har mange anvendelsesmuligheder – personligt bruger jeg det ofte som en sund/alternativ dip til chips eller rå grøntsager. ...

Læs Mere

Hollandaise Sauce

Saucer

Hollandaise Sauce er en af mine personlige favoritter blandt saucer. Den går godt sammen med mange forskellige retter, heriblandt fisk. Men der hvor jeg oftest spiser hollandaise, er faktisk til ...

Læs Mere

Havregrynskugler

Havregrynskugler

Havregrynskugler er lig med jul. Den klassiske julekonfekt har altid haft en fast plads på julebordet igennem hele december, selvfølgelig sammen med alt det andet konfekt og småkager man har lavet. ...

Læs Mere

Guacamole

Guacamole

Guacamole kommer oprindeligt fra Mexico, men er blevet utroligt populært som dip til nachos, chips og grøntsags-stænger i Danmark og andre lande. Guacamole behøver ikke nødvendigvis at blive brugt som ...

Læs Mere

  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Følg os på Facebook

Om Vielskermad.dk

Mit navn er Kim Jørgensen, og jeg bor alene sammen med min datter Cilje.

En af mine helt store passioner er mad, og jeg elsker at inddrage min datter når der skal eksperimenteres og afprøves nye opskrifter i køkkenet.

Jeg har startet Vielskermad.dk fordi jeg gerne vil dele ud af mine erfaringer og komme med tips/tricks til køkkenet. Mere om mig →

Siden ejes og drives af SearchMore.dk | CVR: 29097933 | Møllevangen 9, 4281 Gørlev | Mail: kontakt@searchmore.dk