Løvstikkepesto er en dejlig variant af den klassiske basilikumpesto. I stedet for at bruge basilikum som hovedingrediens, erstattes det med løvstikkeblade. Løvstikke er en urt med en karakteristisk smag som minder om en blanding af selleri og persille, og det gir en unik smag til pestoen.
Her er en enkel opskrift på hvordan du kan lave løvstikkepesto.
Ingredienser
- 150 g. løvstikke
- 50 g. ristede solsikkekerner
- 50 g. revet hård ost (f.eks Parmigiano Reggiano)
- ½ fed hvidløg
- 3 spsk. citronsaft
- 2 tsk. fin salt
- 4 dl. olivenolie
Fremgangsmåde
- Skyl løvstikkene grundigt og pluk derefter blandende fra stilkene.
- Hæld bladende op i en blender sammen med de øvrige ingredienser, men start med ⅔ del af olien.
- Blend og tilsæt olie indtil du har den ønskede konsistens. Skal det være en grov og smørbar pesto, så hold lidt igen med olien. Skal den være mere flydende, til sauce eller dressing, så giv den lidt mere olie.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.