Persillesovs
- Ret: Sovser
- Sværhedsgrad: Let
-
Tilføj til favoritter
- Personer: 4
- Forberedelse: 5m
- Tilberedning: 10m
- Samlet tid: 15m
Gennemsnitlig karakter
(4/5)
36 stk anmeldelser
Persillesovs er en gammel og klassisk sovs, som oftest serveres til f.eks. stegt flæsk eller en stegt rødspætte.
Der findes flere slags persille herhjemme, men når man skal lave persillesovs, er det kruspersille man skal bruge. Den bredbladede persille, som man også kan købe herhjemme, kan til nød også bruges, men den er noget kraftigere i smagen.
Ingredienser
- 2 spsk. hvedemel
- 3½ dl. mælk
- 4 spsk. hakket persille
- 15 g. smør
- Salt og hvid peber
Sådan laver du Persillesovs
Trin 1
Ryst mel og 1 dl. mælk til en jævning.
Trin 2
Hæld den i en tykbundet gryde og spæd den op med resten af mælken.
Trin 3
Bring sovsen i kog under konstant piskning.
Trin 4
Tilsæt smør og hakket persille, og smag den til med salt og hvid peber.
Trin 5
Lad din persillesovs småkoge i 4-5 minutter og server den straks herefter.
Persillesovs som opbagt sovs
En anden måde at lave sin persillesovs på er som opbagt sovs.
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og pisk, til melet er opsuget i smørret.
- Tilsæt mælken lidt af gangen, under konstant piskning.
- Kog din persillesovs igennem ca. 5 minutter, så melsmagen forsvinder.
- Tilsæt den hakkede persille og smag til med salt og hvid peber.
- Din klassiske persillesovs er nu klar til servering.
Foto lånt fra Madensverden.dk
udgivet af Johannes on juli 23, 2019
Fin opskrift.
2-3 spsk citronsaft i sovsen gør underværker.
udgivet af Kim on juli 26, 2019
Tak – det må prøves 🙂