Forsiden Tilbehør Sovser Sur-sød sovs
Sur-sød sovs

Sur-sød sovs

Sur-sød sovs er en klassiker fra kinesiske restauranter grillbarer. Sammen med ris og indbagt kylling, rejer og svin, kan man hurtigt for spist sig til lidt af en mavepine – det gør jeg i hvert fald. Det er jo som regel buffet, så man skal jo have noget for pengene 😉

Men sur-sød sovs bruges til mange forskellige asiatiske retter, som man sagtens kan lave derhjemme. 

Der findes mange forskellige opskrifter, men her er mit bud på en meget nem og lækker sur-sød sovs.

Sur-sød sovs
Opskrift på

Sur-sød sovs

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

4.40 fra 23 stemmer
Print Pin Del på Facebook
Samlet tid: 10 minutter
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl. vand
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. soja
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • 2 spsk. tomatketchup eller tomatpuré
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 2 spsk. maizena

Fremgangsmåde

  • Hæld alle ingredienser op i en lille gryde.
  • Under omrøring bringes den i kog.
  • Når din sur-sød har den ønskede konsistens, er den klar.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

6 Kommentarer

  1. Jan Petersen

    Mig ikke forstå. Skal hente chillisovs i butikken for at lave sursød sovs, der står ved siden af chillisovs i butikken. Hmm er det kun mig eller?

  2. Jan Petersen

    Hvis jeg skal hente færdig chillisovs I butikken, så tager jeg bare den færdige sur/søde ved siden af. Og sparer den tid 😉 måske denne får lov til at stå 😉

  3. Tak ! Her i udkants Danmark er muligheden der ikke for færdig sur/sød sovs , denne opskrift er nem og god , og de havde de ting jeg sku bruge i den lokale butik . Kæmpe tommel op herfra 💪🏻

  4. Peter Hansen

    Dejlig simpel opskrift vi bruger den blandt andet i kurset for mad til mænd.

  5. Super lækker opskrift smager fantastisk….
    Men 1 spsk maizena er lige lovligt meget. 1 teske vil jeg mene var nok, heldigvis bestemmer man jo selv men anbefaler bestemt at man starter med en teske..
    Tak for opskriften

4.40 from 23 votes (23 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*