Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 40m
  • Samlet tid: 50m
Gennemsnitlig karakter

(3.5/5)

3.5/5 5 180
Anmeld denne opskrift

180 stk anmeldelser

Mørbradgryde er en klassisk gryderet, som kan laves i mange variationer, og det er faktisk kun din fantasi og smagsløg som sætter grænserne. Dette er den klassisk opskrift på mørbradgryde med bacon, champignoner og cocktailpølser, som kan serveres med enten ris (evt. blomkålsris), kartofler eller, min favorit, kartoffelmos.

Ingredienser

  • 1 stk. svinemørbrad på ca. 500 g.
  • 150 g. bacon i tern
  • 150 g. cocktailpølser
  • 1 stk. hakket løg
  • 200 g. champignoner i skiver
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 2 spsk. paprika
  • Salt og peber
  • Smød/margarine til stegning

Sådan laver du den klassiske mørbradgryde

Trin 1

Svits bacon, løg og champignoner i en stor stegegryde.

Trin 2

Skær mørbraden i grove tern og svits dem sammen med den andet i stegegryden.

Trin 3

Tilsæt paprika og hakkede tomater, og lad det småsimre i et kvarters tid under låg.

Trin 4

Tilsæt fløde og lad det hele småkoge i yderligere 20-25 minutter.

Trin 5

Pølserne tilsættes mørbradgryden 5 minutter før den er færdig.

Trin 6

Smages til med salt og peber.

Forskellige og sundere variationer af mørbradgryde

Der findes som tidligere nævnt mange forskellige variationer af mørbradgryde og ovennævnte opskrift er den klassiske. Men er man, ligesom jeg, lidt kræsen, kan man ændre lidt på opskriften. Personligt udelader jeg champignonerne, da jeg ikke bryder mig om smagen og konsistensen.

Hvis man vil lave sin mørbradgryde lidt sundere, kan man tilsættes yderligere grøntsager og måske erstatte fløden med mælk, som man jævner til sidst.

Jeg kender også til folk som f.eks tilføjer gulerødder til deres mørbradgryde, men så synes jeg det minder lidt for meget af gullash – ikke at det er en dårlig ting, men så kunne man lige så godt have lavet det fra starten 🙂

Andre lignende opskrifter: Kylling i Karry | Koteletter i fad | Chili Con Carne

Kan mørbradgryde laves dagen før?

Sagtens. Det er en klassisk gryderet, og de egner sig alle fint til at blive genopvarmet.

Kan mørbradgryde fryses?

Ja det kan du sagtens. Jeg laver altid så jeg kan fryse et par mindre portioner ned, så jeg kan tage en med på arbejde, hvis jeg arbejder nat.

Hvilken vin servere med til mørbradgryde?

Til en simreret som denne, går man aldrig galt med en kraftig og let syrlig rødvin.

Se vores andre gryderetter her.

Forfatter af denne opskrift

Alle opskrifter fra Kim

Kommentarer (12)

  1. udgivet af Bodil Aastrup on november 9, 2018

    beder om opskrift på mørbradgryde til 6 personer

      Svar
    • udgivet af Kim on november 19, 2018

      Hej Bodil,
      Du lægger bare 50% oven i, af alle ingredienser 🙂

        Svar
  2. udgivet af Pernille on december 8, 2018

    Er denne ret egnet til at blive frosset ned for at blive varmet op.

      Svar
    • udgivet af Kim on december 11, 2018

      Absolut. Det gør jeg hver gang 🙂

        Svar
  3. udgivet af Camilla on januar 11, 2019

    Virkelig lækker opskrift på mørbradgryde! Det var første gang jeg prøvede at lave det selv og det blev så godt. Vi tilsatte også noget chorizopølse og det kan anbefales!

      Svar
    • udgivet af Kim on januar 17, 2019

      Hej Camilla,
      Uha, det lyder også lækkert. Tilsatte i det direkte, eller svitsede du det først?

        Svar
  4. udgivet af zara on juni 27, 2019

    Lækker opskrift tak for den. Jeg er som dig heller ikke nogen fan af svampe / champignoner, til gengæld kommer der ingen gulerødder i min gullash, så det var et super tip. Jeg brugte dem med måde så det gav lige det extra pift, og så blendede jeg tomaterne, da jeg ikke bryder mig om skindet og stykker.

      Svar
  5. udgivet af Ole Lindblad Pihl on juli 11, 2019

    Tak for en god opskrift på mørbradgryde . Der er dog et punkt i opskriften som jeg er uenig i nemlig punkt 6 . Salt og peber skal tilsættes sammen med de øvrige ting i starten af opskriften så det kan være med til at give kødet og øvrige ting smag . Tilsættes salt og peber til sidst får man ikke den gode smag frem i retten .

      Svar
    • udgivet af Kim on juli 12, 2019

      Hej Ole,
      Det kan der være noget om. Jeg har dog ikke problemer med at få smag på den skrevne måde 🙂

        Svar
  6. udgivet af Karsten M on december 24, 2019

    Super lækker opskrift. Den kan klart anbefales – Dog uden champignoner, da jeg ikke kan li dem 😀

      Svar
  7. udgivet af Liselotte on juli 30, 2020

    Mums det smagte godt. Denne opskrift kan klart anbefales 🙂

      Svar
    • udgivet af Kim Jørgensen on juli 30, 2020

      Det er jeg glad for du syntes 🙂

        Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *