• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Vielskermad.dk
  • Forside
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Forret
    • Aftensmad
      • Gryderet
      • Kød
      • Suppe
    • Bagværk
      • Kager
      • Brød & Boller
      • Småkager
    • Dessert
      • Is
    • Kolde drikke
      • Drink & Cocktails
    • Tilbehør
      • Sovser
  • Artikler
  • Om siden
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Alle Opskrifter
    • Måltidskasser
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook

Chokoladekage

Gå til opskrift Udskriv

Chokoladekage i bradepande er en simpel, men også utrolig lækker kageopskrift. Chokoladekage er et hit ved alle festlige lejligheder eller hvis du blot vil have lidt sødt til kaffen.

Herunder finder du den bedste opskrift på svampet og luftig chokoladekage, som jeg altid benytter når jeg bager. Jeg har endnu til gode at få nogen klager for den 😉

Chokoladekage

Chokoladekage

Børne- og voksenvenlig chokoladekage i bradepande, som hurtigt hitter hos de lækkersultne og chokoladekagetrængende.
3.88 fra 24 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 1 bradepande

Udstyr

  • Bradepande

Ingredienser

Chokoladekage

  • 250 g. Hvedemel
  • 300 g. Sukker
  • 6 spsk. Kakaopulver
  • 1 tsk. Natron
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 knsp. Salt
  • 2 stk. Æg
  • 150 g. Blødgjort smør
  • 2½ dl. Vand

Glasur

  • 200 g. Flormelis
  • 3 spsk. Kakaopulver
  • 2 spsk. Smør
  • 30-40 ml. Mælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Rør blødgjort smør og sukker sammen med en håndmixer, til det er hvidt og skummende.
  • Tilsæt æggene et af gangen, så de bliver mixet godt sammen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør med en håndmixer i 2-3 minutter, til dejen er helt jævn.
  • Hæld chokoladekagedejen op i et ildfast fad eller mindre bradepande, smurt eller beklædt med bagepapir.
  • Bag chokoladekagen på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter.
  • Når kagen er færdigbagt, skal den køles af.

Glasur

  • Glasur: Kakao, flormelis, blødt smør og lun mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.

Luksus Chokoladekage

Vil du gøre lidt ekstra ud af kagen, kan jeg anbefale dig at lave en lækker fløjlsblød ganache af chokolade eller nutella, som du smører oven på kagen. Mums siger jeg bare. Ganachen laves ved at du varme noget fløde op til 80-90 grader, hvorefter du tager den af varmen og tilsætter chokolade eller nutella. Rør rundt til det er helt smeltet og lækker.

Muffins af chokoladekage

Ønsker man ikke at bage den traditionelle chokoladekage, kan man sagtens benytte dejen i muffins-forme. Bagetiden skal selvfølgelig sættes ned, så man skal prøve sig lidt frem med tiden. Du kan altid bruge en kødnål til at stikke nej i kagen. Når der ikke længere hænger dej på nålen, er dine chokolademuffins færdige. Lad dem køle af inden du pynter dem med frosting eller glasur.

Kommentarer fra den gamle version af Vielskermad.dk

Aya
Hvor mangen personers kage er det til?

Kim
Som svar til Aya.
Jeg vil sige 6-8 personer, afhængig af størrelsen på stykkerne.

Sara
kan man godt sætte hakket chokolade i eller bliver det for meget?

Kim
Som svar til Sara.
I mine verden kan man aldrig tilsætte for meget chokolade i en kage 🙂

Jeanette Kristensen
Jeg er virkelig dårlig til at bage, men den her chokoladekage er så nem og så dejlig lækker og blød ❤️

Kira
Hej, hvor lang tid kan denne her kage holde, hvis jeg fryser den ned?

