Græske frikadeller, eller Keftedes som de hedder på græsk, er voldsom populære i Grækenland, især når de serveres med Tzatziki. Når det er sagt, så er det ikke en ret som findes på mange menukort i Grækenland – det serveres hovedsageligt for venner og familie hjemme i privaten – lidt lige som gammel dansk mad.
Ingredienser
- 500 g. Hakket oksekød eller lammekød
- 75 g. Fetaost
- 1 stk. Æg
- 1 stk. Løg
- 1-2 fed Hvidløg
- 3 spsk. Hakket persille
- Salt og peber
- Smør eller olie til stegning
Fremgangsmåde
- Hak løg og fetaosten groft og bland det sammen med farsen.
- Pres 1-2 fed hvidløg og bland det sammen med farsen.
- Tilsæt æg, persille, salt og peber, og rør farsen godt igennem.
- Sæt en pande på komfuret og smelt lidt smør.
- Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem 4-5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Tilbehør til Græske frikadeller
Typisk servere man tzatziki, bulgursalat, kartofler e.l. til sine græske frikadeller. Men man kan servere lige præcis det man lyster.
Hvor mange frikadeller bliver der ca. ud af den til 2 personer?
Det afhænger af hvor store du laver dem 🙂 men 6-8 stykker vil jeg tro.