Mornaysauce

  • Personer: 4
  • Tilberedning: 15m
  • Samlet tid: 15m
Gennemsnitlig karakter

(0 / 5)

0 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Mornaysauce kan bruges til mange forskellige retter, men der hvor den oftest benyttes, er i den hjemmelavede lasagne, hvor den er en vigtig ingrediens. Der er mange som tager fejl af Mornaysauce og Bechamelsauce, hvilket er forståeligt – den store forskel er faktisk kun at der er ost i Mornaysauce, det er der ikke i Bechamelsaucen, som er en fransk grundsauce af mælk, smør og mel. Den bruges f.eks i Persillesovs.

Ingredienser

  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl. letmælk
  • 45 g. smør
  • ¾ tsk. fintrevet muskatnød
  • 125 g. revet ost
  • Salt og peber

Sådan laver du Mornaysauce

Trin 1

Smelt smør i en tykbundet gryde og tilsæt derefter mel mens du pisker grundigt.

Trin 2

Når melet har suget alt smøret og er en samlet klump, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen.

Trin 3

Bring saucen i kog mens du pisker, og tilsæt osten og muskatnød.

Trin 4

Når osten er smeltet, smages mornaysaucen til med salt og peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *