• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Vielskermad.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Forret
    • Frokost
      • Madpakke idéer
    • Aftensmad
      • Gryderet
      • Kød
      • Suppe
      • Vegetar
    • Bagværk
      • Kager
        • Mug Cake (Kage i Kop)
      • Brød & Boller
      • Småkager
    • Dessert
      • Is
    • Drikkelse
      • Varme drikke
      • Drink & Cocktails
      • Smoothies
      • Kolde drikke
    • Tilbehør
      • Sovser
      • Dip & Dressing
        • Pesto
      • Salater
      • Snack
  • Artikler
    • Anmeldelser
    • Leksikon
  • Om siden
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Alle Opskrifter
    • Måltidskasser
Du er her: Forside / Tilbehør / Sovser / Persillesovs

Persillesovs

Persillesovs er en gammel og klassisk sovs, som oftest serveres til f.eks. stegt flæsk eller en stegt rødspætte.

Der findes flere slags persille herhjemme, men når man skal lave persillesovs, er det kruspersille man skal bruge. Den bredbladede persille, som man også kan købe herhjemme, kan til nød også bruges, men den er noget kraftigere i smagen.

Persillesovs

Persillesovs

Forfatter Kim Jørgensen
3.76 fra 25 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 120kcal
Forfatter: Kim Jørgensen

Udstyr

  • Gryde
  • Piskeris

Ingredienser

  • 2 spsk. Smør
  • 2 spsk. Mel
  • 3½ dl. Mælk
  • 1 bundt Hakket persille
  • Salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel.
  • Pisk det godt sammen og tilsæt mælk lidt af gangen mens du pisker. Pas på det - det brænder nemt på.
  • Når sovsen har den ønskede tykkelse, tilsætter du det hakkede persille og smager til med salt og peber.
  • Lad persillesovsen småkoge i 5-6 minutter under omrøring. Dette fjerner smagen af mel.

Ernæring

Pr.: 100g. | Kalorier: 120kcal | Kulhydrater: 10g | Protein: 4g | Fedt: 9g
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Persillesovs uden mælk

Kan du ikke tåle mælk, eller ønsker du blot en veganer-persillesovs, så kan du bruge vand fra de kogte kartofler i stedet for mælk. Skal der ikke serveres kartofler til, kan du lave en grøntsagsbouillon og bruge i stedet for. Resten af opskriften er den samme – en almindelig opbagt sovs, hvor der blot tilsættes hakket persille.

  1. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og pisk, til melet er opsuget i smørret.
  2. Tilsæt grøntsagsbouillon lidt af gangen, under konstant piskning.
  3. Kog din persillesovs igennem ca. 5 minutter, så melsmagen forsvinder.
  4. Tilsæt den hakkede persille og smag til med salt og hvid peber.
  5. Din klassiske persillesovs er nu klar til servering.
ANNONCE

Tags: Hvedemel, Mælk, Persille, Smør

Previous Post: « Mornaysauce
Next Post: Spaghetti med Kødsovs »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Følg os på Facebook

Om Vielskermad.dk

Mit navn er Kim Jørgensen, og jeg bor alene sammen med min datter Cilje.

En af mine helt store passioner er mad, og jeg elsker at inddrage min datter når der skal eksperimenteres og afprøves nye opskrifter i køkkenet.

Jeg har startet Vielskermad.dk fordi jeg gerne vil dele ud af mine erfaringer og komme med tips/tricks til køkkenet. Mere om mig →

Siden ejes og drives af SearchMore.dk | CVR: 29097933 | Møllevangen 9, 4281 Gørlev | Mail: kontakt@searchmore.dk