Fransk Nougat

Fransk Nougat

Fransk Nougat finder man tit i slik- eller konfektskålen ved julebordet, og det er oftest noget man har købt færdiglavet. Men man kan faktisk godt lave det selv, selvom det ikke er en af de helt nemme. Men er der noget mere tilfredstillende end at kunne servere hjemmelavet nougat for gæsterne? Det tror jeg ikke.

Man kan selv vælge hvilken slags nødder man vil bruge i sin nougat, men i denne opskrift bruger jeg pistacienødder og mandler, men du kan sagtens bruge hassel- eller valnødder, eller begge dele. Opskriften er tyvstjålet lånt af Mette Blomsterberg.

Fransk Nougat

Fransk Nougat

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 1 time
Antal: 10 personer

Ingredienser

  • 40 g. pistaciekerner
  • 150 g. mandler
  • 250 g. sukker
  • dl. vand
  • 100 g. glukose
  • 125 g. honning
  • 75 g. æggehvider
  • 1 tsk. flormelis

Fremgangsmåde

  • Start med at give mandlerne et hurtigt opkog i en gryde med vand. Smut herefter skallen af dem.
  • Tag en bradepande og spred mandler og pistacienødder på et stykke bagepapir.
  • Bag/rist dem i 10 minutter i en forvarmet ovn på 150 grader. Lad dem herefter køle helt af.
  • Kom sukker, honning, glukosesirup og vand i en lille gryde og kog op. Temperaturen skal op på 140 grader. Det er vigtigt at du bruger et termometer.
  • Når temperaturen er på 140 grader, tilsættes honning og der koges videre indtil du når 148 grader. Herefter tages gryden af det varme blus.
  • Hæld æggehvider op i en skål og pisk den til en marengs, enten med en håndmixer eller en røremaskine.
  • Hæld nu den varme sukkerlage op i marengsen lidt af gangen, mens der piskes. Bliv ved med at piske indtil massen kun er lun og luftig.
  • Tag et stykke bagepapir og drys med flormelis. Hæld/skrab massen ud på bagepapiret og hæld nøddeblandingen op i. Ælt det godt sammen, så nødderne bliver fordelt jævnt.
  • Fordel massen jævnt i en beholder med bagepapir og sæt den på køl natten over.
  • Dagen efter tages din franske nougat ud af beholderen og skæres i passende stykker med en skarp kniv.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*