Lemon Curd

Lemon Curd

Lemon Curd eller curd med andre smage for den sag skyld, kan bruges til mange ting. Man kan f.eks benytte den som fyld eller creme i en kage, eller som en slags marmelade på friskbagte scones.

Lemon Curd

Lemon Curd

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 3 stk. citron, saften
  • 200 g. sukker
  • 2 æg
  • 75 g. smør, i mindre stykker

Fremgangsmåde

  • Hæld citronsaft, æg, sukker og smør op i en gryde
  • Sæt gryden på blusset ved mellem varme.
  • Lad det hele stille og roligt smelte sammen under omrøring.
  • Temperatur skal op på ca. 80 grader, men må aldrig komme over 82 grader.
  • Når din lemon curd er begyndt at tykne lidt og blive lidt budding-agtig, er den færdig.
  • Curden tages af varmen og hældes på glad igennem en si, og sættes på køl. Her vil den stive yderligere.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Hvad kan lemon curd bruges til?

Lemon curd kan…

  • smøres på scones, boller, vafler eller pandekager
  • bruges som topping på cupcakes og muffins
  • bruges som creme i f.eks lagkager
  • spises oven på en god gammeldags isvaffel

Ja mulighederne er mange.

Lemon Curd FAQ

Hvor længe kan lemon curd holde i køleskabet?

I køleskabet kan det uden problemer holde 10-12 dage.

Kan man fryse lemon curd?

Ja det kan du sagtens. I en fryser kan det holde ca. 3 måneder.

Skal man bruges friskpresset citronsaft?

Jeg vil ikke bruge ordet SKAL, men nærmere BØR. Det er min klare anbefaling at man presser sine citroner selv, da du er sikker på at der ingen tilsætningsstoffer er.

Behøver man si sin lemon curd?

Nej, overhovedet ikke. Men jeg gør det altid for en sikkerheds skyld. Men det er valgfrit.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*