Knuste kartofler med parmesan

Knuste kartofler med parmesan

Knuste kartofler er en anderledes måde at tilberede og servere kartofler på, men det er super nemt at lave og smager skønt. Kartoflerne kan serveres til alle retter, hvor du normalt ville servere f.eks almindelige hvide kartofler, bagekartofler eller hasselback kartofler. Personligt elsker jeg at servere dem til en lækker steg, med en hjemmelavet bearnaise sauce. Mums.

Knuste kartofler med parmesan

Knuste kartofler med parmesan

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 12 stk. kartofler, store
  • 3 spsk. olivenolie
  • 6 spsk. parmesanost, revet
  • salt og peber
  • Evt. andre krydderier (timian, basilikum, dild mv.)

Fremgangsmåde

  • Vask og skrub kartoflerne helt rene for jord og møg.
  • Kom dem i en gryde med vand og kog dem helt møre.
  • Hæld derefter vandet fra kartoflerne og hæld dem ud på en bageplade, evt. med bagepapir.
  • Fordel kartoflerne på pladen og giv dem hver især et tryk med flade hånd, en ske e.lign, så kartofler går i stykker og bliver halvflade.
  • Pensl eller spray kartoflerne med olie og drys med friskrevet parmesan, salt og evt. nogen krydderier efter eget valg.
  • Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader varmluft, i ca. 30 minutter, eller til de er gyldne og sprøde på toppen.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*