Creme Anglaise

Creme Anglaise

Crème anglaise er et fint navn for en kold vanilje creme eller vaniljesovs om man vil. Den smager super godt og passer perfekt til friske frugter og bær. Den kan også bruges til andre ting, men det kan du læse mere om længere nede på siden.

Creme Anglaise

Creme Anglaise

3.34 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl. mælk
  • 4 dl. piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 100 g. sukker
  • 6 stk. æggeblommer

Fremgangsmåde

  • Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud af den.
  • Hæld mælk og fløde op i en gryde, sammen med vaniljestangen.
  • Varm den op ved mellem varme, til lige under kogepunktet. Rør rundt undervejs, så mælken ikke brænder på.
  • I en skål hælder du æggeblommer, sukker og vaniljekorn op i, og blander det godt sammen til en æggesnaps.
  • Når mælkeblandingen er tæt på kogepunktet, tages vaniljestangen op, og en tredjedel af det hældes op i æggesnapsen og blandes.
  • Nu tager du skålen med æggesnaps og mælkeblanding, og hælder den over i gryden til resten af mælkeblanding. Gør det lidt af gangen, mens du rører rundt med en dejskraber. Sørg for at komme godt ud i kanterne, så der ikke er noget æg der bliver til røræg.
  • Nu skal cremen varmes stille og roligt op på middel varme, mens du rører rundt i den. Når du kommer op på 82-84 grader, skal du tagen gryden af blusset. Din creme anglaise burde nu være legeret og blevet lidt tykkere. Men pas på med temperaturen - kommer den over 84 grader, skiller den.
  • Si massen og sæt den herefter på køl indtil den skal bruges. Den bliver tykkere når den køles ned.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Creme Anglaise kan bruges til:

Ja jeg kunne blive ved.

Sådan laver du vaniljeis af creme anglaise

Creme anglaise egner sig udmærket til at blive hældt i en ismaskine og lave vaniljeis af den. Da cremen er legeret, får du en afsindig lækker og cremet is.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*