Forsiden Aftensmad Kød Mørbrad i ovn
Mørbrad i ovn

Mørbrad i ovn

Mørbrad i ovn, er en nemt og lækker måde at tilberede sin svinemørbrad på. Gør man det ved lidt lavere temperature, bevarer man det saftige kød. På gril og pande, kan mørbrad nogen gange godt blive lidt tørt og kedeligt, hvis det steges som mørbradbøffer ved for høj varme. Det undgår du i ovnen.

Jeg indrømmer at jeg oftest selv laver svinemørbrad som bøffer med bløde løg og brun sovs, eller som den lækre gryderet – Mørbradgryde – som er én af min livretter. Men skal jeg servere en hel svinemørbrad, bliver den stegt i ovnen. Det er super nemt.

Mørbrad i ovn
Opskrift på

Mørbrad i ovn

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Hviletid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 150kcal

Ingredienser

  • 1 stk. svinemørbrad
  • 1 spsk. smør
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at afpudse din mørbrad for sener og de værste fedtkanter.
  • Varm en pande godt op på fuld varme, og smelt smørret. Brun mørbraden på alle sider.
  • Krydre mørbraden med salt og peber, og lag den i et ildfast fad. Du kan også benytte andre krydderier, hvis du ønsker dette. Det kunne være paprika eller barbecue. Eller måske nogle kviste friske krydreurter fra haven.
  • Steg din mørbrad i 18-20 minutter, i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
  • Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i ca. 10 minutter på et skærebræt, inden du skære det i skiver og serverer. Skær dem skråt, så du får nogen større stykke kød.

Næringsindhold

Næringsindhold
Mørbrad i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
150
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Hviletid på mørbrad i ovn

Det er vigtigt at lade din mørbrad hvile, når du tager den ud af ovnen. Når kødet steger, samles kødsaften på det sted med den laveste temperatur, hvilket er i midten. Når du lader det hvile, fordeler saften sig i hele svinemørbraden, så den er saftig og lækker. Skærer du kødet ud, uden at lade det trække, render alt kødsaften ud med det samme, og du får et stykke kød som er gråt og kedeligt.

Kernetemperatur på svinemørbrad

Når man tilbereder en mørbrad, hvad enten det er i ovn, på pande eller grill, så er det vigtigt at man har en kernetemperatur mellem 62 og 68 grader. Under 62 grader er der risiko for at blive syg, og over 68 grader kan kødet nemt blive tørt. Personligt synes jeg 65 grader er helt perfekt, da kødet er let-rosa og saftigt.

Hvad serverer man til svinemørbrad?

Ja det er altid et godt spørgsmål, da det kommer meget an på årstid og dit humør. Svinemørbrad er et forholdsvist neutralt stykke kød, som går godt til stort set alt.

Er man til det helt store måltid, kunne man lave hasselback kartofler med en lækker rødvinssauce. Det kunne også være pommes anna eller flødekartofler i stedet for hasselback kartoflerne.

Er man til en lettere sommer-anretning, kunne mørbraden serveres til en kold kartoffelsalat eller broccolisalat.

Det er som sagt kun fantasien og din smagsløg som sætter grænsen, for hvad man kan servere til mørbrad i ovn.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*