Mornaysauce

  • Personer: 4
  • Tilberedning: 15m
  • Samlet tid: 15m
Gennemsnitlig karakter

(3.3/5)

3.3/5 5 11
Anmeld denne opskrift

11 stk anmeldelser

Mornaysauce kan bruges til mange forskellige retter, men der hvor den oftest benyttes, er i den hjemmelavede lasagne, hvor den er en vigtig ingrediens. Der er mange som tager fejl af Mornaysauce og Bechamelsauce, hvilket er forståeligt – den store forskel er faktisk kun at der er ost i Mornaysauce, det er der ikke i Bechamelsaucen, som er en fransk grundsauce af mælk, smør og mel. Den bruges f.eks i Persillesovs.

Ingredienser

  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl. letmælk
  • 45 g. smør
  • ¾ tsk. fintrevet muskatnød
  • 125 g. revet ost
  • Salt og peber

Sådan laver du Mornaysauce

Trin 1

Smelt smør i en tykbundet gryde og tilsæt derefter mel mens du pisker grundigt.

Trin 2

Når melet har suget alt smøret og er en samlet klump, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen.

Trin 3

Bring saucen i kog mens du pisker, og tilsæt osten og muskatnød.

Trin 4

Når osten er smeltet, smages mornaysaucen til med salt og peber.

Kommentarer (2)

  1. udgivet af Joan on december 21, 2018

    Mange tak for en appetitlig opskrift. Et lille spørgsmål: Skalder ikke spidskommen i??

      Svar
    • udgivet af Kim on december 21, 2018

      Hej Joan,
      Jeg har aldrig selv brugt spidskommen til mornaysauce, men jeg ved selvfølgelig ikke med andre 🙂

        Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *