Sur-sød sovs er en klassiker fra kinesiske restauranter grillbarer. Sammen med ris og indbagt kylling, rejer og svin, kan man hurtigt for spist sig til lidt af en mavepine – det gør jeg i hvert fald. Det er jo som regel buffet, så man skal jo have noget for pengene 😉
Men sur-sød sovs bruges til mange forskellige asiatiske retter, som man sagtens kan lave derhjemme.
Der findes mange forskellige opskrifter, men her er mit bud på en meget nem og lækker sur-sød sovs.
Ingredienser
- 1 dl. vand
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. soja
- 1 spsk. engelsk sauce
- 2 spsk. tomatketchup eller tomatpuré
- 1 spsk. sød chilisauce
- 2 spsk. maizena
Fremgangsmåde
- Hæld alle ingredienser op i en lille gryde.
- Under omrøring bringes den i kog.
- Når din sur-sød har den ønskede konsistens, er den klar.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.