Kartoffelsalat

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 30m
  • Tilberedning: 30m
  • Samlet tid: 60m
Gennemsnitlig karakter

(5 / 5)

5 5 1
Anmeld denne opskrift

1 stk anmeldelser

Hjemmelavet kartoffelsalat er et stort hit ved grill-bordet her om sommeren – især hvis man benytter nye danske kartofler. Mums. Opskriften som jeg kommer med herunder, er en som jeg selv benytter når jeg skal grille. Ønsker man lidt mere smag i den, kan man tilføje lidt karry, men den smager supergodt som den er.

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler
  • 4 spsk. mayonaise
  • 2 dl. creme fraiche 18%
  • 2 spsk. mælk
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 løg
  • 1 bdt. purløg
  • 2 tsk. salt
  • ½ tsk. hvid peber
  • Evt. persille til pynt

Sådan laver du kartoffelsalat

Trin 1

Kartoflerne skrælles og skæres i passende stykker. Kog den til de er møre, uden at gå i stykker.

Trin 2

Hæld vandet fra kartoflerne og sæt dem på køl.

Trin 3

Rør mayonnaise sammen med creme fraiche, mælk og sennep.

Trin 4

Pil løget, hak det fint og rør det i dressingen sammen med klippet purløg.

Trin 5

Smag dressingen til med salt og peber.

Trin 6

Når kartoflerne er kølet lidt af, blandes de sammen med dressingen og stilles på køl igen.

Trin 7

Kartoffelsalaten pynten evt. med lidt persille inden servering. Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *