Millionbøf
2018-04-08- Ret: Gryderetter, Sovser
- Sværhedsgrad: Let
-
Tilføj til favoritter
- Personer: 4
- Forberedelse: 5m
- Tilberedning: 20m
- Samlet tid: 25m
Gennemsnitlig karakter
(5 / 5)
2 stk anmeldelser
Millionbøf er noget vi alle kender og har fået som barn. Typisk blev den serveret med kartoffelmos og rødbeder, men spaghetti eller ris er også en mulighed.
Mange forveksler millionbøf med traditionel kødsauce – og af god grund. De to sovser minder nemlig meget om hinanden, men hvor man kan bruge forskellige former for fyld i kødsovsen, så er det lidt anderledes med millionbøf.
Ingredienser
- 500 g. hakket oksekød
- 1 stort løg
- 1 lille dåse tomatpuré
- 3 spsk. mel
- Smør/margarine til stegning
- Salt & peber
- Vand
- Kulør
Sådan laver du en klassisk millionbøf
Trin 1
Pil og hak løget fint.
Trin 2
Smelt og brun smørret i en gryde, og tilsæt derefter de finthakkede løg og svits dem i 2-3 minutter,
Trin 3
Tilsæt kødet og brun det godt igennem inden du røre tomatpuréen med i gryden.
Trin 4
Tilsæt 4 dl. vand og lad det simre i 10 minutters tid.
Trin 5
Lav en meljævning af mel og vand, og rør det i kødet indtil det har den ønskede konsistens.
Trin 6
Giv millionbøffen lidt kulør, så det får lidt farve, og smag det hele til med salt og peber.
Millionbøf kan serveres med kartofler, pasta, spaghetti, ris (evt. blomkålsris) eller med min favorit – kartoffelmos og rødbeder. Mums.