Cæsarsalat med Kylling er en tidløs klassiker, kendt og elsket verden over. Oprindeligt skabt i 1920’erne af den italiensk-amerikanske restauratør Caesar Cardini, er denne ret blevet en fast ret på mange menukort. En frisk og knasende salat med saftig romaine, lækker kylling, croutoner, parmesan og en lækker cæsar-dressing.
Salaten er super nem at lave, og kan nydes både som forret, hovedret, frokost eller som tilbehør.
Ingredienser
Cæsar Dressing
- 1 dl. mayonnaise
- 2 stk. ansjosfileter i olie
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 fed hvidløg, presset
- 35 g. parmesan, revet
- ½ stk. citron, saften
- salt og peber
Cæsar Salat
- 4 stk. kyllingebryst
- 1 spsk. smør/olie til stegning
- 2 stk. romainesalat
- 50 g. parmesan i flager
- brødcroutoner
Fremgangsmåde
Cæsar Dressing
- Alle ingredienser hældes op i en skål og blendes med en stavblender. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Kylling
- Varm en pande op på medium-høj varme med olie/smør. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber, og steg dem i 6-8 minutter på hver side.
- Skær kyllingen i mundrette stykker.
Samling af cæsarsalaten
- Skyl salaten og skær/rive den i grove mundrette stykker, og fordel den på 4 tallerkener.
- Fordel kyllingen på tallerkenerne og top med dressing, croutoner og parmesan.
Brug kyllingerester i din salt
Har du kyllingerester til overs fra f.eks stegt kylling, eller kogt kylling fra dine tarteletter med høns i asparges, så er en cæsarsalat en god mulighed for at undgå madspild. Når man gemmer rester fra en kylling, kan de som regel godt virke lidt tørre og kedelige, men når de kommer i en salat med en lækker dressing, så gør det ikke spor.
Har man noget kyllingefilet liggende i fryseren, som man gerne vil have brugt, så kan man også sagtens bruge det. Man skal bare passe på med varmen, da det hurtigt bliver overtilberedt. Men smagsmæssigt gør det ingen forskel.
Hvilken parmesan skal man bruge i sin cæsarsalat?
Den traditionelle ost, der anvendes i Cæsarsalat, er Parmigiano-Reggiano, som ofte kaldes Parmesan. Parmigiano-Reggiano er en hård, granuleret ost, der har været produceret i Italien i århundreder. Den er kendt for sin rige, dybe smag og sin evne til at smelte smukt, hvilket gør den ideel til mange forskellige retter, herunder Cæsarsalat.
Parmigiano-Reggiano kommer fra de specifikke provinser Parma, Reggio Emilia, Modena, og dele af Mantova og Bologna, i regionen Emilia-Romagna i Italien. Ægte Parmigiano-Reggiano har en beskyttet oprindelsesbetegnelse (PDO), hvilket betyder, at kun ost produceret i disse områder efter bestemte metoder kan bære navnet Parmigiano-Reggiano.
Det er dog værd at bemærke, at mange supermarkeder og butikker sælger generisk “Parmesan”, der kan variere i kvalitet. Hvis det er muligt, så prøv at få fat i ægte Parmigiano-Reggiano for den bedste smag og kvalitet.