Mornaysauce
- Ret: Sovser, Tilbehør
- Sværhedsgrad: Let
-
Tilføj til favoritter
- Personer: 4
- Tilberedning: 15m
- Samlet tid: 15m
Gennemsnitlig karakter
(3.2/5)
22 stk anmeldelser
Mornaysauce kan bruges til mange forskellige retter, men der hvor den oftest benyttes, er i den hjemmelavede lasagne, hvor den er en vigtig ingrediens. Der er mange som tager fejl af Mornaysauce og Bechamelsauce, hvilket er forståeligt – den store forskel er faktisk kun at der er ost i Mornaysauce, det er der ikke i Bechamelsaucen, som er en fransk grundsauce af mælk, smør og mel. Den bruges f.eks i Persillesovs.
Ingredienser
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl. letmælk
- 45 g. smør
- ¾ tsk. fintrevet muskatnød
- 125 g. revet ost
- Salt og peber
Sådan laver du Mornaysauce
Trin 1
Smelt smør i en tykbundet gryde og tilsæt derefter mel mens du pisker grundigt.
Trin 2
Når melet har suget alt smøret og er en samlet klump, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen.
Trin 3
Bring saucen i kog mens du pisker, og tilsæt osten og muskatnød.
Trin 4
Når osten er smeltet, smages mornaysaucen til med salt og peber.
udgivet af Joan on december 21, 2018
Mange tak for en appetitlig opskrift. Et lille spørgsmål: Skalder ikke spidskommen i??
udgivet af Kim on december 21, 2018
Hej Joan,
Jeg har aldrig selv brugt spidskommen til mornaysauce, men jeg ved selvfølgelig ikke med andre 🙂
udgivet af Imane on maj 22, 2019
Jeg har aldrig hørt om at der skal spidskommen i men smag og behag. Jeg kan godt lide at drysse lidt oregano i.