Mornaysauce

Mornaysauce

Mornaysauce kan bruges til mange forskellige retter, men der hvor den oftest benyttes, er i den hjemmelavede lasagne, hvor den er en vigtig ingrediens. Der er mange som tager fejl af Mornaysauce og Bechamelsauce, hvilket er forståeligt – den store forskel er faktisk kun at der er ost i Mornaysauce, det er der ikke i Bechamelsaucen, som er en fransk grundsauce af mælk, smør og mel. Den bruges f.eks i Persillesovs.

Mornaysauce

Mornaysauce

4 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Udstyr

  • Gryde

Ingredienser

  • 2 spsk. Hvedemel
  • 4 dl. Letmælk
  • 45 g. Smør
  • 3/4 tsk. Fintrevet muskatnød
  • 125 g. Revet ost
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Smelt smør i en tykbundet gryde og tilsæt derefter mel mens du pisker grundigt.
  • Når melet har suget alt smøret og er en samlet klump, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen.
  • Bring saucen i kog mens du pisker, og tilsæt osten og muskatnød.
  • Når osten er smeltet, smages mornaysaucen til med salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
   
   
 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*