Pommes Anna er en klassisk fransk ret eller tilbehør om man vil, som går godt til alle retter hvor man normalt ville ha serveret en anden form for kartofler med en sauce til. Det smager super godt, men man skal huske at lave dem dagen før.

Opskrift på
Pommes Anna
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Print Pin Del på FacebookServings: 4 personer
Ingredienser
- 1 kg. Kartofler
- 75 g. Smør
- Salt og peber
- Lidt neutral olie til smørring
- Evt. lidt friske urter
Fremgangsmåde
- Start med at skrælle dine kartofler og skær dem i meget tynde skiver. Her vil jeg anbefale et mandolinjern.
- Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme.
- Tag et ildfast fad og smør det med lidt neutral olie.
- Læg nu et lag med kartoffelskiver i fadet og pensel det med smør, inden du lægger et nyt lag.
- Efter hver andet lag, skal du lige krydre med en lille smule salt og peber. Vælge du også at benytte lidt friske krydreurter, kan du tilsætte dem hver 3-4 lag.
- Forsæt til der ikke er flere kartofler.
- Når alle lagene at lag i fadet, presser du det lige godt sammen - eventuelt med et spækbræt eller et andet ildfast fad, inden du beklæder fadet med sølvpapir.
- Nu skal din Pommes Anna bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka en time og 15 minutter.
- Når kartofler er møre, tager du dem ud af ovnen, fjerner sølvpapiret og lægger noget bagepapir ovenpå. Ovenpå bagepapiret skal du igen ligge noget tungt. F.eks et ildfast fad med vand. Herefter skal det sættes i køleskabet natten over.
- Inden servering, tages fadet ud af køleskabet. Nu kan du skære nogle pæne firkantede stykker Pommes Anna, som du bager i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 10-12 minutter, giv dem evt. 1-2 min. grill til sidst.
- Serveres sammen med noget lækkert kød og en god sauce.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.