Hvid Chokolademousse med Passionsfrugt

  • Personer: 6-8
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 30m
  • Samlet tid: 40m
Gennemsnitlig karakter

(0 / 5)

0 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Hvid chokolademousse er et lækkert alternativ til den klassiske dessert, chokolademousse. Guf for alle der elsker hvid chokolade.

Hvid chokolademousse passer til de fleste menuer og ser rigtig flot ud serveret i portionsanretninger i dessertglas eller små glasskåle, pyntet med flager af lys og mørk chokolade.

Ingredienser

  • 100 g. hvide chokoladeknapper
  • 1,25 dl. mælk
  • 2 tsk. gelantinepulver
  • 400 g. vaniljekvark 16%
  • 3 stk. pasteuriserede æggehvider
  • 3 spsk. passionsfrugtkød
  • ½ dl. vand
  • Flormelis som drys

Sådan laver du Hvid Chokolademousse

Trin 1

Hæld chokolade og mælk op i en lille gryde, og varm den ved lav varme. Rør, til chokoladen er smeltet, og lad derefter gryden køle af.

Trin 2

Hæld vandet i en ildfast skål og drys gelantinepulveret jævnt over vandet. Rør i det, til pulveret er opløst.

Trin 3

Bland gelantinen i chokoladeblandingen med en træske.

Trin 4

Hæld vaniljekvarken i en stor skål, og rør chokoladeblandingen i lidt af gangen, så massen hele tiden er jævn.

Trin 5

Pisk æggehviderne grundigt i en ren skål, til hviderne er stive.

Trin 6

Bland forsigtigt hviderne og passionsfrugten i chokoladeblandingen.

Trin 7

Hæld moussen i 6 serveringsglas eller dessertskåle, og sæt dem i køleskabet. Her skal de stå i ca. 3 timer, til moussen er stivnet.

Trin 8

Drys evt. med flormelis og server den. Velbekommen.

Tip: Alle ingredienser bør have stuetemperatur. Det sikre at Chokolademoussen bliver jævn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *