Hollandaise Sauce er en af mine personlige favoritter blandt saucer. Den går godt sammen med mange forskellige retter, heriblandt fisk. Men der hvor jeg oftest spiser hollandaise, er faktisk til morgenmad, til en lækker Eggs Benedict.
Ofte når snakken falder på hollandaise eller bearnaise, bliver Knorr saucerne tit nævnt da de er nemme at lave. Men hjemmelavet hollandaise er faktisk næsten lige så nemt, når man først har prøvet det et par gange. Og så smager den selvfølgelig meget bedre end de færdiglavede man køber. Herunder finder du den opskrift jeg altid benytter. Jeg har lavet den i to varianter. Opskriften er den samme i begge to, men fremgangsmåden er forskellig. Den første opskrift er den “sikre” opskrift. Her er du næsten 100% sikker på at den ikke skiller. Den anden opskrift er den “rigtige”. Du bestemmer selv hvilken du vælger resultatet bliver det samme 🙂
Hollandaise Sauce som ikke skiller
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 150 g. Smør
- 3 stk. Pasteuriserede æggeblommer
- 1 spsk. Hvidvin
- 1 spsk. Citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Hæld æggeblommer og hvidvin i en gryde, og varm det langsomt op.
- Skær dit smør i små tern, og tilsæt dem lidt af gangen, mens det hele varmes op. Pisk godt hele tiden. Den kolde smør som hele tiden bliver tilsat, gør at saucen ikke bliver for varm.
- Når der ikke er mere smør, forsætter du med at piske indtil saucen bliver tyk og cremet og temperaturen er passende. herefter kan du smage den til og servere den.
Hollandaise Sauce - Den rigtige måde
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 150 g. Smør
- 3 stk. Pasteuriserede æggeblommer
- 1 spsk. Hvidvin
- 1 spsk. Citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en lille gryde og stil det til side, så det kan køle lidt af.
- Hæld æggeblommer og hvidvin op i en anden lille gryde, og pisk det luftigt ved svag varme.
- Nu skal du tilsætte smørret MEGET stille og roligt, mens du pisker kraftigt. Tilsæt det ikke hurtigere end du kan nå at få det til at binde i sovsen.
- Forsæt med at piske grundigt mens du smager hollandaisen til med citronsaft, salt og peber. Pas på at den ikke bliver for varm, så skiller den nemlig.
- Den hjemmelavede hollandaise sauce skal serveres med det samme, da den hurtigt bliver kold.
Kan man redde en skilt hollandaise sauce?
Både ja og nej. Det kommer an på hvor meget sauce er skilt. Men her får du nogle forskellige tips, som du kan prøve hvis uheldet er ude:
- Du skal hurtigt sænke temperaturen på saucen. Dette gøres ved at hælde en lille smule iskold vand i, og piske godt så saucen igen emulgere.
- Varm to til tre spsk. piskefløde op, som langsomt piskes i saucen. Dette kan nogen gange redde en skilt sauce.
- Det sidste tip er simpelthen at at tage 2 æggeblommer og piske dem sammen. Tilsæt dem herefter i sauce lidt af gangen, mens der piskes. Så skulle sauce gerne samle sig igen.
I de fleste tilfælde virker den første metode. Men er det ikke nok, så går du videre et af de andre 2 tips. Er der intet der virker, kan man blive nød til at starte forfra. Det gode er at det heldigvis er forholdsvist hurtigt og nemt at lave en ny hollandaise sauce.