Chokolademuffins er et hit, uanset i hvilken anledning de serveres. Om det er børnefødselsdagen, skovturen eller til aftenkaffen – de slår aldrig fejl.
Opskriften herunder er utrolig nem at lave, og det kan godt betale sig at lave en dobbelt portion, da chokolademuffins kan fryses ned. Så er det nemt at tage et par stykker op og sætte dem i microovnen, hvis man får lyst til lidt lækkert.
Udstyr
- Muffins-forme
Ingredienser
- 250 g. Sukker
- 3 stk. Æg
- 150 g. Smør
- 150 g. Hvedemel
- 35 g. Kakaopulver
- 1 stk. Vaniljestang
- 1½ tsk. Bagepulver
- 2 dl. Mælk
- 225 g. Finthakket chokolade, mørk
- 60 g. Grofthakket chokolade, mørk
Fremgangsmåde
- Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland dem med sukker, så det bliver jævnt fordelt.
- Pisk æg og vaniljesukker så det bliver til en luftig æggesnaps.
- Smelt smør i en gryde ved lav varme, og hæld det finthakkede chokolade op i gryden. Tag gryden af varmen og rør godt rundt, indtil chokoladen er smeltet.
- Rør det smeltede smør og chokolade op i æggesnapsen, og rør godt rundt i mens du hælder mælken i.
- Alle de tørre ingredienser hældes i under omrøring. Rør til det hele bliver en jævn chokolademasse.
- Til sidst røres det grofthakkede chokolade i dejen, så det bliver jævnt fordelt.
- Fordel chokolademassen i muffins-forme. Der bliver ca. 12 stk i én portion.
- Bag dine chokolade muffins i ca. 15 minutter, i en forvarmet ovn, ved 190 grader (175 grader ved varmluft).
Noter
Næringsindhold
Oprindelsen af Muffins
Mens muffins i sig selv har rødder, der går langt tilbage – med forskellige versioner, der dukker op i England og USA – er chokolademuffins en relativt moderne opfindelse. Med chokoladens stigende popularitet i løbet af det 20. århundrede blev det kun naturligt at kombinere de to for at skabe denne uimodståelige delikatesse.
Chokolademuffins’ Mangfoldighed
En af de smukke ting ved chokolademuffins er deres alsidighed. Der findes utallige varianter, fra dem med chokoladestykker indeni, til dem med en smørcremetop. Nogle indeholder nødder eller tørret frugt, mens andre bliver drizzlet med glasur eller fyldt med en overraskende creme indeni.
For dem, der er mere sundhedsbevidste, findes der også opskrifter med reduceret sukker, alternative meltyper, eller endda veganske varianter. Uanset ens præferencer er der en chokolademuffin derude, der passer perfekt.
Serveringsforslag
Mens chokolademuffins kan nydes alene som en skøn snack, kan de også være centrum for en mere udførlig dessert. Tænk på en varm chokolademuffin serveret med en kugle vaniljeis eller en skvæt flødeskum. For de eventyrlystne kan et drys salt eller chilipulver give en spændende kontrast til den søde chokoladesmag.