Hvid chokolademousse er et lækkert alternativ til den klassiske dessert, chokolademousse. Guf for alle der elsker hvid chokolade.
Hvid chokolademousse passer til de fleste menuer og ser rigtig flot ud serveret i portionsanretninger i dessertglas eller små glasskåle, pyntet med flager af lys og mørk chokolade.

Opskrift på
Hvid Chokolademousse med Passionsfrugt
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Print Pin Del på FacebookServings: 8 personer
Udstyr
- Dessertglas eller små skåle
Ingredienser
- 100 g. Hvide chokoladeknapper
- 1,25 dl. Mælk
- 2 tsk. Gelantinepulver
- 400 g. Vaniljekvark 16%
- 3 stk. Pasteuriserede æggehvider
- 3 spsk. Passionsfrugtkød
- ½ dl. Vand
- Flormelis som drys
Fremgangsmåde
- Hæld chokolade og mælk op i en lille gryde, og varm den ved lav varme. Rør, til chokoladen er smeltet, og lad derefter gryden køle af.
- Hæld vandet i en ildfast skål og drys gelantinepulveret jævnt over vandet. Rør i det, til pulveret er opløst.
- Bland gelantinen i chokoladeblandingen med en træske.
- Hæld vaniljekvarken i en stor skål, og rør chokoladeblandingen i lidt af gangen, så massen hele tiden er jævn.
- Pisk æggehviderne grundigt i en ren skål, til hviderne er stive.
- Bland forsigtigt hviderne og passionsfrugten i chokoladeblandingen.
- Hæld moussen i 6-8 serveringsglas eller dessertskåle, og sæt dem i køleskabet. Her skal de stå i ca. 3 timer, til moussen er stivnet.
- Drys evt. med flormelis og server den. Velbekommen.
Noter
Alle ingredienser bør have stuetemperatur. Det sikre at Chokolademoussen bliver jævn.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.