Græske frikadeller

Græske frikadeller

Græske frikadeller, eller Keftedes som de hedder på græsk, er voldsom populære i Grækenland, især når de serveres med Tzatziki. Når det er sagt, så er det ikke en ret som findes på mange menukort i Grækenland – det serveres hovedsageligt for venner og familie hjemme i privaten – lidt lige som gammel dansk mad.

Græske frikadeller

Græske frikadeller

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 342kcal

Ingredienser

  • 500 g. Hakket oksekød eller lammekød
  • 75 g. Fetaost
  • 1 stk. Æg
  • 1 stk. Løg
  • 1-2 fed Hvidløg
  • 3 spsk. Hakket persille
  • Salt og peber
  • Smør eller olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Hak løg og fetaosten groft og bland det sammen med farsen.
  • Pres 1-2 fed hvidløg og bland det sammen med farsen.
  • Tilsæt æg, persille, salt og peber, og rør farsen godt igennem.
  • Sæt en pande på komfuret og smelt lidt smør.
  • Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem 4-5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.

Næringsindhold

Næringsindhold
Græske frikadeller
Mængde pr. portion
Kalorier
342
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
28
%
Mættet fedt
 
10
g
45
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Natrium
 
303
mg
3
%
Kalium
 
445
mg
13
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
28
g
47
%
Vitamin A
 
1013
IU
41
%
Vitamin C
 
15
mg
20
%
Calcium
 
128
mg
16
%
Jern
 
3
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Tilbehør til Græske frikadeller

Typisk servere man tzatziki, bulgursalat, kartofler e.l. til sine græske frikadeller. Men man kan servere lige præcis det man lyster.

2 Kommentarer

  1. Kathrine

    Hvor mange frikadeller bliver der ca. ud af den til 2 personer?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*