Chokoladekage

  • Antal: 1 bradepande
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 35m
  • Samlet tid: 45m
Gennemsnitlig karakter

(3.6/5)

3.6/5 5 1097
Anmeld denne opskrift

1097 stk anmeldelser

Chokoladekage i bradepande er en simpel, men også utrolig lækker kageopskrift. Chokoladekage er et hit ved alle festlige lejligheder eller du blot vil have lidt sødt til kaffen.

Ingredienser

  • 6 spsk. kakaopulver
  • 250 g. hvedemel
  • 300 g. sukker
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. Salt
  • 2 æg
  • 150 g. blødgjort smør
  • 2½ dl. vand
  • Glasur:
  • 200 g. flormelis
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. smør
  • ½ dl. mælk

Sådan bager du en chokoladekage

Trin 1

Tænd ovnen på 170 grader.

Trin 2

Rør blødgjort smør og sukker sammen, til det er hvidt og skummende.

Trin 3

Tilsæt æggene et af gangen, så de bliver mixet godt sammen.

Trin 4

Tilsæt de øvrige ingredienser og rør med en håndmixer i 2-3 minutter, til dejen er helt jævn.

Trin 5

Hæld chokoladekagedejen op i et ildfast fad eller mindre bradepande, smurt eller beklædt med bagepapir.

Trin 6

Bag chokoladekagen på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter.

Trin 7

Når kagen er færdigbagt, skal den køles af.

Trin 8

Glasur: Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.

Der er rigtig mange mennesker, både mænd, kvinder og børn, der elsker at bage. Det er ikke nødvendigvis de mere komplicerede ting, de gerne vil bage. Det er meget populært at bage en chokoladekage. Man kan finde rigtig mange forskellige opskrifter på chokoladekage. Der er de simple og så dem, der er lidt mere kompliceret. Dog er det sjældent, at de er så kompliceret, at det bliver svært at lave dem, hvis man ikke er den mest erfarne bager.

Chokoladekager er rigtig lækre og man bliver meget populær på sit arbejde eller hjemme hos sin familie, hvis man bager en, som man kan få til kaffen eller i pausen. Man kan sagtens lave en stor kage, så der er nok til alle på ens arbejde. Det er blot at doble op på de forskellige ingredienser og finde en større bageplade. Alle på arbejdet bliver glade for det, da man kan få lidt lækkert efter en lang dag.

Gør børnefødselsdagen sjovere med chokoladekage

Der er mange måder at lave chokoladekage på. Man kan lave dem med eller uden fyld eller frosting og man kan lave det som muffins eller andre sjove former. Det er kun fantasien, der sætter grænser når man bager. Det skal gerne være hyggeligt at bage og det bliver det, hvis du gør lidt ekstra ud af det eller hvis du ved, at der er nogen, der vil blive glade for det.

Skal dine børn holde fødselsdag eller have noget lækkert med til de andre børn, så er det nemt at bage en chokoladekage og give barnet dette med. Der er stor chance for, at alle kan lide det. Holder I børnefødselsdag, kan du bage muffins og børnene kan selv få lov til at dekorere dem med krymmel, frosting eller en anden form for slik. Det bliver et hit hos børnene.

Øv dig på at bage

Chokoladekage er en meget populær kage og du kan ikke gå galt i byen med sådan en. Hvis du gerne vil gøre mere ud af den, kan du altid skære den op på midten når den er færdig, og putte creme på bunden og sætte toppen tilbage. Det er rigtig lækkert og det giver lidt ekstra smag til kagen, som i forvejen var rigtig god. Det er ikke ret svært at bage en chokoladekage, så hvis du er ny bager, så kan du give dig i kast med sådan en og så kan det være du en dag, prøver dig med en kage, der er lidt sværere at arbejde med. Du er garanteret en lækker kage, hvordan du så end laver den.

Forfatter af denne opskrift

Alle opskrifter fra Kim

Kommentarer (57)

  1. udgivet af Kristina on september 8, 2018

    Kan man lave dobbelt portion og så bage den i en stor bradepande?

