Sur-sød sovs er en klassiker fra kinesiske restauranter grillbarer. Sammen med ris og indbagt kylling, rejer og svin, kan man hurtigt for spist sig til lidt af en mavepine – det gør jeg i hvert fald. Det er jo som regel buffet, så man skal jo have noget for pengene 😉
Men sur-sød sovs bruges til mange forskellige asiatiske retter, som man sagtens kan lave derhjemme.
Der findes mange forskellige opskrifter, men her er mit bud på en meget nem og lækker sur-sød sovs.
Opskrift på
Sur-sød sovs
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 4 personer
Ingredienser
- 1 dl. vand
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. soja
- 1 spsk. engelsk sauce
- 2 spsk. tomatketchup eller tomatpuré
- 1 spsk. sød chilisauce
- 2 spsk. maizena
Fremgangsmåde
- Hæld alle ingredienser op i en lille gryde.
- Under omrøring bringes den i kog.
- Når din sur-sød har den ønskede konsistens, er den klar.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Mig ikke forstå. Skal hente chillisovs i butikken for at lave sursød sovs, der står ved siden af chillisovs i butikken. Hmm er det kun mig eller?
Hvis jeg skal hente færdig chillisovs I butikken, så tager jeg bare den færdige sur/søde ved siden af. Og sparer den tid 😉 måske denne får lov til at stå 😉
Sådan er det jo med mange ting. Du skal også hente f.eks mel og gær når du skal bage 🙂
Tak ! Her i udkants Danmark er muligheden der ikke for færdig sur/sød sovs , denne opskrift er nem og god , og de havde de ting jeg sku bruge i den lokale butik . Kæmpe tommel op herfra 💪🏻