Pavlova er en marengsbaseret dessert/kage, som er opkaldt efter den russiske ballerina Anna Pavlova. Men selvom den har et russisk navn, stammer den faktisk fra Australien, hvor Anna Pavlova var på turné som danser i 1920´erne, og derfor blev opkaldt efter hende.
Pavlova´en er en lækkert sommerdessert, som kan varieres alt efter sæsonens bær. Denne pavlova er med hindbær, men man kan sagtens benytte jordbær, blåbær eller kirsebær.
Da desserten består af bl.a en marengsbund, tager det ekstra lang tid at lave kagen. Man bør derfor lave den bunden dagen før den skal bruges.
Ingredienser
Marengsbund
- 5 stk. æggehvider
- 250 g. sukker
- 1 tsk. æblecidereddike (kan erstattes af citronsaft)
- 1 spsk. flormelis, til bagepapiret
Fyld
- 4 dl. piskefløde
- 1 stk. vaniljestang
- 2 tsk. flormelis
- 450 g. bær efter eget valg (hindbær i dette tilfælde)
Fremgangsmåde
Marengsbund
- Start med at piske dine æggehvider helt stive. Brug gerne en røremaskine. Der skal kunne laves små toppe af æggehviden, uden af de falder sammen.
- Dernæst tilsættes sukker lidt af gangen, mens du forsætter med at piske.
- Til sidst piskes æblecidereddike med i.
- Tage et stykke bagepapir og tegn en cirkel på. Brug evt. en tallerken. Den skal være 24-26 cm. Bagefter vendes papiret om, med cirklen nedad, og lægget på en bageplade.
- Drys lidt flormelis ud på bagepapiret, så er bunden nemmere at få af, når den er færdig.
- Fordel marengsmassen i en cirkel på bagepapiret. Den skal være ca. 2 cm tyk. Er der lidt marengsmasse tilovers, kan du lave nogen små toppe langs kanten hele vejen rund. Så får bunden en kant som en dyb tallerken, så fyldet ikke render ud så nemt.
- Marengsbunden bages i ca. 1 time, i en forvarmet ovn ved 125 grader varmluft. Efter en time slukkes ovnen, men marengsbunden skal blive stående i ovnen og bage færdig, indtil ovnen er kold. Det kan godt 1½-2 timer.Bunden må endelig ikke tage farve. Begynder den at blive gylden, skal du skrue lidt ned for varmen.
- Fjern forsigtigt bagepapiret og sæt den afkølede marengsbund på et fad.
Fyld
- Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekorn ud og bland dem med flormelis for at få vaniljekornene skilt ad.
- Kom vaniljeflormelissen i en skål sammen med piskefløde og pisk det til en lækker flødeskum.
- Tag ca. ⅓ af dine hindbær og miks det sammen med flødeskummen. Det gør ikke noget at de bliver lidt maste.
- Fordel din skum på marengsbunden og pynt med resten af dine bær.
- Din pavlova spises umiddelbart lige efter den er samlet.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.