      Svar
    • udgivet af Kim on september 11, 2018

      Ja det kan du uden problemer.

        Svar
  2. udgivet af Mille Christensen on september 15, 2018

    Hej . Skøn kage har prøvet at lave den 1 gang i Onsdags. Men synes ikke glasuren blev som ønsket , men jeg har valgt at forsøge igen idag da jeg skal til spille aften hos min mor og bonus mor så lidt lækkert skal der til . Det der gik galt med glasuren sidst var at jeg kom for meget mælk i , plus at jeg kom flydende smør i istedet for alm smør. Ved ikke om det er det men det blev alt for tyndt og for sødt , kan man gøre noget andet så ikke det sker igen . Plus skal glasuren på køl inden den smøres ud på kagen . Venligste hilsner fra en fortvivlet Mille der gerne vil gøre sin bedste

      Svar
    • udgivet af Kim on september 17, 2018

      Hej Mille.
      Jeg plejer ikke at sætte glasuren på køl. Men prøv at bruge lidt mindre mælk i 🙂

        Svar
    • udgivet af Freja on oktober 6, 2019

      Skal til at bage den idag håber den er god

        Svar
    • udgivet af Camilla on februar 28, 2020

      Du kan også udskifte mælk med stærk kaffe. Den står i god kontrast til sødmen og er bare super lækkert

        Svar
  3. udgivet af Jeanette on september 30, 2018

    Kan man komme glasuren på dagen før den skal serveres og hvordan skal den opbevares ?

      Svar
    • udgivet af Kim on oktober 2, 2018

      Ja det kan du sagtens. Du sætter den bare på køl 🙂

        Svar
    • udgivet af Martha on august 2, 2019

      Jeg brugte cake mousse fra kraft istedet for glasur og det var rigtig lækkert ☺️

        Svar
  4. udgivet af Avi on november 29, 2018

    På opskriften står der ikke noget Kanel, på vejledningen står der noget om kanel‍♀️

      Svar
    • udgivet af Kim on november 29, 2018

      Det er min fejl. Kanel er ikke med i den oprindelige opskrift, men jeg kan godt li at gi glasuren et lille pift. Så kanelen er valgfrit 🙂

        Svar
  5. udgivet af Aya on december 3, 2018

    Hvor mangen personers kage er det til

      Svar
    • udgivet af Kim on december 11, 2018

      Jeg vil sige 6-8 personer, afhængig af størrelsen på stykkerne.

        Svar
  6. udgivet af Sara on december 16, 2018

    kan man godt sætte hakket chokolade i eller bliver det for meget?

      Svar
    • udgivet af Kim on december 16, 2018

      I mine verden kan man aldrig tilsætte for meget chokolade i en kage 🙂

        Svar
  7. udgivet af Jeanette Kristensen on marts 20, 2019

    Jeg er virkelig dårlig til at bage, men den her kage er så nem og så dejlig lækker og blød ❤️

      Svar
  8. udgivet af Kira on marts 28, 2019

    Hej, hvor lang tid kan denne her kage holde, hvis jeg fruser den ned?

      Svar
    • udgivet af Kim on marts 29, 2019

      Jeg må ærlig indrømme at det ved jeg ikke. Det er sjældent jeg fryser kage ned, da vi altid får det spist 🙂

        Svar
  9. udgivet af Lone on april 2, 2019

    Hej. Skal bruge en fuld bradepande chokolade kage til at lave et piratskib. I et svar skriver du dobbelt op svarer til en bradepande. Et andet sted at én portion svarer til 6-8 stykker. Er det forbi, det er nogle temmelig store stykker du regner med, at der kun bliver 12-16 stk af en dobbeltportion (= en bradepande)?

