Chokoladekage
- Ret: Bagværk, Kageopskrifter
- Sværhedsgrad: Normal
-
Tilføj til favoritter
- Antal: 1 bradepande
- Forberedelse: 10m
- Tilberedning: 35m
- Samlet tid: 45m
Gennemsnitlig karakter
(3.6/5)
1132 stk anmeldelser
Chokoladekage i bradepande er en simpel, men også utrolig lækker kageopskrift. Chokoladekage er et hit ved alle festlige lejligheder eller du blot vil have lidt sødt til kaffen.
Ingredienser
- 6 spsk. kakaopulver
- 250 g. hvedemel
- 300 g. sukker
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knsp. Salt
- 2 æg
- 150 g. blødgjort smør
- 2½ dl. vand
- Glasur:
- 200 g. flormelis
- 3 spsk. kakaopulver
- 2 spsk. smør
- ½ dl. mælk
Sådan bager du en chokoladekage
Trin 1
Tænd ovnen på 170 grader.
Trin 2
Rør blødgjort smør og sukker sammen, til det er hvidt og skummende.
Trin 3
Tilsæt æggene et af gangen, så de bliver mixet godt sammen.
Trin 4
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør med en håndmixer i 2-3 minutter, til dejen er helt jævn.
Trin 5
Hæld chokoladekagedejen op i et ildfast fad eller mindre bradepande, smurt eller beklædt med bagepapir.
Trin 6
Bag chokoladekagen på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter.
Trin 7
Når kagen er færdigbagt, skal den køles af.
Trin 8
Glasur: Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.
Der er rigtig mange mennesker, både mænd, kvinder og børn, der elsker at bage. Det er ikke nødvendigvis de mere komplicerede ting, de gerne vil bage. Det er meget populært at bage en chokoladekage. Man kan finde rigtig mange forskellige opskrifter på chokoladekage. Der er de simple og så dem, der er lidt mere kompliceret. Dog er det sjældent, at de er så kompliceret, at det bliver svært at lave dem, hvis man ikke er den mest erfarne bager.
Chokoladekager er rigtig lækre og man bliver meget populær på sit arbejde eller hjemme hos sin familie, hvis man bager en, som man kan få til kaffen eller i pausen. Man kan sagtens lave en stor kage, så der er nok til alle på ens arbejde. Det er blot at doble op på de forskellige ingredienser og finde en større bageplade. Alle på arbejdet bliver glade for det, da man kan få lidt lækkert efter en lang dag.
Gør børnefødselsdagen sjovere med chokoladekage
Der er mange måder at lave chokoladekage på. Man kan lave dem med eller uden fyld eller frosting og man kan lave det som muffins eller andre sjove former. Det er kun fantasien, der sætter grænser når man bager. Det skal gerne være hyggeligt at bage og det bliver det, hvis du gør lidt ekstra ud af det eller hvis du ved, at der er nogen, der vil blive glade for det.
Skal dine børn holde fødselsdag eller have noget lækkert med til de andre børn, så er det nemt at bage en chokoladekage og give barnet dette med. Der er stor chance for, at alle kan lide det. Holder I børnefødselsdag, kan du bage muffins og børnene kan selv få lov til at dekorere dem med krymmel, frosting eller en anden form for slik. Det bliver et hit hos børnene.
Øv dig på at bage
Chokoladekage er en meget populær kage og du kan ikke gå galt i byen med sådan en. Hvis du gerne vil gøre mere ud af den, kan du altid skære den op på midten når den er færdig, og putte creme på bunden og sætte toppen tilbage. Det er rigtig lækkert og det giver lidt ekstra smag til kagen, som i forvejen var rigtig god. Det er ikke ret svært at bage en chokoladekage, så hvis du er ny bager, så kan du give dig i kast med sådan en og så kan det være du en dag, prøver dig med en kage, der er lidt sværere at arbejde med. Du er garanteret en lækker kage, hvordan du så end laver den.
udgivet af Kristina on september 8, 2018
Kan man lave dobbelt portion og så bage den i en stor bradepande?
udgivet af Kim on september 11, 2018
Ja det kan du uden problemer.
udgivet af Mille Christensen on september 15, 2018
Hej . Skøn kage har prøvet at lave den 1 gang i Onsdags. Men synes ikke glasuren blev som ønsket , men jeg har valgt at forsøge igen idag da jeg skal til spille aften hos min mor og bonus mor så lidt lækkert skal der til . Det der gik galt med glasuren sidst var at jeg kom for meget mælk i , plus at jeg kom flydende smør i istedet for alm smør. Ved ikke om det er det men det blev alt for tyndt og for sødt , kan man gøre noget andet så ikke det sker igen . Plus skal glasuren på køl inden den smøres ud på kagen . Venligste hilsner fra en fortvivlet Mille der gerne vil gøre sin bedste
udgivet af Kim on september 17, 2018
Hej Mille.
