Persillesovs

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 5m
  • Tilberedning: 10m
  • Samlet tid: 15m
Gennemsnitlig karakter

(0 / 5)

0 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Persillesovs er en gammel og klassisk sovs, som oftest serveres til f.eks. stegt flæsk eller en stegt rødspætte.

Der findes flere slags persille herhjemme, men når man skal lave persillesovs, er det kruspersille man skal bruge. Den bredbladede persille, som man også kan købe herhjemme, kan til nød også bruges, men den er noget kraftigere i smagen.

Ingredienser

  • 2 spsk. hvedemel
  • 3½ dl. mælk
  • 4 spsk. hakket persille
  • 15 g. smør
  • Salt og hvid peber

Sådan laver du Persillesovs

Trin 1

Ryst mel og 1 dl. mælk til en jævning.

Trin 2

Hæld den i en tykbundet gryde og spæd den op med resten af mælken.

Trin 3

Bring sovsen i kog under konstant piskning.

Trin 4

Tilsæt smør og hakket persille, og smag den til med salt og hvid peber.

Trin 5

Lad din persillesovs småkoge i 4-5 minutter og server den straks herefter.

Persillesovs som opbagt sovs

En anden måde at lave sin persillesovs på er som opbagt sovs.

  1. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og pisk, til melet er opsuget i smørret.
  2. Tilsæt mælken lidt af gangen, under konstant piskning.
  3. Kog din persillesovs igennem ca. 5 minutter, så melsmagen forsvinder.
  4. Tilsæt den hakkede persille og smag til med salt og hvid peber.
  5. Din klassiske persillesovs er nu klar til servering.

Foto lånt fra Madensverden.dk

 

 

Ingredienser:, , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *