Frikadeller

Frikadeller

Frikadeller er noget vi alle kender, og som vi sikkert har fået serveret et hav af gange som børn. Det gode med frikadeller er at man kan spise dem til forskellige måltider; f.eks. som en snack (en hånddelle), på et stykke rugbrød, som en lun ret og selvfølgelig sammen med kartofler og brun sovs til aftensmad.

Frikadeller

Frikadeller

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 388kcal

Ingredienser

  • 500 g. Hakket svinefars
  • 1 stk. Løg
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 1 stk. Æg
  • Salt og peber
  • Smør eller margarine til stegning

Fremgangsmåde

  • Skræl og hak løget i små stykker.
  • Kom alle ingredienser op i en skål og bland det hele sammen med en grydeske eller håndmixer, til farsen har en fast og klæbrig konsistens.
  • Brun margarinen/smørret på en stegepande.
  • Form frikadellerne til en passende størrelse med en ske og læg dem på panden.
  • Steg frikadellerne ca. 5 minutter på hver side, ved jævn til hård varme.
    frikadeller stegning

Næringsindhold

Næringsindhold
Frikadeller
Mængde pr. portion
Kalorier
388
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
33
%
Mættet fedt
 
10
g
45
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Natrium
 
70
mg
1
%
Kalium
 
371
mg
11
%
Kulhydrater
 
9
g
2
%
Sukker
 
0.04
g
0
%
Protein
 
24
g
40
%
Vitamin A
 
9
IU
0
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
19
mg
2
%
Jern
 
2
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Flere variationer af frikadeller

Der findes flere forskellige variationer af frikadeller. Kan man ikke tåle æg, kan det undlades. Man kan også skifte svinefarsen ud med kyllingefars eller fiskefars, hvis man vil lave en lidt sundere version. Se opskrifterne på fiskefrikadeller og kyllingefrikadeller.

En anden god ting med frikadeller, er at du kan tilsætte lige det du vil i farsen. Forskellige julekrydderier i december, forskellige grøntsager og ikke mindst en af mine favoritvariationer – frikadeller med hakket spinat og feta.

Tilbehør til frikadeller

Frikadeller kan som tidligere nævnt spises på mange måder og serveres til mange retter. Mine favoritter er:

  • Kold kartoffelsalat
  • Et stykke rugbrød
  • En pastasalat
  • Sovs og kartofler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*