Jeg plejer ikke at sætte glasuren på køl. Men prøv at bruge lidt mindre mælk i 🙂
udgivet af Freja on oktober 6, 2019
Skal til at bage den idag håber den er god
udgivet af Camilla on februar 28, 2020
Du kan også udskifte mælk med stærk kaffe. Den står i god kontrast til sødmen og er bare super lækkert
udgivet af Jeanette on september 30, 2018
Kan man komme glasuren på dagen før den skal serveres og hvordan skal den opbevares ?
udgivet af Kim on oktober 2, 2018
Ja det kan du sagtens. Du sætter den bare på køl 🙂
udgivet af Martha on august 2, 2019
Jeg brugte cake mousse fra kraft istedet for glasur og det var rigtig lækkert ☺️
udgivet af Avi on november 29, 2018
På opskriften står der ikke noget Kanel, på vejledningen står der noget om kanel♀️
udgivet af Kim on november 29, 2018
Det er min fejl. Kanel er ikke med i den oprindelige opskrift, men jeg kan godt li at gi glasuren et lille pift. Så kanelen er valgfrit 🙂
udgivet af Aya on december 3, 2018
Hvor mangen personers kage er det til
udgivet af Kim on december 11, 2018
Jeg vil sige 6-8 personer, afhængig af størrelsen på stykkerne.
udgivet af Sara on december 16, 2018
kan man godt sætte hakket chokolade i eller bliver det for meget?
udgivet af Kim on december 16, 2018
I mine verden kan man aldrig tilsætte for meget chokolade i en kage 🙂
udgivet af Jeanette Kristensen on marts 20, 2019
Jeg er virkelig dårlig til at bage, men den her kage er så nem og så dejlig lækker og blød ❤️
udgivet af Kira on marts 28, 2019
Hej, hvor lang tid kan denne her kage holde, hvis jeg fruser den ned?
udgivet af Kim on marts 29, 2019
Jeg må ærlig indrømme at det ved jeg ikke. Det er sjældent jeg fryser kage ned, da vi altid får det spist 🙂
udgivet af Lone on april 2, 2019
Hej. Skal bruge en fuld bradepande chokolade kage til at lave et piratskib. I et svar skriver du dobbelt op svarer til en bradepande. Et andet sted at én portion svarer til 6-8 stykker. Er det forbi, det er nogle temmelig store stykker du regner med, at der kun bliver 12-16 stk af en dobbeltportion (= en bradepande)?
udgivet af Kim on april 2, 2019
Hej Lone,
Jeg har ikke skrevet 6-8 stykker, men personer 🙂 Man kan jo nemt spise to stykker hver 😉
udgivet af Jozette on april 24, 2019
Hej Lone,
Må jeg spørge hvor mange portioner du endte med at lave, for at fylde en bradepande ud? 🙂
udgivet af Michelle on maj 28, 2019
Hej, ca hvor stor en bradepande er det du bruger til kagen? Bed nemlig ikke om min er for lille eller for stor
udgivet af Anja on juni 1, 2019
Jeg har brugt ca 20×30 cm.
udgivet af Lotte lunddal nielsen on juni 15, 2019
Skal den creme/glasur røres op under opvarmning? Eller bare røres sammen med blødt smør og varm mælk??
udgivet af Kim on juni 19, 2019
Nej ikke under opvarmning. Hvis smøret er blødt nok, er det slet ikke nødvendigt at varme mælken op først 🙂
udgivet af Joan on juni 29, 2019
Kagen mislykkedes desværre – blev ved med at være flydende, også selv om vi bagte den mere. Skal smørret smeltes eller blot blødgøres?
Dejen blev underlig, da vi kom vandet i – kan det være det?
Hilsen
Bobo og barnebarn
udgivet af Kim on juni 29, 2019
Hej Bobo,
Det lyder mærkeligt. Jeg har lavet denne kage mange gange, og har aldrig oplevet nogen problemer.
Det kunne tyde på at du har brugt for meget vand?
Nej smørret skal ikke smeltes.
udgivet af Line on oktober 19, 2019
Kagen skal da have noget længere bagetid. Den var totalt flydende indeni efter 35 minutter, så måske derfor den mislykkes for flere
udgivet af Kim on oktober 19, 2019
Jeg har som sagt bagt den flere gange uden problemer. Og det kan jeg se at der er flere andre der også har. Så ved ikke lige hvad der er gået galt hos jer.
udgivet af Allie on august 14, 2020
Min blev også flydende indeni, men dejen var fin, lækker og cremet da jeg hældte den i formen.
Ringede og spurgte min far (bager og konditor gennem 40 år). Han mente at der var for meget dej i formen. Og foreslog at jeg skruede ned for temperaturen (jeg tog den ned på 150 gr) og flyttede kagen op midt i ovnen. Den blev rigtig lækker (indeni) Udenpå noget knasende. Så hævede den meget op midt på (pga for meget dej i formen ). Men jeg skar bare toppen af.
