Syltede rødløg er super lækre og er et fint alternativ til agurkesalat. De sød-syrlige løg bliver efter et par dage i glasset bløde og får den fineste pink farve. Så udover at smage godt, så sætter de også lidt ekstra kulør på din ret.
Udstyr
- Glas med patentlåg
- Gryde
Ingredienser
- 4 stk. Rødløg (store)
- 3 dl. Lagereddike
- 1 dl. Vand
- 1½ dl. Sukker
- 2 tsk. Hele peberkorn
Fremgangsmåde
- Skræl dine løg og skær dem i tynde skiver.
- Eddike, vand og sukker koges op i en gryde sammen med de hele peberkorn.
- Kom løgringene op i et rent og skoldet glas med patentlåg, og hæld den kogte eddike henover.
- Luk låget og sæt dine syltede rødløg på køl.
- Allerede efter 2-3 timer kan du spise af dem, de er dog stadig rå, men med den syrlige smag. Efter et par dage er de helt klar.
Syltede rødlæg passer perfekt til hjemmelavet burger, dine lune frikadeller eller flæskesteg.
Kommentarer fra den gamle version af hjemmesiden
Marianne
Den er simpelthen for sur – ikke en opskrift jeg vil bruge igen.
Kim
Som svar til Marianne.
Det er jo smag og behag. Jeg ønsker ikke mine sylte-lage for sød ?
Frede
Som svar til Marianne.
Brug evt 2 eller 3 dl vand
Eva Mobil
Perfekt balance i sur/sød! Skøn opskrift
Jesprr
Spændende hvad er holdbarheden?
Kim
Som svar til Jesprr.
Uha det ved jeg ikke. Jeg spiser dem som regel indenfor få dage ?
Ulrikke
Som svar til Jesprr.
Har set en anden opskrift, der siger 4 ugers holdbarhed på køl.
Dorthe
Som svar til Ulrikke.
Alt kan vel holde sig, hvis du skylder glassene i atamon.
Jeg bruger samme lage som til agurkesalat – dvs 1 del af hver , vand eddike og sukker
Og selvfølgelig tilsvarende i større portioner