      Svar
    • udgivet af Kim on april 2, 2019

      Hej Lone,
      Jeg har ikke skrevet 6-8 stykker, men personer 🙂 Man kan jo nemt spise to stykker hver 😉

        Svar
    • udgivet af Jozette on april 24, 2019

      Hej Lone,
      Må jeg spørge hvor mange portioner du endte med at lave, for at fylde en bradepande ud? 🙂

        Svar
  10. udgivet af Michelle on maj 28, 2019

    Hej, ca hvor stor en bradepande er det du bruger til kagen? Bed nemlig ikke om min er for lille eller for stor

      Svar
    • udgivet af Anja on juni 1, 2019

      Jeg har brugt ca 20×30 cm.

        Svar
  11. udgivet af Lotte lunddal nielsen on juni 15, 2019

    Skal den creme/glasur røres op under opvarmning? Eller bare røres sammen med blødt smør og varm mælk??

      Svar
    • udgivet af Kim on juni 19, 2019

      Nej ikke under opvarmning. Hvis smøret er blødt nok, er det slet ikke nødvendigt at varme mælken op først 🙂

        Svar
  12. udgivet af Joan on juni 29, 2019

    Kagen mislykkedes desværre – blev ved med at være flydende, også selv om vi bagte den mere. Skal smørret smeltes eller blot blødgøres?
    Dejen blev underlig, da vi kom vandet i – kan det være det?
    Hilsen
    Bobo og barnebarn

      Svar
    • udgivet af Kim on juni 29, 2019

      Hej Bobo,
      Det lyder mærkeligt. Jeg har lavet denne kage mange gange, og har aldrig oplevet nogen problemer.
      Det kunne tyde på at du har brugt for meget vand?
      Nej smørret skal ikke smeltes.

        Svar
    • udgivet af Line on oktober 19, 2019

      Kagen skal da have noget længere bagetid. Den var totalt flydende indeni efter 35 minutter, så måske derfor den mislykkes for flere

        Svar
      • udgivet af Kim on oktober 19, 2019

        Jeg har som sagt bagt den flere gange uden problemer. Og det kan jeg se at der er flere andre der også har. Så ved ikke lige hvad der er gået galt hos jer.

          Svar
      • udgivet af Allie on august 14, 2020

        Min blev også flydende indeni, men dejen var fin, lækker og cremet da jeg hældte den i formen.

        Ringede og spurgte min far (bager og konditor gennem 40 år). Han mente at der var for meget dej i formen. Og foreslog at jeg skruede ned for temperaturen (jeg tog den ned på 150 gr) og flyttede kagen op midt i ovnen. Den blev rigtig lækker (indeni) Udenpå noget knasende. Så hævede den meget op midt på (pga for meget dej i formen ). Men jeg skar bare toppen af.

        Og så skal man huske at hver ovn er forskellig. Min ovn varmer fx. mere i toppen og i venstre side. Så jeg skal altid huske at dreje det jeg har i ovnen.. (Lidt problematisk med vandbakkelser )

        Jeg har dog også et spørgsmål. Hvorfor skal der både bagepulver og natron i? Der er jo ikke noget syre til at aktivere natronen.

          Svar
  13. udgivet af Joan on juli 7, 2019

    Tak for svar. Tænker også selv, at der var for meget vand i. Jeg fulgte opskriften med 2,5 dk. Kommer mindre i næste gang.
    Bobo

      Svar
  14. udgivet af Amar on juli 8, 2019

    Der er mange huller i kagen, er det normalt?

      Svar
    • udgivet af Kim on juli 12, 2019

      Det er ikke noget jeg har oplevet.

        Svar
  15. udgivet af Jeannette on juli 20, 2019

    Hvor stor er bradepanden ? Man skal bruge til opskriften

      Svar
    • udgivet af Kim on juli 26, 2019

      ca 20×30 cm.

        Svar
    • udgivet af Belle on december 3, 2019

      Skal den bages i varmluft eller alm. Ovn?

        Svar
      • udgivet af Kim on januar 6, 2020

        Varmluft 🙂

          Svar
  16. udgivet af Ida Jørgensen on oktober 2, 2019

    Vil man kunne lave kagen i morgen og så først skal spise den lørdag uden den bliver kedelig?

