Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

2018-01-28
  • Personer: 4
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 40m
  • Samlet tid: 50m
Gennemsnitlig karakter

(4 / 5)

4 5 4
Anmeld denne opskrift

4 stk anmeldelser

Mørbradgryde er en klassisk gryderet, som kan laves i mange variationer, og det er faktisk kun din fantasi og smagsløg som sætter grænserne. Dette er den klassisk opskrift på mørbradgryde med bacon, champignoner og cocktailpølser, som kan serveres med enten ris (evt. blomkålsris), kartofler eller, min favorit, kartoffelmos.

Ingredienser

  • 1 stk. mørbrad på ca. 500 g.
  • 150 g. bacon i tern
  • 150 g. cocktailpølser
  • 1 stk. hakket løg
  • 200 g. champignoner i skiver
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 2 spsk. paprika
  • Salt og peber
  • Smød/margarine til stegning

Sådan laver du den klassiske mørbradgryde

Trin 1

Svits bacon, løg og champignoner i en stor stegegryde.

Trin 2

Skær mørbraden i grove tern og svits dem sammen med den andet i stegegryden.

Trin 3

Tilsæt paprika og hakkede tomater, og lad det småsimre i et kvarters tid under låg.

Trin 4

Tilsæt fløden og lad det hele småkoge i yderligere 20-25 minutter.

Trin 5

Pølserne tilsættes mørbradgryden 5 minutter før den er færdig.

Trin 6

Smages til med salt og peber.

Forskellige variationer

Der findes som tidligere nævnt mange forskellige variationer af mørbradgryde og ovennævnte opskrift er den klassiske. Men er man, ligesom jeg, lidt kræsen, kan man ændre lidt på opskriften. Personligt udelader jeg champignonerne, da jeg ikke bryder mig om smagen og konsistensen.

Jeg kender også til folk som f.eks tilføjer gulerødder til deres mørbradgryde, men så synes jeg det minder lidt for meget af gullash – ikke at det er en dårlig ting, men så kunne man lige så godt have lavet det fra starten 🙂

Se vores andre gryderetter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *