Pocheret æg er der ikke mange som laver, da man ofte ser at de mislykkedes i madprogrammer som f.eks Masterchef. Men de smager simpelthen så godt at du bør prøve det. Det værste der kan ske er at ægget går i stykker, men så laver man da bare et nyt. Det tager heldigvis ikke mange minutter – så bare kom i gang 🙂
At pochere en råvare, betyder at tilberede i vand som er under kogepunktet, men stadig varmt nok til at ægget bliver tilberedt. Den perfekte temperatur ligger på 75-80 grader. Kommer vandet op og koger, går ægget i stykker.
Det perfekte pocherede æg, er et æg hvor hviden er stivnet og blommen helt flydende. Og kan du få ægget så rundt som muligt, så er det bare et stort plus. Vil du lærer et lille kokke-trick, så læs opskriften nedenfor – så er du sikret et perfekt resultat hver gang.
Ingredienser
- 1 stk. æg (eller hvor mange i spiser)
- vand
Fremgangsmåde
- Fyld en gryde med vand og bring det i kog.
- Tag et glas og læg et mellemstort stykke husholdningsfilm ned i glasset, så det danner en lille skål. Slå ægget ud i glasset og luk filmen omkring ægget ved at sno lukningen nogen gange.
- Når vandet koger, skruer du ned for varmen, så det ikke bobler mere. Læg ægget ned i vandet, og tilbered det i 4-5 minutter, alt efter størrelsen på ægget.
- Tag ægget op, fjern filmen og du har et perfekt pocheret æg.
Hvad bruges pocherede æg til?
Et pocheret æg kan bruges til mange forskellige retter. Den mest populære ret er Eggs Benedict og Eggs Florentine. Men man kan også spise pocheret æg oven på en lækket salat, dampede asparges, laks, avocado osv. Alt hvad du normalt ville bruge et hårdkogt æg til, kan du også bruge et porcheret æg.