Chokolademousse smager afsindigt godt, men er desværre blevet en lidt glemt ret de senere år. Det er lidt synd, for den smager som sagt godt og så er den nem at lave – Og så kan den laves dagen før du får gæster. Så slipper du for at stresse alt for meget på dagen 🙂
Jeg lagde for noget tid siden en opskrift op med hvid chokolademousse med passionsfrugt, men har efterfølgende fået et par mails med spørgsmål om hvor opskriften på almindelig chokolademousse er. Så den kommer her.
Ingredienser
- 150 g. Chokolade efter eget valg
- 4 stk. Æggeblommer
- 2 spsk. Sukker
- 3 dl. Piskefløde
- ½ tsk. Revet appelsinskal
Fremgangsmåde
- Hak chokoladen i små stykker og smelt den i et vandbad.
- Pisk æggeblommerne med sukker og appelsinskal, til du får en luftig æggesnaps.
- Hæld den smeltede chokolade op i æggesnapsen under omrøring.
- Pisk fløden til skum og vend æggesnapsen heri.
- Hæld chokolademoussen op i en skål eller dessertglas, og stil dem på køl i minimum 30 minutter - gerne et par timer.
- Serveres evt. med flødeskum og friske bær på toppen.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Andre lækre opskrifter med Chokolade: Chokolade cookies // Chokoladekage // Chokolademuffins