Bløde løg (eller karamelliserede løg) er blot en af mange måder at tilberede sine løg på. Det er nok også den mest benyttede, lige foran ristede løg og syltede rødløg.
De fleste kender de bløde løg fra den gode gamle klassiker, Hakkebøf med bløde løg, brun sovs og kartofler. Men de kan også sagtens benyttes i en bøfsandwich, burger, mørbradbøffer osv.
Der er flere måder at lave sine bløde løg. Nogen vil gerne have dem helt brune, så de begynder at karamellisere, og andre vil gerne have dem bløde uden at de tager farve. Valget er op til kokken, og det er kun stegetiden som afgør hvilken version du vil ha.
Ingredienser
- 5 stk. store hvide løg (zittauerløg)
- 50 g. smør
- 1 spsk. brun farin
- 1 spsk. balsamicoeddike
Fremgangsmåde
- Start med at pille dine løg, dele dem på langs og skære dem i tynde skiver.
- Varm en pande op med smør og steg dine løgskiver i 5-10 minutter ved medium varme.
- Tilsæt brun farin og balsamicoeddike til de bløde løg og lad det hele stege i yderligere 10-15 minutter yderligere, så løgende begynder at karamellisere.Husk at rører rundt i løgende undervejs.
- Når de bløde karamelliserede løg har den ønskede farve, tages de af varmen og serveres til det de skal bruges til.
Næringsindhold
Hvad spiser man karamelliserede løg til?
Karamelliserede løg er bløde, søde og har en dyb smag, der gør dem til et populært tilbehør i mange retter. Her er nogle forslag til, hvad man kan spise karamelliserede løg til:
- Hakkebøf: Karamelliserede løg er et selvskrevet tilbehør til en lækker hakkebøf med nye kartofler og brun sovs
- Burger: De kan bruges som fyld i en hjemmelavet burger
- Cowboytoast: En anden ret, hvor karamelliserede løg kan indgå
- Tærte: Karamelliserede løg kan også bruges som topping på tærter
- Pizza: Som en del af pizzatopping
Derudover kan karamelliserede løg også bruges i sandwich, som tilbehør til forskellige kødretter, eller endda som en del af en tapas. De kan opbevares i køleskabet og kan også fryses ned i portioner for senere brug.
“Jamen jeg kan ikke lide løg”
Bløde og karamelliserede løg smager ikke af Løg. Rå løg har en skarp, nærmest stærk, smag – og dem kan jeg personligt heller ikke lide. Men når løg karamellisere, så forsvinder den grimme smag, og de blive søde og velsmagende. Så selvom du normalt ikke kan li løg, så er jeg ret sikker på du vil kunne li denne opskrift.