Og så skal man huske at hver ovn er forskellig. Min ovn varmer fx. mere i toppen og i venstre side. Så jeg skal altid huske at dreje det jeg har i ovnen.. (Lidt problematisk med vandbakkelser )
Jeg har dog også et spørgsmål. Hvorfor skal der både bagepulver og natron i? Der er jo ikke noget syre til at aktivere natronen.
udgivet af Kim Jørgensen on august 17, 2020
Hej Allie,
Det er rigtigt at dejen skal indeholde ingredienser der indeholder syre for at natronen virker – i dette tilfælde er det kakaopulver
https://www.oetker.dk/dk-da/vores-produkter/alt-til-bagning/bageingredienser/haevemidler/natron
udgivet af Joan on juli 7, 2019
Tak for svar. Tænker også selv, at der var for meget vand i. Jeg fulgte opskriften med 2,5 dk. Kommer mindre i næste gang.
Bobo
udgivet af Amar on juli 8, 2019
Der er mange huller i kagen, er det normalt?
udgivet af Kim on juli 12, 2019
Det er ikke noget jeg har oplevet.
udgivet af Jeannette on juli 20, 2019
Hvor stor er bradepanden ? Man skal bruge til opskriften
udgivet af Kim on juli 26, 2019
ca 20×30 cm.
udgivet af Belle on december 3, 2019
Skal den bages i varmluft eller alm. Ovn?
udgivet af Kim on januar 6, 2020
Varmluft 🙂
udgivet af Ida Jørgensen on oktober 2, 2019
Vil man kunne lave kagen i morgen og så først skal spise den lørdag uden den bliver kedelig?
udgivet af Kim on oktober 15, 2019
Den kan godt blive lidt tør, hvis den står for længe.
udgivet af Ulla haumann on oktober 13, 2019
Kam man stige vand istedet for mælk til glasuren . Og kan man bruge margarine istedet for smør
udgivet af Kim on oktober 15, 2019
Ja det kan man godt, men smagen vil nok være lidt anderledes.
udgivet af Katja Wilmsen on november 1, 2019
Tak for den Super opskrift!
Her sad jeg sent igår aftes med cravings og intet lækkert at spise i huset.
Fandt din opskrift og måtte lige skifte nogle enkelte ting ud – smør blev til kokosfedt, sukker blev til flormelis og natron blev til lidt ekstra bagepulver
Men nøj hvor blev det godt!!!!
Hilsen en gravid kvinde med konstant chokolade trang..
udgivet af Ole Kristiansen on november 5, 2019
Hejsa
Jeg vil gerne overraske mine to bonuspiger med din chokoladekage.
Jeg har to små hjerte-springforme på godt 3 deciliter.. Og regner med at hælde kagedejen ned i dem.. Hvor længe vil du tro, de skal have i ovnen ved de 170 grader??
Tak for din opskrift – glæder mig til at bage
udgivet af Kim on januar 6, 2020
Prøv dig lidt frem. Brug evt. en strikkepind til at tjekke, med jævne mellemrum, om den er færdigbagt.
udgivet af Cecilie on januar 14, 2020
Hvorfor er der natron i, når der ikke er noget surmælksprodukt i? Så virker det jo ikke?
udgivet af Kim on marts 3, 2020
Det er rigtigt at dejen skal indeholde ingredienser der indeholder syre for at natronen virker – i dette tilfælde er det kakaopulver 🙂
https://www.oetker.dk/dk-da/vores-produkter/alt-til-bagning/bageingredienser/haevemidler/natron
udgivet af Søs on februar 21, 2020
Sjovt at lave en chokolade kage, UDEN chokolade.
Der skal kun kakao i glasuren…..
udgivet af Iben on marts 8, 2020
God kage, men glasuren blev ikke som ønsket. Jeg ved ikke om jeg har gjort noget forkert da det var helt flydende.
udgivet af Tina on marts 17, 2020
Super lækker kage! Skiftede mælken ud med kakao og tilsatte en smule kaffe i glasuren, Mums!
udgivet af Josefine on marts 25, 2020
Det kan ikke anbefales at lave den i enspringform med diameter på ca 20-25.cm
udgivet af Nuka on marts 29, 2020
Lavede en fejl og fuldte opskriften med at mælken skulle være varm.. og ødelagde hele kagen der ellers kunne havde været lækkert. Kom varm mælk i glasuren og det hele blev bare til flydende ubrugeligt et eller andet.. KAN IKKE ANBEFALES der røg den hyggelig aften
udgivet af Mathilde on marts 31, 2020
God og nem opskrift, jeg er 13 og den tog min 20 minutter at lave, og så smagte den lækkert
udgivet af Lone on juni 1, 2020
Bruger altid denne opskrift når jeg skal lave chokoladekage! Simpelthen den bedste!
udgivet af Kim Jørgensen on juni 1, 2020
Hej Lone,
Tak for de pæne ord 🙂
udgivet af Prudence on juni 20, 2020
Nem og lækker! I dag er det tredje gang jeg prøver opskriften her, og det er bare så yummii!! 2. gang tilføjede jeg hakket mandler i kagen og på topping efter glasur. I dag tilføjede jeg igen hakket mandler i kagen og blandede dem også i glasur. Hummmm
udgivet af Susanne F on september 6, 2020
Afsindig lækker chokoladekage. Mums. Lavede dobbelt portion, så jeg kunne fryse lidt ned. Men ungerne og manden spiste det hele