Chokolademuffins er et hit, uanset i hvilken anledning de serveres. Om det er børnefødselsdagen, skovturen eller til aftenkaffen – de slår aldrig fejl.
Opskriften herunder er utrolig nem at lave, og det kan godt betale sig at lave en dobbelt portion, da chokolademuffins kan fryses ned. Så er det nemt at tage et par stykker op og sætte dem i microovnen, hvis man får lyst til lidt lækkert.

Udstyr
- Muffins-forme
Ingredienser
- 250 g. Sukker
- 3 stk. Æg
- 150 g. Smør
- 150 g. Hvedemel
- 35 g. Kakaopulver
- 1 stk. Vaniljestang
- 1½ tsk. Bagepulver
- 2 dl. Mælk
- 225 g. Finthakket chokolade, mørk
- 60 g. Grofthakket chokolade, mørk
Fremgangsmåde
- Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland dem med sukker, så det bliver jævnt fordelt.
- Pisk æg og vaniljesukker så det bliver til en luftig æggesnaps.
- Smelt smør i en gryde ved lav varme, og hæld det finthakkede chokolade op i gryden. Tag gryden af varmen og rør godt rundt, indtil chokoladen er smeltet.
- Rør det smeltede smør og chokolade op i æggesnapsen, og rør godt rundt i mens du hælder mælken i.
- Alle de tørre ingredienser hældes i under omrøring. Rør til det hele bliver en jævn chokolademasse.
- Til sidst røres det grofthakkede chokolade i dejen, så det bliver jævnt fordelt.
- Fordel chokolademassen i muffins-forme. Der bliver ca. 12 stk i én portion.
- Bag dine chokolade muffins i ca. 15 minutter, i en forvarmet ovn, ved 190 grader (175 grader ved varmluft).
Noter
Dine chokolademuffins er super lækre med glasur eller en valgfri frosting.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.