Gastrik er en karamelliseret vineddike-sirup, som er super god til at justere smagen når man laver saucer, supper eller sammenkogte retter. Når man laver sovs, kan det nogen gange være svært at få den ...
Sovser
Er man til god gammeldags mad, så kommer man ikke uden om sovsen - og rigeligt af den. Der findes mange forskellige opskrifter på sovs og saucer, og vi har samlet de bedste af dem her på siden.
Millionbøf
Millionbøf er noget vi alle kender og har fået som barn. Typisk blev den serveret med kartoffelmos og rødbeder, men spaghetti eller ris er også en mulighed. Mange forveksler millionbøf med ...
Hollandaise Sauce
Hollandaise Sauce er en af mine personlige favoritter blandt saucer. Den går godt sammen med mange forskellige retter, heriblandt fisk. Men der hvor jeg oftest spiser hollandaise, er faktisk til ...
Chokoladesovs
Chokoladesovs, eller chokoladesauce hvis man skal være fin på den, er noget de fleste elsker. Det kan bruges som tilbehør eller pynt på utrolig mange ting. Pandekager og flødeis er blandt favoritterne ...
Spaghetti med Kødsovs
Spaghetti med kødsovs er en sikker vinder i de fleste hjem, både hos børn og voksne. Børn elsker det og kokken synes det er super nemt at lave - en Win-Win situation :) Det gode med kødsovs er at ...
Persillesovs
Persillesovs er en gammel og klassisk sovs, som oftest serveres til f.eks. stegt flæsk eller en stegt rødspætte. Der findes flere slags persille herhjemme, men når man skal lave persillesovs, er ...
Mornaysauce
Mornaysauce kan bruges til mange forskellige retter, men der hvor den oftest benyttes, er i den hjemmelavede lasagne, hvor den er en vigtig ingrediens. Der er mange som tager fejl af Mornaysauce og ...