Hjemmelavet vaniljeis

Hjemmelavet vaniljeis

Hjemmelavet vaniljeis er bare nummer 1 når det drejer sig om flødeis. Især når det om sommeren serveres med friske jordbær eller på varme pandekager – Mums.

Opskriften som jeg kommer med herunder, kræver at man har adgang til en ismaskine.

Hjemmelavet vaniljeis

Hjemmelavet vaniljeis

2 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer

Udstyr

  • Ismaskine

Ingredienser

  • 3 stk. Æggeblommer
  • 50 g. Sukker
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 2 dl. Mælk
  • 2 dl. Piskefløde

Fremgangsmåde

  • Opvarm mælk, fløde og en flækket vaniljestang i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, før blandingen når kogepunktet.
  • Mens blanding køler af, skal æggeblommer og sukker piskes grundigt til en luftig masse.
  • Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen inden du hælder blanding op i æggemassen samtidigt med at du pisker med et piskeris.
  • Opvarm cremen ved svag varme til den tykner, hvorefter den køles af.
  • Når den af kølet ned, hældes den op i ismaskinen, hvor den skal have ca. 45 minutter.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Kan man lave vaniljeisen uden ismaskine?

Ja det kan man godt, men det tager betydeligt længere tid.

Hæld cremen/isen i en metalskål, dæk den med film, og sæt den i fryseren. Efter 1 time tages isen ud af fryseren. Pisk den igennem med en elpisker. Gentag proceduren 3 gange over 3 timer.

Alternativt kan du lave en lækker creme anglaise, som du kan fryse ned. Den er perfekt som vaniljeis. Og når vi er ved alternativer, så får du lige et hurtigt fif: Laver du råcreme til f.eks abemad, og har du noget til overs, så frys det ned. Mums 🙂

2 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*