Forsiden Aftensmad Mørbradgryde
Mørbradgryde opskrift

Mørbradgryde

Mørbradgryde er en klassisk gryderet, som kan laves i mange variationer, og det er faktisk kun din fantasi og smagsløg som sætter grænserne. Dette er den klassisk opskrift på mørbradgryde med bacon, champignoner og cocktailpølser, som kan serveres med enten ris (evt. blomkålsris), kartofler eller, min favorit, kartoffelmos.

Mørbradgryde opskrift
Opskrift på

Mørbradgryde

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

4.67 fra 15 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk. Svinemørbrad på ca. 500 g.
  • 150 g. Bacon i tern
  • 150 g. Cocktailpølser
  • 1 stk. Løg, finthakket
  • 1 ds. Hakkede tomater
  • dl. Fløde
  • 2 spsk. Paprika
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • 200 g. Champignoner i skiver Valgfrit

Fremgangsmåde

  • Svits bacon, løg og champignoner i en stor stegegryde.
  • Skær mørbraden i grove tern og svits dem sammen med den andet i stegegryden.
  • Tilsæt paprika og hakkede tomater, og lad det småsimre i et kvarters tid under låg.
  • Tilsæt fløde og lad hele mørbradgryden småkoge i yderligere 20-25 minutter.
  • Pølserne tilsættes 5 minutter før den er færdig.
  • Smages til med salt og peber.

Noter

Man kan evt. tilsætte lidt mel- eller saucejævner, hvis man synes sovsen er for tynd.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Forskellige og sundere variationer af mørbradgryde

Der findes som tidligere nævnt mange forskellige variationer af mørbradgryde og ovennævnte opskrift er den klassiske. Men er man, ligesom jeg, lidt kræsen, kan man ændre lidt på opskriften. Personligt udelader jeg champignonerne, da jeg ikke bryder mig om smagen og konsistensen.

Hvis man vil lave sin mørbradgryde lidt sundere, kan man tilsættes yderligere grøntsager og måske erstatte fløden med mælk, som man jævner til sidst.

Jeg kender også til folk som f.eks tilføjer gulerødder til deres mørbradgryde, men så synes jeg det minder lidt for meget af gullash – ikke at det er en dårlig ting, men så kunne man lige så godt have lavet det fra starten ?

Andre lignende opskrifter: Kylling i Karry | Koteletter i fad | Chili Con Carne

Ofte stillede spørgsmål om mørbradgryde

Kan mørbradgryde laves dagen før?

Sagtens. Det er en klassisk gryderet, og de egner sig alle fint til at blive genopvarmet.

Kan mørbradgryde fryses?

Ja det kan du sagtens. Jeg laver altid så jeg kan fryse et par mindre portioner ned, så jeg kan tage en med på arbejde, hvis jeg arbejder nat.

Hvilken vin servere med til mørbradgryde?

Til en simreret som denne, går man aldrig galt med en kraftig og let syrlig rødvin.

Kommentarer fra gamle version af hjemmesiden

Pernille
Er denne ret egnet til at blive frosset ned for at blive varmet op.

Kim
Som svar til Pernille.
Absolut. Det gør jeg hver gang ?

Camilla
Virkelig lækker opskrift på mørbradgryde! Det var første gang jeg prøvede at lave det selv og det blev så godt. Vi tilsatte også noget chorizopølse og det kan anbefales!

Kim
Som svar til Camilla.
Hej Camilla,
Uha, det lyder også lækkert. Tilsatte i det direkte, eller svitsede du det først?

zara
Lækker opskrift tak for den. Jeg er som dig heller ikke nogen fan af svampe / champignoner, til gengæld kommer der ingen gulerødder i min gullash, så det var et super tip. Jeg brugte dem med måde så det gav lige det extra pift, og så blendede jeg tomaterne, da jeg ikke bryder mig om skindet og stykker.

Ole Lindblad Pihl
Tak for en god opskrift på mørbradgryde . Der er dog et punkt i opskriften som jeg er uenig i nemlig punkt 6 . Salt og peber skal tilsættes sammen med de øvrige ting i starten af opskriften så det kan være med til at give kødet og øvrige ting smag . Tilsættes salt og peber til sidst får man ikke den gode smag frem i retten .

Kim
Som svar til Ole Lindblad Pihl.
Hej Ole,
Det kan der være noget om. Jeg har dog ikke problemer med at få smag på den skrevne måde ?

Karsten M
Super lækker opskrift. Den kan klart anbefales – Dog uden champignoner, da jeg ikke kan li dem ?

Liselotte
Mums det smagte godt. Denne opskrift kan klart anbefales ?

Kim
Som svar til Liselotte.
Det er jeg glad for du syntes ?

4.67 from 15 votes (15 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*