Koldskål er en klassisk dansk ret, som vi alle kender. Den kan nydes hele døgnet, som enten morgenmad, mellemmåltid eller dessert. Den opskrift som jeg vil komme med herunder, er den helt klassiske med kærnemælk og æg.
Ingredienser
- 2 stk. Æggeblommer
- 50 g. Sukker
- ½ stk. Vaniljestang
- 2 spsk. Citronsaft
- 6 dl. Kærnemælk
- 6 dl. A38/Tykmælk
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en luftig masse.
- Tilsæt kærnemælk og tykmælk, og rør det godt sammen.
- Smag til med citronsaften.
- Sæt koldskålen i køleskabet indtil servering, da den smager bedst kold.
Noter
Serveres normalt med kammerjunkere, men kan også serveres med jordbær eller andre frugter.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.