      Svar
    • udgivet af Kim on oktober 15, 2019

      Den kan godt blive lidt tør, hvis den står for længe.

        Svar
  17. udgivet af Ulla haumann on oktober 13, 2019

    Kam man stige vand istedet for mælk til glasuren . Og kan man bruge margarine istedet for smør

      Svar
    • udgivet af Kim on oktober 15, 2019

      Ja det kan man godt, men smagen vil nok være lidt anderledes.

        Svar
  18. udgivet af Katja Wilmsen on november 1, 2019

    Tak for den Super opskrift!
    Her sad jeg sent igår aftes med cravings og intet lækkert at spise i huset.
    Fandt din opskrift og måtte lige skifte nogle enkelte ting ud – smør blev til kokosfedt, sukker blev til flormelis og natron blev til lidt ekstra bagepulver
    Men nøj hvor blev det godt!!!!
    Hilsen en gravid kvinde med konstant chokolade trang..

      Svar
  19. udgivet af Ole Kristiansen on november 5, 2019

    Hejsa
    Jeg vil gerne overraske mine to bonuspiger med din chokoladekage.
    Jeg har to små hjerte-springforme på godt 3 deciliter.. Og regner med at hælde kagedejen ned i dem.. Hvor længe vil du tro, de skal have i ovnen ved de 170 grader??
    Tak for din opskrift – glæder mig til at bage

      Svar
    • udgivet af Kim on januar 6, 2020

      Prøv dig lidt frem. Brug evt. en strikkepind til at tjekke, med jævne mellemrum, om den er færdigbagt.

        Svar
  20. udgivet af Cecilie on januar 14, 2020

    Hvorfor er der natron i, når der ikke er noget surmælksprodukt i? Så virker det jo ikke?

      Svar
  21. udgivet af Søs on februar 21, 2020

    Sjovt at lave en chokolade kage, UDEN chokolade.
    Der skal kun kakao i glasuren…..

      Svar
  22. udgivet af Iben on marts 8, 2020

    God kage, men glasuren blev ikke som ønsket. Jeg ved ikke om jeg har gjort noget forkert da det var helt flydende.

      Svar
  23. udgivet af Tina on marts 17, 2020

    Super lækker kage! Skiftede mælken ud med kakao og tilsatte en smule kaffe i glasuren, Mums!

      Svar
  24. udgivet af Josefine on marts 25, 2020

    Det kan ikke anbefales at lave den i enspringform med diameter på ca 20-25.cm

      Svar
  25. udgivet af Nuka on marts 29, 2020

    Lavede en fejl og fuldte opskriften med at mælken skulle være varm.. og ødelagde hele kagen der ellers kunne havde været lækkert. Kom varm mælk i glasuren og det hele blev bare til flydende ubrugeligt et eller andet.. KAN IKKE ANBEFALES der røg den hyggelig aften

      Svar
  26. udgivet af Mathilde on marts 31, 2020

    God og nem opskrift, jeg er 13 og den tog min 20 minutter at lave, og så smagte den lækkert

      Svar
  27. udgivet af Lone on juni 1, 2020

    Bruger altid denne opskrift når jeg skal lave chokoladekage! Simpelthen den bedste!

      Svar
    • udgivet af Kim Jørgensen on juni 1, 2020

      Hej Lone,
      Tak for de pæne ord 🙂

        Svar
  28. udgivet af Prudence on juni 20, 2020

    Nem og lækker! I dag er det tredje gang jeg prøver opskriften her, og det er bare så yummii!! 2. gang tilføjede jeg hakket mandler i kagen og på topping efter glasur. I dag tilføjede jeg igen hakket mandler i kagen og blandede dem også i glasur. Hummmm

      Svar
  29. udgivet af Susanne F on september 6, 2020

    Afsindig lækker chokoladekage. Mums. Lavede dobbelt portion, så jeg kunne fryse lidt ned. Men ungerne og manden spiste det hele

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *