Sur-sød sovs er en klassiker fra kinesiske restauranter grillbarer. Sammen med ris og indbagt kylling, rejer og svin, kan man hurtigt for spist sig til lidt af en mavepine - det gør jeg i hvert fald. ...
Sovser
Er man til god gammeldags mad, så kommer man ikke uden om sovsen - og rigeligt af den. Der findes mange forskellige opskrifter på sovs og saucer, og vi har samlet de bedste af dem her på siden.
Rødvinssauce
Hjemme hos os er det oftest bearnaise eller brun sovs der serveres til maden. Men skal der serveres noget lækkert kød fra en god udskæring, f.eks oksemørbrad, så laver jeg en god rødvinssauce. Det er ...
Dulce De Leche
Dulce De Leche er et fint ord for karamel sauce eller creme. Ja det er faktisk den nemmeste måde at lave en karamel på, da man kun skal bruge en enkel ingrediens, som man enten kan købe eller lave ...
Barbecue Sauce
Barbecue sauce er super lækkert og bruges til mange forskellige ting. Især om sommeren, hvor man griller meget, er barbecue uundværligt, da den ofte bruges som marinade til sit kød. Men saucen bruges ...
Creme Anglaise
Crème anglaise er et fint navn for en kold vanilje creme eller vaniljesovs om man vil. Den smager super godt og passer perfekt til friske frugter og bær. Den kan også bruges til andre ting, men det ...
Bearnaise Sauce
Bearnaise Sauce er en sand klassiker i det franske køkken. Herhjemme bliver den også spist i store mængder - desværre bare ikke hjemmelavet, men som købe-sauce. Det er utroligt synd, da hjemmelavet ...
Andesauce
Når det er jul, vil man gerne gør lidt ekstra ud af julemiddagen. Og er der noget som kan ødelægge en god middag, så er det andesaucen. Hvis din sauce ikke smager af nok, så kan det ødelægge en hel ...
Gastrik
Gastrik er en karamelliseret vineddike-sirup, som er super god til at justere smagen når man laver saucer, supper eller sammenkogte gryderetter. Når man laver sovs, kan det nogen gange være svært at ...
Millionbøf
Millionbøf er noget vi alle kender og har fået som barn. Typisk blev den serveret med kartoffelmos og rødbeder, men spaghetti eller ris er også en mulighed. Mange forveksler millionbøf med ...
Hollandaise Sauce
Hollandaise Sauce er en af mine personlige favoritter blandt saucer. Den går godt sammen med mange forskellige retter, heriblandt fisk. Men der hvor jeg oftest spiser hollandaise, er faktisk til ...
Chokoladesovs
Chokoladesovs, eller chokoladesauce hvis man skal være fin på den, er noget de fleste elsker. Det kan bruges som tilbehør eller pynt på utrolig mange ting. Pandekager og flødeis er blandt favoritterne ...
Spaghetti med Kødsovs
Spaghetti med kødsovs er en sikker vinder i de fleste hjem, både hos børn og voksne. Børn elsker det og kokken synes det er super nemt at lave - en Win-Win situation :) Det gode med kødsovs er at ...
Persillesovs
Persillesovs er en gammel og klassisk sovs, som oftest serveres til f.eks. stegt flæsk eller en stegt rødspætte. Der findes flere slags persille herhjemme, men når man skal lave persillesovs, er ...
Mornaysauce
Mornaysauce kan bruges til mange forskellige retter, men der hvor den oftest benyttes, er i den hjemmelavede lasagne, hvor den er en vigtig ingrediens. Der er mange som tager fejl af Mornaysauce og ...