Chimichurri er en sydamerikansk sauce eller marinade, som passer perfekt til forskellige former for kød og grøntsager. Den er super nem at lave, da den hovedsageligt kun består af friske krydreurter, olie og hvidløg.
Ofte forveksles chimichurri med pesto og salmoriglio, da de ligner hinanden meget. Og selvom mange af råvarerne er de samme, bruges de forskelligt. Pesto bruges ofte sammen med pasta, salmoriglio sauce bruges næste udelukkende til fisk, mens chimichurri kan bruges til alt andet.
Især når det bliver varmere i vejret og grillen kommer frem, kommer chimichurri til sin ret. Saucen er nemlig perfekt til at marinere sit grill-kød i, inden det kommer på risten.
Opskriften herunder er den som jeg oftest benytter. Man kan sagtens lave lidt om på smagene, som man lyster.
Chimichurri
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 2½ dl. frisk persille
- ½ dl. frisk oregano
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk. hvidvinseddike (eller eddike efter eget valg)
- 1½ dl. olivenolie
- ½ citron, saften
- 1 tsk. chiliflager (evt. frisk chili)
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
Fremgangsmåde
- Vask og hak de friske krydreurter fint, og kom det i en skål.
- Pil og riv/pres dine hvidløg op sammen med krydreurterne.
- Tilsæt derefter olie, eddike, citronsaft, chili, salt og peber, og rør det godt sammen.
- Smag din chimichurri sauce til efter eget ønske. Hvis den minder for meget om pesto i konsistensen, kan du tilføje lidt mere olie.
- Sæt den på køl, så saucen kan stå og trække smag.