Barbecue sauce er super lækkert og bruges til mange forskellige ting. Især om sommeren, hvor man griller meget, er barbecue uundværligt, da den ofte bruges som marinade til sit kød. Men saucen bruges også i f.eks Pulled Pork burger og som en dip til chips eller friske grøntsager.
Barbecue Sauce
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 1 stk. løg, i tern
- 2 fed hvidløg
- 2 dl. ketchup
- 1 dl. vand
- 3 spsk. brun farin
- 3 spsk. æblecidereddike
- 3 spsk. soja
- 2 spsk. engelsk sauce
- 2 tsk. dijon sennep
- 1 tsk. røget paprika
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Tag en gryde og hæld alle ingredienser op i.
- Tænd på middel varme.
- Lad det hele koge op under omrøring, indtil du har en ensartet marinade. Lad det herefter simre i 15-20 minutter ved lav varme.
- Smag barbecuesaucen til med salt og peber.
- Lad den køle lidt af inden du hælder den op i en blender. Blend til du har den ønskede konsistens, hvilket både kan være helt glat eller med lidt struktur.
Tips til hjemmelavet Barbecue Sauce
Barbecue sauce kan, lige som med alle andre saucer og dips, tilsmages præcis som du vil ha det. Derfor kan du sagtens undlade eller erstatte nogen af ingredienserne i opskriften ovenfor.
American Style Barbeque Sauce har en røget smag, som jeg godt kan li. Ønsker man ikke dette, kan man undlade røget paprika, eller erstatte den med den søde udgave.
Brun farin kan fint erstattes med andre typer sukker, som f.eks musvocadosukker.
Engelsk Sauce kan f.eks erstattes af worcestershire sauce, balsamico, fish sauce, ekstra soja eller man kan helt undlade den.
Æblecidereddike kan erstattes af andre typer madlavnings eddiker, som f.eks hvidvinseddike.
Derudover kan man selv justere op eller ned for hvidløgssmagen i sin barbecue sauce.