Løvstikkepesto Opskrift

Løvstikkepesto

Løvstikkepesto er en dejlig variant af den klassiske basilikumpesto. I stedet for at bruge basilikum som hovedingrediens, erstattes det med løvstikkeblade. Løvstikke er en urt med en karakteristisk smag som minder om en blanding af selleri og persille, og det gir en unik smag til pestoen.

Her er en enkel opskrift på hvordan du kan lave løvstikkepesto.

Løvstikkepesto Opskrift

Løvstikkepesto

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 2 minutter
Antal: 2 glas

Ingredienser

  • 150 g. løvstikke
  • 50 g. ristede solsikkekerner
  • 50 g. revet hård ost (f.eks Parmigiano Reggiano)
  • ½ fed hvidløg
  • 3 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. fin salt
  • 4 dl. olivenolie

Fremgangsmåde

  • Skyl løvstikkene grundigt og pluk derefter blandende fra stilkene.
  • Hæld bladende op i en blender sammen med de øvrige ingredienser, men start med ⅔ del af olien.
  • Blend og tilsæt olie indtil du har den ønskede konsistens. Skal det være en grov og smørbar pesto, så hold lidt igen med olien. Skal den være mere flydende, til sauce eller dressing, så giv den lidt mere olie.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*