Dulce De Leche er et fint ord for karamel sauce eller creme. Ja det er faktisk den nemmeste måde at lave en karamel på, da man kun skal bruge en enkel ingrediens, som man enten kan købe eller lave selv. Vælger man at lave den selv, skal man kun bruge 2 ingredienser, som du højst sandsynligt allerede har derhjemme – nemlig sukker og mælk.
Dulce De Leche kan bruges til både kager, desserter og lækre snacks, som f.eks chokoladebarer med karamel. Du kan også bruge den på brød og boller, som alternativ til honning eller nutella.
Ingredienser
- 400 g. kondenseret mælk
- vand
Fremgangsmåde
- Hæld kondenseret mælk i et patentglas og luk låget, så glasset er luft og vandtæt.
- Tag en stor gryde og fyld den med vand.
- Læg patentglasset ned i vandet og bring det i kog.
- Lad det koge i 4 timer og tag herefter glasset op og sæt til afkøling.
- Pisk den bløde karamel med en håndmixer til en blød konsistens.
Næringsindhold
Næringsindhold
Dulce De Leche
Mængde pr. portion
Kalorier
114
% Daglig værdi*
Fedt
2.8
g
3
%
Kulhydrater
19.5
g
5
%
Protein
2.5
g
4
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.