Kim
Som svar til Kira.
Jeg må ærlig indrømme at det ved jeg ikke. Det er sjældent jeg fryser chokoladekage ned, da vi altid får det spist 😉

Lone
Hej. Skal bruge en fuld bradepande chokolade kage til at lave et piratskib. I et svar skriver du dobbelt op svarer til en bradepande. Et andet sted at én portion svarer til 6-8 stykker. Er det forbi, det er nogle temmelig store stykker du regner med, at der kun bliver 12-16 stk af en dobbeltportion (= en bradepande)?

Kim
Som svar til Lone.
Hej Lone,
Jeg har ikke skrevet 6-8 stykker, men personer ? Man kan jo nemt spise to stykker hver 🙂

Jozette
Som svar til Lone.
Hej Lone,
Må jeg spørge hvor mange portioner du endte med at lave, for at fylde en bradepande ud?

Michelle
Hej, ca. hvor stor en bradepande er det du bruger til kagen? Ved nemlig ikke om min er for lille eller for stor.

Anja
Som svar til Michelle.
Jeg har brugt ca 20×30 cm.

Lotte lunddal nielsen
Skal den creme/glasur røres op under opvarmning? Eller bare røres sammen med blødt smør og varm mælk??

Kim
Som svar til Lotte lunddal nielsen.
Nej ikke under opvarmning. Hvis smørret er blødt nok, er det slet ikke nødvendigt at varme mælken op først ?

Joan
Kagen mislykkedes desværre – blev ved med at være flydende, også selv om vi bagte den mere. Skal smørret smeltes eller blot blødgøres?
Dejen blev underlig, da vi kom vandet i – kan det være det?
Hilsen
Bobo og barnebarn

Kim
Som svar til Joan.
Hej Bobo,
Det lyder mærkeligt. Jeg har lavet denne chokoladekage mange gange, og har aldrig oplevet nogen problemer.
Det kunne tyde på at du har brugt for meget vand?
Nej smørret skal ikke smeltes.

Joan
Tak for svar. Tænker også selv, at der var for meget vand i. Jeg fulgte opskriften med 2,5 dk. Kommer mindre i næste gang.
Bobo

Amar
Der er mange huller i kagen, er det normalt?

Kim
Som svar til Amar.
Det er ikke noget jeg har oplevet.

Jeannette
Hvor stor er bradepanden ? Man skal bruge til opskriften

Kim
Som svar til Jeanette.
ca 20×30 cm.

Martha
Jeg brugte cake mousse fra kraft istedet for glasur og det var rigtig lækkert ☺️

Ida Jørgensen
Vil man kunne lave chokoladekagen i morgen og så først skal spise den lørdag uden den bliver kedelig?

Kim
Som svar til Ida Jørgensen.
Lidt sent svar, men jeg vil sige tidligst dagen før, da den kan blive tør og kedelig hvis den står i flere dage.

Freja
Skal til at bage denne chokoladekage idag håber den er god.

Ulla haumann
Kam man bruge vand i stedet for mælk til glasuren? Og kan man bruge margarine i stedet for smør?

Kim
Som svar til Ulla haumann.
Ja det tænker jeg godt du kan. Smagen vil selvfølgelig være lidt anderledes, men ikke uspiseligt.

Line
Kagen skal da have noget længere bagetid. Den var totalt flydende indeni efter 35 minutter, så måske derfor den mislykkes for flere.

Kim
Som svar til Line.
Jeg har som sagt bagt den flere gange uden problemer. Og det kan jeg se at der er flere andre der også har. Så ved ikke lige hvad der er gået galt hos jer. Men alle ovne varmer forskelligt, så det er ikke utænkeligt at nogen skal give den lidt mere tid, mens andre skal give den mindre.

Allie
Som svar til Line.
Min blev også flydende indeni, men dejen var fin, lækker og cremet da jeg hældte den i formen.

Ringede og spurgte min far (bager og konditor gennem 40 år). Han mente at der var for meget dej i formen. Og foreslog at jeg skruede ned for temperaturen (jeg tog den ned på 150 gr) og flyttede kagen op midt i ovnen. Den blev rigtig lækker (indeni) Udenpå noget knasende. Så hævede den meget op midt på (pga for meget dej i formen ). Men jeg skar bare toppen af.

