Kyllingefrikadeller smager fantastisk og er mere saftige end almindelige klassiske frikadeller af svinefars – selvfølgelig kun hvis man ikke oversteger dem 😉 Derudover indeholder kylling ikke lige så meget fedt som svinekød, hvilket gør kyllingedellerne mere sunde. Bruger man havregryn i stedet for hvedemel, og olie i stedet for smør – så får man et ganske sundt måltid mad.
Ingredienser
- 400 g. hakket kyllingekød
- 1 stk. revet løg
- 1 stk. æg
- ½ dl. mælk
- 3 spsk. mel, rasp eller havregryn
- 1-2 fed presset hvidløg (valgfrit)
- salt og peber
- smør eller olie til stegning
Fremgangsmåde
- Rør alle ingredienser sammen i skål, indtil du har en lind dej/fars.
- Lad dejen trække i 10-15 minutter.
- Form kyllingefrikadellerne med en spiseske og steg dem i smør og/eller olie, til de er brune på begge sider.
Tilbehør til kyllingefrikadeller
Jeg er tilbøjelig til at at sige at man kan servere præcis det samme tilbehør, som til frikadeller af svin. Men personligt synes jeg ikke at brun sovs passer sig lige så godt til kylling, som f.eks en lækker persillesovs gør. Hertil små danske kartofler med skræl og evt. en frisklavet råkostsalat. Så fås det ikke meget bedre.
Til frokost er et stykke rugbrød med en lun kyllingefrikadelle ovenpå super dejligt. Evt. toppet af med lidt surt i form af syltede rødløg eller agurkesalat.