Der er nok ikke mange af de unge i dagens Danmark, som ved hvad Mormorsalat eller mormordressing er. Men jeg fik det ofte som barm, som tilbehør til god gammeldags mormormad, som f.eks klassiske frikadeller. De søde og syrlige smage passer utrolig godt til de lidt fede retter, som jeg ofte fik som barn.
Opskriften er utrolig nem at lave, og består kun af 5 ingredienser. Dertil kommer selvfølgelig en valgfri salat.
Ingredienser
- 2 dl. piskefløde
- 1 stk. citron, saften
- 2 spsk. sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Pres saften fra én citron ned i skål.
- Tilføj piskefløde og sukker, og rør det hele godt sammen, så sukkeret bliver opløst.
- Smag mormordressingen til med salt og peber.
- Vend dressingen i en salat og server med det samme.
Noter
- Mangler dressingen lidt syrlighed, kan du tilsætte en sjat eddike.
- Du kan også bruge flormelis i stedet for sukker. Det er nemmere at opløse.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.