Mornaysauce kan bruges til mange forskellige retter, men der hvor den oftest benyttes, er i den hjemmelavede lasagne, hvor den er en vigtig ingrediens. Der er mange som tager fejl af Mornaysauce og Bechamelsauce, hvilket er forståeligt – den store forskel er faktisk kun at der er ost i Mornaysauce, det er der ikke i Bechamelsaucen, som er en fransk grundsauce af mælk, smør og mel. Den bruges f.eks i Persillesovs.
Udstyr
- Gryde
Ingredienser
- 2 spsk. Hvedemel
- 4 dl. Letmælk
- 45 g. Smør
- 3/4 tsk. Fintrevet muskatnød
- 125 g. Revet ost
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Smelt smør i en tykbundet gryde og tilsæt derefter mel mens du pisker grundigt.
- Når melet har suget alt smøret og er en samlet klump, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen.
- Bring saucen i kog mens du pisker, og tilsæt osten og muskatnød.
- Når osten er smeltet, smages mornaysaucen til med salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.