Gryderet
Gryderetter er noget som jeg elsker, og er noget som også går under betegnelsen sammenkogt – hvilket det jo også er. En gryderet består som ofte af kød, grøntsager og krydderier, som bliver kogt i en eller anden form for væske, som evt. bliver jævnet til sidst. Herunder finder du alle vores opskrifter på gryderetter, som løbende bliver udbygget med nye.
Svensk Pølseret
Risengrød
Mørbradgryde
Kylling i Karry
Gullash
Chili Con Carne
Butter Chicken
Hvis man skal lave en stor portion mad til mange mennesker kan man lige så godt gøre det lidt nemt for sig selv. Nogle mennesker vil straks gå i gang med at planlægge den helt store middag med mange retter til hver. Hvis man er en rigtig madnørd vil man endda tænke på portionsanretninger. Det kan dog gøre, at man ender med at bruge timevis på noget, om ikke behøver at tage så lang tid. Noget andet man kan gøre er nemlig, at man blot kan lave en god gryderet. Der findes så mange forskellige opskrifter på gryderetter, at det altid er muligt at finde en ret man kan lave. Det gode er, at det både er nemt og desuden kan du være sikker på, at det skal være noget som falder i god jord hos de fleste.
Svensk pølseret er en oplagt gryderet
Der findes utallige gryderetter, og af og til kan du også finde på din egen. For det eneste, der afgør, hvorvidt en ret er en gryderet er antal af ingredienser og måden det er lavet på. Har du en ret, som indeholder mange ingredienser, og gerne en form for kød kan det være, at der er tale om en gryderet. Hvis retten bliver lavet i en gryde og stegt sammen med en form for sauce kan du være sikker på, at du er ved at lave en gryderet. Der er dog ingen grund til selv at finde på en ret, hvis du har det fint med at lave noget, som allerede er opfundet. For eksempel kan en svensk pølseret være en god ting at lave. Det er en klassiker, som alle kender og alene af den grund er den populær.
Der skal meget lidt til for at en svensk pølseret smager godt, og det er derfor en god ret, hvis man ikke er så kendt i et køkken i forvejen. Man skal bruge forskellige ingredienser og der er stor sandsynlighed for, at man allerede vil have nogle af de givne ingredienser.
Mørbradgryden er den klassiske gryderet
Hvis man står og har lyst til at lave en form for gryderet, er der stor sandsynlighed for, at det ender med at være en mørbradgryde man får lavet. Det skyldes, at de fleste ved hvordan man laver den og de fleste har rigtig god erfaring med den. Man skal ikke nødvendigvis bruge så mange ingredienser for at lave en mørbradgryde. Denne type gryderet kan nemlig godt laves med et minimum af ingredienser. Dog vil den altid være mere lækker og delikat, hvis du rent faktisk har de helt særlige ingredienser at lave aftensmaden med. Noget af det du skal bruge er for eksempel det finthakkede løg. Det er en af de vigtigste ting i denne gryderet da det er det, som er med til at give meget smag. Generelt er løg en meget vigtig ingrediens i stort set alle typer af gryderetter. Ud over det er det klart, at man også er nødt til at bruge en mørbrad. Er man meget kødsulten kan man købe flere mørbrader.
Man kan også med stor fordel bruge andre former for svinekød. Her i landet er vi meget glade for svinekødet så derfor vil dine gæster helt sikkert ikke have noget imod det hvis du både bruger bacon og cocktailpølser i din mørbradgryde.