Hollandaise Sauce

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 5m
  • Tilberedning: 10m
  • Samlet tid: 15m
Gennemsnitlig karakter

(0/5)

0/5 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Hollandaise Sauce er en af mine personlige favoritter blandt saucer. Den går godt sammen med mange forskellige retter, heriblandt fisk. Men der hvor jeg oftest spiser hollandaise, er faktisk til morgenmad, til en lækker Eggs Benedict.

Ofte når snakken falder på hollandaise eller bearnaise, bliver Knorr tit nævnt da den er nem at lave. Men hjemmelavet hollandaise er faktisk næsten lige så nemt, når man først har prøvet det et par gange. Herunder finder du den opskrift jeg altid benytter.

Ingredienser

  • 150 g. smør
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk. hvidvin
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber

Sådan laver du hjemmelavet Hollandaise Sauce

Trin 1

Smelt smørret i en lille gryde og stil det til side, så det kan køle lidt af.

Trin 2

Hæld æggeblommer og hvidvin op i en anden lille gryde, og pisk det luftigt ved svag varme.

Trin 3

Nu skal du tilsætte smørret MEGET stille og roligt, mens du pisker kraftigt. Tilsæt det ikke hurtigere end du kan nå at få det til at binde i sovsen.

Trin 4

Forsæt med at piske grundigt mens du smager hollandaisen til med citronsaft, salt og peber. Pas på at den ikke bliver for varm, så skiller den nemlig.

Trin 5

Den hjemmelavede hollandaise sauce skal serveres med det samme, da den hurtigt bliver kold.

Forfatter af denne opskrift

Alle opskrifter fra Kim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *