Chokolademuffins

Chokolademuffins

Chokolademuffins er et hit, uanset i hvilken anledning de serveres. Om det er børnefødselsdagen, skovturen eller til aftenkaffen – de slår aldrig fejl.

Opskriften herunder er utrolig nem at lave, og det kan godt betale sig at lave en dobbelt portion, da chokolademuffins kan fryses ned. Så er det nemt at tage et par stykker op og sætte dem i microovnen, hvis man får lyst til lidt lækkert.

Chokolademuffins

Chokolademuffins

4.17 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 12 stk.
Kalorier: 367kcal

Udstyr

  • Muffins-forme

Ingredienser

  • 250 g. Sukker
  • 3 stk. Æg
  • 150 g. Smør
  • 150 g. Hvedemel
  • 35 g. Kakaopulver
  • 1 stk. Vaniljestang
  • tsk. Bagepulver
  • 2 dl. Mælk
  • 225 g. Finthakket chokolade, mørk
  • 60 g. Grofthakket chokolade, mørk

Fremgangsmåde

  • Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland dem med sukker, så det bliver jævnt fordelt.
  • Pisk æg og vaniljesukker så det bliver til en luftig æggesnaps.
  • Smelt smør i en gryde ved lav varme, og hæld det finthakkede chokolade op i gryden. Tag gryden af varmen og rør godt rundt, indtil chokoladen er smeltet.
  • Rør det smeltede smør og chokolade op i æggesnapsen, og rør godt rundt i mens du hælder mælken i.
  • Alle de tørre ingredienser hældes i under omrøring. Rør til det hele bliver en jævn chokolademasse.
  • Til sidst røres det grofthakkede chokolade i dejen, så det bliver jævnt fordelt.
  • Fordel chokolademassen i muffins-forme. Der bliver ca. 12 stk i én portion.
  • Bag dine chokolade muffins i ca. 15 minutter, i en forvarmet ovn, ved 190 grader (175 grader ved varmluft).

Noter

Dine chokolademuffins er super lækre med glasur eller en valgfri frosting.

Næringsindhold

Næringsindhold
Chokolademuffins
Mængde pr. portion
Kalorier
367
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
22
%
Mættet fedt
 
11
g
50
%
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
225
mg
3
%
Kalium
 
155
mg
4
%
Kulhydrater
 
48
g
12
%
Sukker
 
35
g
64
%
Protein
 
4
g
7
%
Vitamin A
 
345
IU
14
%
Calcium
 
47
mg
6
%
Jern
 
1
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Oprindelsen af Muffins

Mens muffins i sig selv har rødder, der går langt tilbage – med forskellige versioner, der dukker op i England og USA – er chokolademuffins en relativt moderne opfindelse. Med chokoladens stigende popularitet i løbet af det 20. århundrede blev det kun naturligt at kombinere de to for at skabe denne uimodståelige delikatesse.

Chokolademuffins’ Mangfoldighed

En af de smukke ting ved chokolademuffins er deres alsidighed. Der findes utallige varianter, fra dem med chokoladestykker indeni, til dem med en smørcremetop. Nogle indeholder nødder eller tørret frugt, mens andre bliver drizzlet med glasur eller fyldt med en overraskende creme indeni.

For dem, der er mere sundhedsbevidste, findes der også opskrifter med reduceret sukker, alternative meltyper, eller endda veganske varianter. Uanset ens præferencer er der en chokolademuffin derude, der passer perfekt.

Serveringsforslag

Mens chokolademuffins kan nydes alene som en skøn snack, kan de også være centrum for en mere udførlig dessert. Tænk på en varm chokolademuffin serveret med en kugle vaniljeis eller en skvæt flødeskum. For de eventyrlystne kan et drys salt eller chilipulver give en spændende kontrast til den søde chokoladesmag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*