Frikadeller

  • Antal: 16
  • Personer: 4
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 30m
  • Samlet tid: 40m
Gennemsnitlig karakter

(5/5)

5/5 5 1
Anmeld denne opskrift

1 stk anmeldelser

Frikadeller er noget vi alle kender, og som vi sikkert har fået serveret et hav af gange som børn. Det gode med frikadeller er at man kan spise dem til forskellige måltider; f.eks. som en snack (en hånddelle), på et stykke rugbrød, som en lun ret og selvfølgelig sammen med kartofler og brun sovs til aftensmad.

Ingredienser

  • 500 g. svinefars
  • 1 stk. løg
  • 3 spsk. mel eller havregryn
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • Margarine til stegning

Sådan laver du frikadeller

Trin 1

Skræl og hak løget i små stykker.

Trin 2

Kom alle ingredienser op i en skål og bland det hele sammen med en grydeske eller håndmixer, til farsen har en fast og klæbrig konsistens.

Trin 3

Brun margarinen på en stegepande.

Trin 4

Form frikadellerne til en passende størrelse med en ske og læg dem på panden.

Trin 5

Steg frikadellerne ca. 5 minutter på hver side, ved jævn til hård varme.

Flere variationer af frikadeller

Der findes flere forskellige variationer af frikadeller. Kan man ikke tåle æg, kan det undlades. Man kan også skifte svinefarsen ud med kyllingefars eller fiskefars, hvis man vil lave en lidt sundere version.

En anden god ting med frikadeller, er at du kan tilsætte lige det du vil i farsen. Forskellige julekrydderier i december, forskellige grøntsager og ikke mindst en af mine favoritvariationer – frikadeller med hakket spinat og feta.

Tilbehør til frikadeller

Frikadeller kan som tidligere nævnt spises på mange måder og serveres til mange retter. Mine favoritter er:

  • Kold kartoffelsalat
  • Et stykke rugbrød
  • En pastasalat
  • Sovs og kartofler

 

Ingredienser:, , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *