Millionbøf er noget vi alle kender og har fået som barn. Typisk blev den serveret med kartoffelmos og rødbeder, men spaghetti eller ris er også en mulighed.
Mange forveksler millionbøf med traditionel kødsauce – og af god grund. De to sovser minder nemlig meget om hinanden, men hvor man kan bruge forskellige former for fyld i kødsovsen, så er det lidt anderledes med millionbøf.
Opskrift på
Millionbøf
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 4 personer
Kalorier: 150kcal
Ingredienser
- 500 g. hakket oksekød
- 1 stk. løg
- 5 dl. bouillon (oksekød)
- 2 stk. laurbærblade
- salt og peber
- madkulør
- meljævning eller maizena
- 2 spsk. smør eller olie
Fremgangsmåde
- Start med at hakke løget forholdsvist fint.
- Brun dine hakkede løg godt af i smør eller olie, i en mellemstor gryde.
- Tilsæt hakket oksekød og brun det af sammen med løgene.
- Hæld bouillon op i kødet sammen med laurbærblade.
- Læg låg på og lad millionbøffen simre 20-25 minutter, inden du jævner med meljævning eller maizena udrørt i vand.
- Giv din millionbøf en smule madkulør, inden du smager til mad salt og peber.
- Fjern laurbærblade inden servering.
Næringsindhold
Næringsindhold
Millionbøf
Mængde pr. portion
Kalorier
150
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Millionbøf kan serveres med kartofler, pasta, spaghetti, ris (evt. blomkålsris) eller med min favorit – kartoffelmos og rødbeder. Mums.
Uhm! den bedste millionbøf jeg har smagt! Det gør sig rigtig godt med den ene tern og laurbær!
Den kan varmt anbefales!
Er glad for du kunne lide opskriften 🙂 Men hvilke tern hentyder du til?