Chokolademuffins

Chokolademuffins

Chokolademuffins er et hit, uanset i hvilken anledning de serveres. Om det er børnefødselsdagen, skovturen eller til aftenkaffen – de slår aldrig fejl.

Opskriften herunder er utrolig nem at lave, og det kan godt betale sig at lave en dobbelt portion, da chokolademuffins kan fryses ned. Så er det nemt at tage et par stykker op og sætte dem i microovnen, hvis man får lyst til lidt lækkert.

Chokolademuffins

Chokolademuffins

3.67 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 12 stk.

Udstyr

  • Muffins-forme

Ingredienser

  • 250 g. Sukker
  • 3 stk. Æg
  • 150 g. Smør
  • 150 g. Hvedemel
  • 35 g. Kakaopulver
  • 1 stk. Vaniljestang
  • tsk. Bagepulver
  • 2 dl. Mælk
  • 225 g. Finthakket chokolade, mørk
  • 60 g. Grofthakket chokolade, mørk

Fremgangsmåde

  • Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland dem med sukker, så det bliver jævnt fordelt.
  • Pisk æg og vaniljesukker så det bliver til en luftig æggesnaps.
  • Smelt smør i en gryde ved lav varme, og hæld det finthakkede chokolade op i gryden. Tag gryden af varmen og rør godt rundt, indtil chokoladen er smeltet.
  • Rør det smeltede smør og chokolade op i æggesnapsen, og rør godt rundt i mens du hælder mælken i.
  • Alle de tørre ingredienser hældes i under omrøring. Rør til det hele bliver en jævn chokolademasse.
  • Til sidst røres det grofthakkede chokolade i dejen, så det bliver jævnt fordelt.
  • Fordel chokolademassen i muffins-forme. Der bliver ca. 12 stk i én portion.
  • Bag dine chokolade muffins i ca. 15 minutter, i en forvarmet ovn, ved 190 grader (175 grader ved varmluft).

Noter

Dine chokolademuffins er super lækre med glasur eller en valgfri frosting.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Prøv også disse opskrifter:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*