Og så skal man huske at hver ovn er forskellig. Min ovn varmer fx. mere i toppen og i venstre side. Så jeg skal altid huske at dreje det jeg har i ovnen.. (Lidt problematisk med vandbakkelser )

Katja Wilmsen
Tak for den Super opskrift!
Her sad jeg sent igår aftes med cravings og intet lækkert at spise i huset.
Fandt din opskrift og måtte lige skifte nogle enkelte ting ud – smør blev til kokosfedt, sukker blev til flormelis og natron blev til lidt ekstra bagepulver
Men nøj hvor blev det godt!!!!
Hilsen en gravid kvinde med konstant chokolade trang..

Ole Kristiansen
Hejsa
Jeg vil gerne overraske mine to bonuspiger med din chokoladekage.
Jeg har to små hjerte-springforme på godt 3 deciliter.. Og regner med at hælde kagedejen ned i dem.. Hvor længe vil du tro, de skal have i ovnen ved de 170 grader??
Tak for din opskrift – glæder mig til at bage

Kim
Som svar til Ole Kristiansen.
Prøv dig lidt frem. Brug evt. en strikkepind til at tjekke, med jævne mellemrum, om den er færdigbagt.

Belle
Skal den bages i varmluft eller alm. Ovn?

Kim
Som svar til Belle.
Varmluft 🙂

Cecilie
Hvorfor er der natron i, når der ikke er noget surmælksprodukt i? Så virker det jo ikke?

Kim
Som svar til Cecilie.
Det er rigtigt at dejen skal indeholde ingredienser der indeholder syre for at natronen virker – i dette tilfælde er det kakaopulver ?
https://www.oetker.dk/dk-da/vores-produkter/alt-til-bagning/bageingredienser/haevemidler/natron

Iben
God kage, men glasuren blev ikke som ønsket. Jeg ved ikke om jeg har gjort noget forkert da det var helt flydende.

Tina
Super lækker kage! Skiftede mælken ud med kakao og tilsatte en smule kaffe i glasuren, Mums!

Mathilde
God og nem opskrift, jeg er 13 og den tog min 20 minutter at lave, og så smagte den lækkert

Lone
Bruger altid denne opskrift når jeg skal lave chokoladekage! Simpelthen den bedste!

Kim
Som svar til Lone.
Hej Lone,
Tak for de pæne ord 🙂

Prudence
Nem og lækker! I dag er det tredje gang jeg prøver opskriften her, og det er bare så yummii!! 2. gang tilføjede jeg hakket mandler i kagen og på topping efter glasur. I dag tilføjede jeg igen hakket mandler i kagen og blandede dem også i glasur. Hummmm

Susanne F
Afsindig lækker chokoladekage. Mums. Lavede dobbelt portion, så jeg kunne fryse lidt ned. Men ungerne og manden spiste det hele.

Previous Post: « Chili Con Carne
Next Post: Chokolademousse »

Reader Interactions

Comments

  1. Lydia

    6. marts 2021 at 14:55

    Gud hvor er den bare god. Kagen skulle godt nok ha lidt længere tid end der står i opskriften, men min ovn er heller ikke ny længere.

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Vielskermad på Facebook

Om Vielskermad.dk

Mit navn er Kim Jørgensen, og jeg bor alene sammen med min datter Cilje.

En af mine helt store passioner er mad, og jeg elsker at inddrage min datter når der skal eksperimenteres og afprøves nye opskrifter i køkkenet.

Jeg har startet Vielskermad.dk fordi jeg gerne vil dele ud af mine erfaringer og komme med tips/tricks til køkkenet. Mere om mig →

Siden ejes og drives af SearchMore.dk | CVR: 29097933 | Møllevangen 9, 4281 Gørlev | Mail: kontakt@searchmore.dk