Cookies med chokolade

  • Antal: ca. 20 stk.
  • Forberedelse: 5m
  • Tilberedning: 15m
  • Samlet tid: 20m
Gennemsnitlig karakter

(4.4/5)

4.4/5 5 5
Anmeld denne opskrift

5 stk anmeldelser

Cookies er en de mest populære kager, eller småkager, i USA og danskerne har også taget godt imod dem. Jeg har stort set altid en dåse stående med friskbagte cookies med chokoladestykker, da både min datter og mig elsker dem. De passer til enhver lejlighed, uanset om det er som en lille snack eller det er til kaffen når du får gæster.

Cookies er super lækre, og så tager de nærmest ingen tid at lave. Herunder får du min favorit-opskrift på cookies med chokoladestykker.

Ingredienser

  • 300 g. blødgjort smør
  • 200 g. sukker
  • 200 g. brun farin
  • 400 g. hvedemel
  • 2 store æg
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 150-200 g. hakket chokolade

Sådan laver du Cookies

Trin 1

Smør, æg, sukker og brun farin piskes til en luftig masse.

Trin 2

De øvrige ingredienser tilsættes og blandes godt sammen.

Trin 3

Form dejen i små kugler, på størrelse med frikadeller, og fordel dem på en bageplade med bagepapir - 8 stk. på hver plade.

Trin 4

Inden dine cookies skal bages, skal du lige give kuglerne et lille tryk med en ske, så de bliver en anelse flade. Bare rolig de skal nok blive helt flade under bagningen, da de flyder ud.

Trin 5

Dine cookies bages i 14-16 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Trin 6

Hold øje med dem under bagningen, da de ikke må blive mørke. De må kun lige blive svagt lysebrune i kanten. Det er svært at sige præcis hvor meget de skal have, da det kommer an på størrelsen og ovnen.

Tip: Man kan også tilsættes lidt hakkede nødder i opskriften, hvis man har lyst 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *