Mange forveksler hummersuppe med hummerbisque, men det er altså ikke det samme. En hummerbisque er tyndere end suppen, og meget mere intens i smagen. Derfor får man også også kun serveret meget små ...
Suppe
En suppe er altid dejlig, og den kan varieres nærmest i det uendelige. Der findes både kolde og varme supper, og de har hver deres gode egenskaber. Du kan lave supper med eller uden kød, de kan være blendede eller ikke, de kan være legerede, de kan være helt lette i smagen eller godt krydrede. Og lige her hos os finder du en masse velsmagende og inspirerende opskrifter.
Fransk Løgsuppe
Denne opskrift er en autentisk fransk suppe. Den er meget let at lave - det eneste det kræver er, at du skal vide, hvad du gør, når du karamellisere løgene i smørret. Det er ikke lige meget hvilken ...
Minestrone Suppe
Dette er en klassisk italiensk suppe, fuld af mange forskellige grøntsager og konsistenser. Men det er også en smule mere end blot en suppe - det er faktisk en hovedret, som man sagtens kan spise til ...
Kartoffel Porre Suppe
Første gang jeg hørte om kartoffel porre suppe, tænkte jeg "føj, det er ikke noget for mig". Men så blev det serveret for mig, en dag på mit arbejde - og mums. Nu står retten fast på menuen en gang om ...
Hokkaidosuppe
Hokkaidosuppe smager super godt, og så er det forholdsvis nemt at lave. Det kræver mere eller mindre blot en god gang lækre grøntsager, lidt bacon og lidt tålmodighed med at skære dem alle ...
Tomatsuppe
Tomatsuppe er super lækkert og utroligt nemt at lave. Tomatsuppeserveres ofte som forret, men kan også sagtens serveres som natmad eller som en lille snack/mellemmåltid. Personligt har jeg altid noget ...
Hønsekødssuppe
Hønsekødssuppe er noget man køber i supermarkedet – det er i hvert fald det jeg hører oftest når snakken falder på supper. Men hvis man har smagt en købesuppe og en hjemmelavet gammeldags ...
Græskarsuppe
Græskarsuppe smager super godt, og så er det forholdsvis nemt at lave. Det kræver mere eller mindre blot en god gang lækre grøntsager og lidt tålmodighed med at skære dem alle ...
Aspargessuppe
Aspargessuppe smager super godt, og bliver ofte brugt som natmad ved fester. Jeg laver det tit selv til familien, som aftensmad. Er der lidt tilbage, så er der også til frokosten dagen efter ...
Suppe kendes i alle kulturer, og derfor er der meget inspiration at hente, når du vender blikket ud mod verden. Her kan du enten følge opskrifterne, som de er, eller give dem dit eget tvist. Måske kan nogle af de meget eksotiske ingredienser skiftes ud med en anden, som er mere velkendt.
Med hensyn til ingredienserne, så kan du altid enten følge disse suppeopskrifter til punkt og prikke, eller du kan lade dig inspirere til selv at sætte dit personlige præg på supperne.
Supper er bæredygtigt mad
En suppe er en ideel ret, når det kommer til at forvandle rester til et vidunderligt velsmagende og nærende måltid. Når du gør det, forhindrer du madspild samtidig med, at du kan servere et skønt måltid mad for din familie. Server gerne hjemmebagt brød eller boller til suppen, det er både lækkert og mættende.
Du kan servere en dejlig suppe enten som forret eller som hovedret. Det kan også være dejligt med en suppe som mellemmåltid på alle årstider. Mange foretrækker en let kold suppe om sommeren og en tungere suppe om vinteren. Det er der heldigvis ingen regler om. Nyd en god suppe, når du har lyst.