Kødsovs

Spaghetti med Kødsovs

Spaghetti med kødsovs er en sikker vinder i de fleste hjem, både hos børn og voksne. Børn elsker det og kokken synes det er super nemt at lave – en Win-Win situation 🙂

Det gode med kødsovs er at man kan tilsætte næsten lige de smage man vil, og man kan sågar undlade kødet og benytte grøntsager i stedet for, hvis man er vegetar.

Er du eller dine børn ikke så vilde med grøntsager, er det en god måde at få “smuglet” lidt grønt indenbords, da det er nemt at skjule i den lækre sovs.

Kødsovs

Spaghetti med kødsovs

4.45 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 555kcal

Ingredienser

Kødsovs

  • 500 g. Hakket oksekød, 15-18%
  • 1 stk. Løg
  • 1 ds. Hakkede tomater
  • 1 ds. Tomatpuré (lille dåse)
  • ½ dl. Fløde
  • 2 spsk. Smør el. olie
  • Salt og peber

Pasta/Spaghetti

  • 400 g. Tørret spaghetti eller frisk pasta
  • 1 tsk. Salt

Fremgangsmåde

Kødsovs

  • Smelt smør i en gryde.
  • Hak dit løg fint og brun det af i det smeltede smør.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af.
  • Hæld de hakkede tomater i gryden, sammen med tomatpuréen.
  • Lad det småsimre i 3-4 minutter.
  • Hæld fløden i og lad den igen småsimre i et par minutter, hvorefter du smager til med salt og peber.

Spaghetti

  • Bring en gryde med vand og salt i kog.
  • Kog spaghetti/pasta som anført på pakken og server kødsovsen med spaghetti og evt. ost.

Noter

Ønsker man lidt mere fyld i kødsovsen, kan man sagtens tilsætte lidt grøntsager, bacontern eller cocktailpølser. 

Næringsindhold

Næringsindhold
Spaghetti med kødsovs
Mængde pr. portion
Kalorier
555
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
35
%
Mættet fedt
 
14
g
64
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Natrium
 
389
mg
4
%
Kalium
 
763
mg
22
%
Kulhydrater
 
39
g
10
%
Sukker
 
5
g
9
%
Protein
 
31
g
52
%
Vitamin A
 
705
IU
28
%
Vitamin C
 
14
mg
19
%
Calcium
 
68
mg
9
%
Jern
 
4
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*