Broccolisalat er super nemt at lave, det smager dejligt og så passer den perfekt som tilbehør til rigtig mange retter.
Man kan, lige så med alle andre salater, tilføje andre ingredienser hvis man ønsker – dette er nemlig en ren grundopskrift på Broccolisalat.
Opskrift på
Broccolisalat
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 6 personer
Kalorier: 162kcal
Ingredienser
- 1 stk. Broccoli hoved, skåret i små buketter
- 75 g. Rucolasalat
- ½ stk. Rødløg i tern
- 6 stk. Bacon i skiver
- 1 dl. Creme Fraiche
- 4 spsk. Mayonnaise
- 1 tsk. Sukker
- 1 spsk. Hvidvinseddike Kan erstattes af citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Steg baconskiverne på en pande, indtil de er sprøde. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle, og haft dem herefter groft.
- Rør dressingen sammen med creme fraiche, mayonnaise, hvidvinseddike og sukker. Smag den til med salt og peber. Ønsker man en lidt kraftigere smag, kan man evt. bruge lidt engelsk sauce og/eller lidt dijonsennep.
- Vend de øvrige råvarer sammen med dressingen, og broccolisalaten er klar til servering.
Næringsindhold
Næringsindhold
Broccolisalat
Mængde pr. portion
Kalorier
162
% Daglig værdi*
Fedt
14
g
16
%
Mættet fedt
3
g
14
%
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
2
g
Natrium
71
mg
1
%
Kalium
70
mg
2
%
Kulhydrater
2
g
1
%
Sukker
2
g
4
%
Protein
5
g
8
%
Vitamin A
407
IU
16
%
Vitamin C
2
mg
3
%
Calcium
38
mg
5
%
Jern
0.2
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.