Rødvinssauce

Rødvinssauce

Hjemme hos os er det oftest bearnaise eller brun sovs der serveres til maden. Men skal der serveres noget lækkert kød fra en god udskæring, f.eks oksemørbrad, så laver jeg en god rødvinssauce. Det er faktisk ikke så svært, som mange går og tror. Det vigtigste er at man får reduceret rødvinen nok. Men hvis du følger opskriften herunder, så er du sikret en god rødvinssauce.

Rødvinssauce

Rødvinssauce

4.56 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk. skalotteløg eller 1 almindelig løg
  • 1 spsk. smør
  • 3 stk. laurbærblade
  • 1 kvist frisk timian eller rosmarin
  • 3 dl. rødvin
  • 2 dl. oksefond
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 tsk. sukker
  • salt og peber
  • evt. lidt maizena eller saucejævner
  • evt. lidt saucekulør

Fremgangsmåde

  • Smelt smør i en gryde.
  • Skræl og skær læg i grove tern.
  • Sauter løgene i smørret i et par minutter og tilsæt timian/rosmarin, laurbærblade og rødvin
  • Bring det hele i kog og lade det småkoge uden låg i et kvarters tid, indtil rødvinen er kogt ind til ca. det halve.
  • Tilsæt oksefond og lad det koge yderligere 10-15 minutter uden låg.
  • Hæld nu din rødvinssauce igennem en si, så du får filtreret løg, laurbærblade og krydreurter fra. Tag gerne en ske og pres saucen ud af løgstykkerne.
  • Hæld saucen tilbage i gryden, tilsæt fløde og bring gryden i kog.
  • Hvis du ønsker at saucen bliver lidt tykkere, kan du jævne den med lidt maizena.
  • Ønskes en lidt mørkere farve, kan du justere til med lidt saucekulør.
  • Rødvinssaucen smages til med sukker, salt og peber inden den serveres.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Hvilken rødvin skal man bruge til rødvinssauce?

Der er mange meninger om hvilken rødvin man skal bruge. Nogen siger den billigste, andre siger det skal være en god og dyr rødvin. Jeg må være ærlig og sige at jeg bruger hvad jeg har. Indrømmet – jeg bruger dog ikke den flaske Châteauneuf-du-Pape 2014, som jeg har stående i skabet 😉

Men en god tommelfingerregel er, at kan du li vinen når du drikker den rent, så kan den også bruges i saucen.

Kan børn og gravide spise rødvinssauce?

Svaret er kort: JA, det kan de.

Når man koger en vin ind, er det kun smagen der er tilbage. Der er ikke den mindste smule alkohol tilbage. Så behøves ikke lave en anden slags sauce til børn og gravide.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*