Chokolademousse smager afsindigt godt, men er desværre blevet en lidt glemt ret de senere år. Det er lidt synd, for den smager som sagt godt og så er den nem at lave – Og så kan den laves dagen før du får gæster. Så slipper du for at stresse alt for meget på dagen 🙂
Jeg lagde for noget tid siden en opskrift op med hvid chokolademousse med passionsfrugt, men har efterfølgende fået et par mails med spørgsmål om hvor opskriften på almindelig chokolademousse er. Så den kommer her.
Ingredienser
- 150 g. Chokolade efter eget valg
- 4 stk. Æggeblommer
- 2 spsk. Sukker
- 3 dl. Piskefløde
- ½ tsk. Revet appelsinskal
Fremgangsmåde
- Hak chokoladen i små stykker og smelt den i et vandbad.
- Pisk æggeblommerne med sukker og appelsinskal, til du får en luftig æggesnaps.
- Hæld den smeltede chokolade op i æggesnapsen under omrøring.
- Pisk fløden til skum og vend æggesnapsen heri.
- Hæld chokolademoussen op i en skål eller dessertglas, og stil dem på køl i minimum 30 minutter - gerne et par timer.
- Serveres evt. med flødeskum og friske bær på toppen.
Næringsindhold
Andre lækre opskrifter med Chokolade: Chokolade cookies // Chokoladekage // Chokolademuffins
Hvor stammer Chokolademousse fra?
Chokolademoussen kan spore sine rødder tilbage til Frankrigs kulinariske scene i det 18. århundrede. Ordet ‘mousse’ stammer fra det franske ord for ‘skum’, hvilket passende beskriver denne desserts bløde og luftige konsistens. Oprindeligt blev mousser lavet med en række ingredienser, men det var kombinationen af chokolade, fløde og æg, der cementerede chokolademoussens status som en dessertklassiker.
Hvad gør Chokolademousse særlig?
Chokolademoussens enkelhed skjuler dens raffinement. Trods sin korte ingrediensliste er den ægte kunst i tilberedningen. Piskning af fløde til den rette konsistens og smeltning af chokolade til en glat masse af rette temperatur, kræver tålmodighed og præcision. Resultatet? En silkeblød, næsten skyagtig dessert, der smelter på tungen.
Mange kokke eksperimenterer også med tilsætninger som likører, krydderier eller endda frugtpuréer for at tilføje ekstra dybde og nuance til smagen.
Servering af Chokolademousse
Mens chokolademousse er fantastisk på egen hånd, kan den forvandles til en endnu mere storslået dessert ved at tilsætte et par enkle elementer. Friske bær, sprøde kiks, eller en dryp af saltkaramel kan komplementere den rige chokoladesmag og tilføje en ekstra dimension til oplevelsen.