Græske frikadeller

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 20m
  • Samlet tid: 30m
Gennemsnitlig karakter

(0 / 5)

0 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Græske frikadeller, eller Keftedes som de hedder på græsk, er voldsom populære i Grækenland, især når de serveres med Tzatziki. Når det er sagt, så er det ikke en ret som findes på mange menukort i Grækenland – det serveres hovedsageligt for venner og familie hjemme i privaten – lidt lige som gammel dansk mad.

Ingredienser

  • 500 g. hakket oksekød eller lammekød
  • 75 g. fetaost
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3 spsk. hakket persille
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning

Sådan laver du græske frikadeller

Trin 1

Hak løg og fetaosten groft og bland det sammen med farsen.

Trin 2

Pres 1-2 fed hvidløg og bland det sammen med farsen.

Trin 3

Tilsæt æg, persille, salt og peber, og rør farsen godt igennem.

Trin 4

Sæt en pande på komfuret og smelt lidt smør.

Trin 5

Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem 4-5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.

Tilbehør til Græske frikadeller

Typisk servere man tzatziki, bulgursalat, kartofler e.l. til sine græske frikadeller. Men man kan servere lige præcis det man lyster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *