Basilikum er den mest benytte ingrediens når det kommer til pesto. Basilikum går godt sammen med mange råvarer og smager fantastisk, så hvorfor ikke også benytte den i sin pesto.
Opskriften på hjemmelavet basilikum pesto er super simpel, og du finder den herunder.
Ingredienser
- 1 potte basilikum, kun bladende
- 50 g. revet parmesanost
- 30 g. pinjekerne eller cashew nødder
- 1 dl. olivenolie
- 1 fed hvidløg. grofthakket
- 1/4 stk. citron, saften
- salt
Fremgangsmåde
- Pil alle bladende af din basilikumplante og skyld dem godt under den kolde vandhane. Ryst dem godt, så det meste vand forsvinder, og læg dem over i en skål.
- Tilsæt parmesanost, kerner/nødder, hvidløg og ca. halvdelen af olivenolien.
- Blend det hele godt med en stavblender og tilsæt olie lidt af gangen indtil du har den ønskede konsistens. Nogen vil gerne have en sauce og andre kan bedst li pesto hvis den ikke er så flydende.
- Smag til med citronsaft og salt.
- Opbevar basilikumpestoen i et lukket glas i køleskabet. Glasset skal være skoldet inden du fylder det. Skyl evt. i atamon for øget holdbarhed.
Noter
Hjemmelavet pesto kan holde op til et par uger i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.