Chokoladekage

  • Antal: 1 bradepande
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 35m
  • Samlet tid: 45m
Gennemsnitlig karakter

(3.3/5)

3.3/5 5 103
Anmeld denne opskrift

103 stk anmeldelser

Chokoladekage i bradepande er en simpel, men også utrolig lækker kageopskrift. Chokoladekage er et hit ved alle festlige lejligheder eller du blot vil have lidt sødt til kaffen.

Ingredienser

  • 6 spsk. kakaopulver
  • 250 g. hvedemel
  • 300 g. sukker
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. Salt
  • 2 æg
  • 150 g. blødgjort smør
  • 2½ dl. vand
  • Glasur:
  • 200 g. flormelis
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. smør
  • ½ dl. mælk

Sådan bager du en chokoladekage

Trin 1

Tænd ovnen på 170 grader.

Trin 2

Rør blødgjort smør og sukker sammen, til det er hvidt og skummende.

Trin 3

Tilsæt æggene et af gangen, så de bliver mixet godt sammen.

Trin 4

Tilsæt de øvrige ingredienser og rør med en håndmixer i 2-3 minutter, til dejen er helt jævn.

Trin 5

Hæld chokoladekagedejen op i et ildfast fad eller mindre bradepande, smurt eller beklædt med bagepapir.

Trin 6

Bag chokoladekagen på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter.

Trin 7

Når kagen er færdigbagt, skal den køles af.

Trin 8

Glasur: Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.

Der er rigtig mange mennesker, både mænd, kvinder og børn, der elsker at bage. Det er ikke nødvendigvis de mere komplicerede ting, de gerne vil bage. Det er meget populært at bage en chokoladekage. Man kan finde rigtig mange forskellige opskrifter på chokoladekage. Der er de simple og så dem, der er lidt mere kompliceret. Dog er det sjældent, at de er så kompliceret, at det bliver svært at lave dem, hvis man ikke er den mest erfarne bager.

Chokoladekager er rigtig lækre og man bliver meget populær på sit arbejde eller hjemme hos sin familie, hvis man bager en, som man kan få til kaffen eller i pausen. Man kan sagtens lave en stor kage, så der er nok til alle på ens arbejde. Det er blot at doble op på de forskellige ingredienser og finde en større bageplade. Alle på arbejdet bliver glade for det, da man kan få lidt lækkert efter en lang dag.

Gør børnefødselsdagen sjovere med chokoladekage

Der er mange måder at lave chokoladekage på. Man kan lave dem med eller uden fyld eller frosting og man kan lave det som muffins eller andre sjove former. Det er kun fantasien, der sætter grænser når man bager. Det skal gerne være hyggeligt at bage og det bliver det, hvis du gør lidt ekstra ud af det eller hvis du ved, at der er nogen, der vil blive glade for det.

Skal dine børn holde fødselsdag eller have noget lækkert med til de andre børn, så er det nemt at bage en chokoladekage og give barnet dette med. Der er stor chance for, at alle kan lide det. Holder I børnefødselsdag, kan du bage muffins og børnene kan selv få lov til at dekorere dem med krymmel, frosting eller en anden form for slik. Det bliver et hit hos børnene.

Øv dig på at bage

Chokoladekage er en meget populær kage og du kan ikke gå galt i byen med sådan en. Hvis du gerne vil gøre mere ud af den, kan du altid skære den op på midten når den er færdig, og putte creme på bunden og sætte toppen tilbage. Det er rigtig lækkert og det giver lidt ekstra smag til kagen, som i forvejen var rigtig god. Det er ikke ret svært at bage en chokoladekage, så hvis du er ny bager, så kan du give dig i kast med sådan en og så kan det være du en dag, prøver dig med en kage, der er lidt sværere at arbejde med. Du er garanteret en lækker kage, hvordan du så end laver den.

Kommentarer (6)

  1. udgivet af Kristina on september 8, 2018

    Kan man lave dobbelt portion og så bage den i en stor bradepande?

      Svar
    • udgivet af Kim on september 11, 2018

      Ja det kan du uden problemer.

        Svar
  2. udgivet af Mille Christensen on september 15, 2018

    Hej . Skøn kage har prøvet at lave den 1 gang i Onsdags. Men synes ikke glasuren blev som ønsket , men jeg har valgt at forsøge igen idag da jeg skal til spille aften hos min mor og bonus mor så lidt lækkert skal der til . Det der gik galt med glasuren sidst var at jeg kom for meget mælk i , plus at jeg kom flydende smør i istedet for alm smør. Ved ikke om det er det men det blev alt for tyndt og for sødt , kan man gøre noget andet så ikke det sker igen . Plus skal glasuren på køl inden den smøres ud på kagen . Venligste hilsner fra en fortvivlet Mille der gerne vil gøre sin bedste

      Svar
    • udgivet af Kim on september 17, 2018

      Hej Mille.
      Jeg plejer ikke at sætte glasuren på køl. Men prøv at bruge lidt mindre mælk i 🙂

        Svar
  3. udgivet af Jeanette on september 30, 2018

    Kan man komme glasuren på dagen før den skal serveres og hvordan skal den opbevares ?

      Svar
    • udgivet af Kim on oktober 2, 2018

      Ja det kan du sagtens. Du sætter den bare på køl 🙂

        Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *