Fufu (Foo Foo) er en traditionel vestafrikansk ret, som laves af stivelsesrige fødevarer, der koges og moses til en glat, elastisk dej. Fufu laves normalt kassava, yams, melbanan eller andre råvarer, som ikke er så nemme at komme i nærheden af herhjemme. Dog er det muligt at købe en Fufu-blanding i mange udenlandske grønthandlere. Den blandes typisk med vand, ligesom en kartoffelmos-pulver. Det spises typisk sammen med forskellige typer af supper eller saucer. Fufu fungerer som en slags “ske”, man former med hånden og dypper i suppen.

Opskrift på
Fufu
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Print Pin Del på FacebookServings: 4 personer
Ingredienser
- 200 g. fufu mel
- 8 dl. vand
Fremgangsmåde
- Bland fufu-melet og vandet i en gryde, før du tænder for varmen. Pisk/rør det sammen, indtil der ikke er klumper.
- Tænd for middel varme og rør konstant med en træ- eller plastgrydeske.
- Når det begynder at tykne efter 2–4 minutter, skal du røre kraftigt, da den bliver sej og elastisk.
- Når din fufu er glat, uden klumper og slipper gryden lidt, er den færdig. Det tager typisk 6-8 minutter.
- Form din fufu til en kugle med våde hænder og server den på en tallerken.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.