Flødekartofler

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 25m
  • Tilberedning: 60m
  • Samlet tid: 1:25 h
Gennemsnitlig karakter

(3.4/5)

3.4/5 5 16
Anmeld denne opskrift

16 stk anmeldelser

Flødekartofler er én af favoritterne, når det drejer sig om tilbehør til kød. Mange forbinder de flødestuvede kartofler med 80´erne, men det er en ret som aldrig går af mode i Danmark. Flødekartofler er lette at lave, kræver ikke ret mange ingredienser og så smager det super lækkert.

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler
  • 1 løg
  • ½ l. fløde
  • Salt & Peber

Sådan laves Flødekartofler

Trin 1

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.

Trin 2

Pil og hak løget fint.

Trin 3

Fordel kartoffelskiverne i et ildfast fad, sammen med løget.

Trin 4

Krydre kartoflerne med salt og peber, og hæld fløde henover.

Trin 5

Stil fadet i ovnen ved 180-200 grader og bag det i ca. 60 minutter eller til kartoflerne er møre.

Trin 6

Herefter er flødekartofler klar til servering.

Tip: Er man til hvidløg, kan man presse og tilsætte 1-2 fed i retten.

En anden god opskrift på flødekartofler, finder du på HUrtigMums.dk

Ingredienser:, , , ,

Kommentar (1)

  1. udgivet af Karina on januar 22, 2020

    Opskriften er super god, og min søn vil gerne have den til sin konfirmation, kan man lave den dagen før og så bare varme op igen dagen efter?

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *