Millionbøf er noget vi alle kender og har fået som barn. Typisk blev den serveret med kartoffelmos og rødbeder, men spaghetti eller ris er også en mulighed. Mange forveksler millionbøf med ...
Opskrifter på lækre gryderetter
Gryderetter er noget som jeg elsker, og er noget som også går under betegnelsen sammenkogt - hvilket det jo også er. En gryderet består som ofte af kød, grøntsager og krydderier, som bliver kogt i en eller anden form for væske, som evt. bliver jævnet til sidst. Herunder finder du alle vores opskrifter på gryderetter, som løbende bliver udbygget med nye.
Svensk Pølseret
Svensk Pølseret er blevet lidt af en klassiker i det danske hjem, og ikke mindst hos børnefamilierne. Og det er der ikke noget at sige til. Gryderetten er super nem at lave og den smager ...
Risengrød
Julen nærmer sig, og risengrød er en del julen hos mange. Men ikke hos mig – her spises risengrød hele året. Med smørklat og kanelsukker - og måske rød saft eller den klassiske nisseøl/hvidtøl ...
Mørbradgryde
Mørbradgryde er en klassisk gryderet, som kan laves i mange variationer, og det er faktisk kun din fantasi og smagsløg som sætter grænserne. Dette er den klassisk opskrift på mørbradgryde med bacon, ...
Kylling i Karry
Kylling i karry er en af de helt store favoritter hjemme hos os – og så gør det jo ikke noget at det nemt og hurtigt at lave ? Opskriften herunder er piftet lidt op med lidt grønt, hvilket bestemt ...
Gullash
Gullash med kartoffelmos er en af mine favoritter om efteråret og vinteren. Det er en forholdvis nem opskrift på en simreret som passer sig selv når det først er sat over på komfuret. Det er dog ...
Chili Con Carne
Spørger man rundt vil man nok hurtigt finde et hav af forskellige opskrifter på den perfekte og bedste chili con carne. Men sagen er den, som med så meget andet, når det kommer til madlavning at man ...
Butter Chicken
Butter Chicken (Murgh makhani), som stammer fra de Indiske køkken, smager super godt, men kan virke uoverskueligt at lave – i hvert fald når man lige ser på ingredienserne. Inderne er utroligt glade ...
Hvis man skal lave en stor portion mad til mange mennesker kan man lige så godt gøre det lidt nemt for sig selv. Nogle mennesker vil straks gå i gang med at planlægge den helt store middag med mange retter til hver. Hvis man er en rigtig madnørd vil man endda tænke på portionsanretninger. Det kan dog gøre, at man ender med at bruge timevis på noget, om ikke behøver at tage så lang tid. Noget andet man kan gøre er nemlig, at man blot kan lave en god gryderet. Der findes så mange forskellige opskrifter på gryderetter, at det altid er muligt at finde en ret man kan lave. Det gode er, at det både er nemt og desuden kan du være sikker på, at det skal være noget som falder i god jord hos de fleste.
Svensk pølseret er en oplagt gryderet
Der findes utallige gryderetter, og af og til kan du også finde på din egen. For det eneste, der afgør, hvorvidt en ret er en gryderet er antal af ingredienser og måden det er lavet på. Har du en ret, som indeholder mange ingredienser, og gerne en form for kød kan det være, at der er tale om en gryderet. Hvis retten bliver lavet i en gryde og stegt sammen med en form for sauce kan du være sikker på, at du er ved at lave en gryderet. Der er dog ingen grund til selv at finde på en ret, hvis du har det fint med at lave noget, som allerede er opfundet. For eksempel kan en svensk pølseret være en god ting at lave. Det er en klassiker, som alle kender og alene af den grund er den populær.
Der skal meget lidt til for at en svensk pølseret smager godt, og det er derfor en god ret, hvis man ikke er så kendt i et køkken i forvejen. Man skal bruge forskellige ingredienser og der er stor sandsynlighed for, at man allerede vil have nogle af de givne ingredienser.
Mørbradgryden er den klassiske gryderet
Hvis man står og har lyst til at lave en form for gryderet, er der stor sandsynlighed for, at det ender med at være en mørbradgryde man får lavet. Det skyldes, at de fleste ved hvordan man laver den og de fleste har rigtig god erfaring med den. Man skal ikke nødvendigvis bruge så mange ingredienser for at lave en mørbradgryde. Denne type gryderet kan nemlig godt laves med et minimum af ingredienser. Dog vil den altid være mere lækker og delikat, hvis du rent faktisk har de helt særlige ingredienser at lave aftensmaden med. Noget af det du skal bruge er for eksempel det finthakkede løg. Det er en af de vigtigste ting i denne gryderet da det er det, som er med til at give meget smag. Generelt er løg en meget vigtig ingrediens i stort set alle typer af gryderetter. Ud over det er det klart, at man også er nødt til at bruge en mørbrad. Er man meget kødsulten kan man købe flere mørbrader.
Man kan også med stor fordel bruge andre former for svinekød. Her i landet er vi meget glade for svinekødet så derfor vil dine gæster helt sikkert ikke have noget imod det hvis du både bruger bacon og cocktailpølser i din mørbradgryde.