Mornaysauce

  • Personer: 4
  • Tilberedning: 15m
  • Samlet tid: 15m
Gennemsnitlig karakter

(3.2/5)

3.2/5 5 19
Anmeld denne opskrift

19 stk anmeldelser

Mornaysauce kan bruges til mange forskellige retter, men der hvor den oftest benyttes, er i den hjemmelavede lasagne, hvor den er en vigtig ingrediens. Der er mange som tager fejl af Mornaysauce og Bechamelsauce, hvilket er forståeligt – den store forskel er faktisk kun at der er ost i Mornaysauce, det er der ikke i Bechamelsaucen, som er en fransk grundsauce af mælk, smør og mel. Den bruges f.eks i Persillesovs.

Ingredienser

  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl. letmælk
  • 45 g. smør
  • ¾ tsk. fintrevet muskatnød
  • 125 g. revet ost
  • Salt og peber

Sådan laver du Mornaysauce

Trin 1

Smelt smør i en tykbundet gryde og tilsæt derefter mel mens du pisker grundigt.

Trin 2

Når melet har suget alt smøret og er en samlet klump, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen.

Trin 3

Bring saucen i kog mens du pisker, og tilsæt osten og muskatnød.

Trin 4

Når osten er smeltet, smages mornaysaucen til med salt og peber.

Andre har besøgt

Kommentarer (3)

  1. udgivet af Joan on december 21, 2018

    Mange tak for en appetitlig opskrift. Et lille spørgsmål: Skalder ikke spidskommen i??

      Svar
    • udgivet af Kim on december 21, 2018

      Hej Joan,
      Jeg har aldrig selv brugt spidskommen til mornaysauce, men jeg ved selvfølgelig ikke med andre 🙂

        Svar
  2. udgivet af Imane on maj 22, 2019

    Jeg har aldrig hørt om at der skal spidskommen i men smag og behag. Jeg kan godt lide at drysse lidt oregano i.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *