Kold kartoffelsalat
- Ret: Aftensmad, Tilbehør
- Sværhedsgrad: Normal
-
Tilføj til favoritter
- Personer: 4
- Forberedelse: 30m
- Tilberedning: 30m
- Samlet tid: 60m
Gennemsnitlig karakter
(3.8/5)
42 stk anmeldelser
Hjemmelavet kold kartoffelsalat er et stort hit ved grill-bordet her om sommeren – især hvis man benytter nye danske kartofler. Mums. Opskriften som jeg kommer med herunder, er en som jeg selv benytter når jeg skal grille. Ønsker man lidt mere smag i den, kan man tilføje lidt karry, men den smager supergodt som den er.
Ingredienser
- 1 kg. kartofler
- 4 spsk. mayonaise
- 2 dl. creme fraiche 18%
- 2 spsk. mælk
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 løg
- 1 bdt. purløg
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. hvid peber
- Evt. persille til pynt
Sådan laver du kold kartoffelsalat
Trin 1
Kartoflerne skrælles og skæres i passende stykker. Kog den til de er møre, uden at gå i stykker.
Trin 2
Hæld vandet fra kartoflerne og sæt dem på køl.
Trin 3
Rør mayonnaise sammen med creme fraiche, mælk og sennep.
Trin 4
Pil løget, hak det fint og rør det i dressingen sammen med klippet purløg.
Trin 5
Smag dressingen til med salt og peber.
Trin 6
Når kartoflerne er kølet lidt af, blandes de sammen med dressingen og stilles på køl igen.
Trin 7
Kartoffelsalaten pynten evt. med lidt persille inden servering. Velbekomme.