Fiskefrikadeller til aftensmad er altså bare lykken – især hvis man har fanget fisken selv. Og at fange fisk selv, er noget jeg som passioneret lystfisker holder meget af. Derfor spiser vi også fisk mere end gennemsnittet nok gør. Fiskefrikadeller er en af favoritterne, men fladfisk, laks, makrel, mørksej osv. kommer også på tallerkenen.
Fiskefrikadeller kan serveres med flere forskellige former for tilbehør. Nye danske kartofler med persillesovs smager vidunderligt, men man kan også gå lidt sundere til værks, og servere dem med en lækker råkostsalat og hjemmerørt remulade. Begge retter smager super lækkert.
Fiskefrikadeller
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 400 g. torskefilet
- 150 g. laks, uden skind
- 1 stk. løg
- 2 stk. æg
- 2 spsk. mel
- ½ dl. piskefløde
- 1 håndfuld dild
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
- Smør og olie til stegning
Fremgangsmåde
- Hak din fisk groft i en foodprocessor.
- Hæld din fiskefars over i en skål, tilsæt salt og rør den sej.
- Pil dit løg og riv det fint, eller kør det en gang i foodprocessoren.
- Dild hakket også fint eller køres sammen med løget i foodprocessoren.
- Rør løg, dild, æg, friskkværnet peber og mel sammen med fiskefarsen.
- Hæld nu hele farsen tilbage i foodprocessoren. Tænd den og tilsæt fløde lidt af gangen. Det kan godt være du ikke skal bruge det hele. Fiskefarsen skal være fast, smidig og glat når den er færdig.
- Sæt den færdige fars i køleskabet i 20-30 minutter, så den kan sætte sig og trække smag.
- Varm olie og smelt smør på en pande ved middel varme.
- Form fiskefrikadellerne med 2 spiseskeer og steg dem, til de er gennemstegte og sprøde på begge sider.
Kan man bruge andre fisk til sine fiskefrikadeller?
Typisk benytter man sig af torsk når man laver fiskefars, men jeg synes at den bliver en lille smule kedelig. Derfor kommer jeg altid lidt laks i farsen også. Men i princippet kan du jo lave fiskefars af de fleste typer lys fisk. Du skal bare sørge for at kødet er fri for ben. Sej og kulmule egner sig også godt. Der er endda nogen som benytter gedde til sin fiskefrikadeller. Det er jo sådan set bare at prøve sig frem.