Ærter er sunde og så smager de dejligt – især hvis man spiser dem friskplukket fra haven. Men frosne ærter fra det lokale supermarked kan også fint bruges til ærtepuré.
Ærtepuré smager super godt og kan bruges på forskellige måder. Man kan f.eks bruge det som det som en sund dip til chips eller grøntsagsstave. Personligt bruger jeg ofte ærtepuré som en slags bund, under et lækkert stykke kød eller direkte som tilbehør til kødet, som erstatning for mos eller andre puréer.

Opskrift på
Ærtepuré
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 4 personer
Ingredienser
- 600 g. ærter
- 4 spsk. creme fraiche
- 1 fed hvidløg (kan undlades)
- salt og peber
- citronsaft
Fremgangsmåde
- Hæld ærter op i gryde og dæk dem med vand.
- Bring vandet i kog og lad det småkoge i 2 minutter, hvorefter vandet hældes fra ærterne.
- Kom ærterne i en skål sammen med creme fraiche og evt. hvidløg.
- Blend det hele med en stavblender, indtil du har en glat puré.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Kan man erstatte creme fraiche?
Man kan sagtens erstatte creme fraiche med andre lignende råvarer. Det kunne f.eks være græsk eller neutral yoghurt. Man bruger samme mængde, men det kan være man skal bruge lidt ekstra citronsaft, da creme fraiche er lidt mere syrlig.