Chokolademousse

Chokolademousse

Chokolademousse smager afsindigt godt, men er desværre blevet en lidt glemt ret de senere år. Det er lidt synd, for den smager som sagt godt og så er den nem at lave – Og så kan den laves dagen før du får gæster. Så slipper du for at stresse alt for meget på dagen 🙂

Jeg lagde for noget tid siden en opskrift op med hvid chokolademousse med passionsfrugt, men har efterfølgende fået et par mails med spørgsmål om hvor opskriften på almindelig chokolademousse er. Så den kommer her.

Chokolademousse

Chokolademousse

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Kalorier: 494kcal

Ingredienser

  • 150 g. Chokolade efter eget valg
  • 4 stk. Æggeblommer
  • 2 spsk. Sukker
  • 3 dl. Piskefløde
  • ½ tsk. Revet appelsinskal

Fremgangsmåde

  • Hak chokoladen i små stykker og smelt den i et vandbad.
  • Pisk æggeblommerne med sukker og appelsinskal, til du får en luftig æggesnaps.
  • Hæld den smeltede chokolade op i æggesnapsen under omrøring.
  • Pisk fløden til skum og vend æggesnapsen heri.
  • Hæld chokolademoussen op i en skål eller dessertglas, og stil dem på køl i minimum 30 minutter - gerne et par timer.
  • Serveres evt. med flødeskum og friske bær på toppen.

Næringsindhold

Næringsindhold
Chokolademousse
Mængde pr. portion
Kalorier
494
% Daglig værdi*
Fedt
 
40
g
47
%
Mættet fedt
 
25
g
114
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Natrium
 
26
mg
0
%
Kalium
 
180
mg
5
%
Kulhydrater
 
32
g
8
%
Sukker
 
29
g
53
%
Protein
 
4
g
7
%
Vitamin A
 
1103
IU
44
%
Vitamin C
 
0.5
mg
1
%
Calcium
 
59
mg
7
%
Jern
 
1
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Andre lækre opskrifter med Chokolade: Chokolade cookies // Chokoladekage // Chokolademuffins


Hvor stammer Chokolademousse fra?

Chokolademoussen kan spore sine rødder tilbage til Frankrigs kulinariske scene i det 18. århundrede. Ordet ‘mousse’ stammer fra det franske ord for ‘skum’, hvilket passende beskriver denne desserts bløde og luftige konsistens. Oprindeligt blev mousser lavet med en række ingredienser, men det var kombinationen af chokolade, fløde og æg, der cementerede chokolademoussens status som en dessertklassiker.

Hvad gør Chokolademousse særlig?

Chokolademoussens enkelhed skjuler dens raffinement. Trods sin korte ingrediensliste er den ægte kunst i tilberedningen. Piskning af fløde til den rette konsistens og smeltning af chokolade til en glat masse af rette temperatur, kræver tålmodighed og præcision. Resultatet? En silkeblød, næsten skyagtig dessert, der smelter på tungen.

Mange kokke eksperimenterer også med tilsætninger som likører, krydderier eller endda frugtpuréer for at tilføje ekstra dybde og nuance til smagen.

Servering af Chokolademousse

Mens chokolademousse er fantastisk på egen hånd, kan den forvandles til en endnu mere storslået dessert ved at tilsætte et par enkle elementer. Friske bær, sprøde kiks, eller en dryp af saltkaramel kan komplementere den rige chokoladesmag og tilføje en ekstra dimension til oplevelsen.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*