Forsiden Tilbehør Hjemmelavet smør
Hjemmelavet smør

Hjemmelavet smør

Der er noget helt særligt ved at lave sit eget smør. Ikke alene smager det fantastisk – friskere og mere cremet end noget, du finder i supermarkedet – men det er også overraskende nemt at lave. Med blot en god fløde og lidt tid i køkkenet kan du trylle dit eget smør frem, klar til at blive smurt på friskbagt brød. Uanset om du vil forkæle dig selv, imponere gæsterne eller bare nyde den gammeldags charme ved hjemmelavet mad, så er dette en opskrift, der emmer af hygge og nostalgi.

Hjemmelavet smør
Opskrift på

Hjemmelavet smør

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

Ingen bedømmelser endnu
Print Pin Del på Facebook
Samlet tid: 45 minutter
Servings: 200 g.

Ingredienser

  • 5 dl. piskefløde
  • 1 tsk. flagesalt eller groft salt

Fremgangsmåde

  • Det første du skal have gjort, er at få pisket din fløde. Du kan enten bruge en håndmixer/elpisker, en blender, røremaskine eller lign. Uanset hvad du vælger, skal fløden piskes indtil den er helt skilt. Det vil sige at du har en fast klump og en masse væde. Dette tager 5-10 minutter.
  • Saml alt det rørte smør, og hæld væden fra. Alt smørret grundigt, så du får alt væden ud.
  • Når du ikke kan få mere væde ud, tilsætter du salt og ælter det godt ind i smørret. Herefter kan du evt. ligge smørret i en sigte i 30 minutter, så overskydende væde kan dryppe af.
  • Til sidst ligger du smørret i en passende bøtte eller glas, og derefter på køl.

Noter

Ønsker man lidt syre i smagen, kan man tilsætte lidt citronsaft når man pisker fløden. Ændre syrner fløden, sammen med kærnemælk, i 24-48 timer.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*