Hjemmelavet vaniljeis

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 15m
  • Tilberedning: 45m
  • Samlet tid: 60m
Gennemsnitlig karakter

(4 / 5)

4 5 1
Anmeld denne opskrift

1 stk anmeldelser

Hjemmelavet vaniljeis er bare nummer 1 når det drejer sig om flødeis. Især når det om sommeren serveres med friske jordbær – Mums.

Opskriften som jeg kommer med herunder, kræver at man har adgang til en ismaskine.

Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • 50 g. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl. mælk
  • 2 dl. piskefløde

Sådan laver du vanilleis

Trin 1

Opvarm mælk, fløde og en flækket vaniljestang i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, før blandingen når kogepunktet.

Trin 2

Mens blanding køler af, skal æggeblommer og sukker piskes grundigt til en luftig masse.

Trin 3

Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen inden du hælder blanding op i æggemassen samtidigt med at du pisker med et piskeris.

Trin 4

Opvarm cremen ved svag varme til den tykner, hvorefter den køles af.

Trin 5

Når den af kølet ned, hældes den op i ismaskinen, hvor den skal have ca. 45 minutter.

Kan man lave vaniljeisen uden ismaskine?

Ja det kan man godt, men det tager betydeligt længere tid.

Hæld cremen/isen i en metalskål, dæk den med film, og sæt den i fryseren. Efter 1 time tages isen ud af fryseren. Pisk den igennem med en elpisker. Gentag proceduren 3 gange over 3 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *