Første gang jeg hørte om kartoffel porre suppe, tænkte jeg “føj, det er ikke noget for mig”. Men så blev det serveret for mig, en dag på mit arbejde – og mums. Nu står retten fast på menuen en gang om måneden. Kartoffel porre suppe smager ikke kun godt – det er også super nemt at lave. Selvfølgelig er der lidt arbejde i at skrælle kartoflerne, men værre er det heller ikke.
Ingredienser
- 1 kg. kartofler
- 3-4 stk. porrer
- 1,2 l. hønsefond eller bouillon
- ½ dl. piskefløde (valgfrit)
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
Pynt/servering
- Bacontern
Fremgangsmåde
- Start med at skrælle kartoflerne og skære dem i tern eller skiver.
- Porrerne rengøres. Top og rod kasseres, så der kun er den hvide del tilbage. Snittes derefter i tynde skiver.
- Sauter kartofler og porre i lidt olivenolie i en stor gryde.
- Hæld hønsefond eller bouillon henover, så det lige dækker.
- Kog kartofler og porre under låg i ca. 20 minutter, til kartoflerne er møre.
- Blend det hele med en stavblender, til du får en creme suppe. Tilsæt fløden mens du blender og smag til med salt og peber.
- Serveres med sprøde bacontern som topping.
Noter
Ønsker du en vegansk kartoffel porre suppe, kan du bruge grøntsagsbouillon og undgå fløde og bacontern. Du får en sundere suppe, som smager himmelsk.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Andre opskrifter med kartofler: Pommes Anna // Pommes Frites // Svensk Pølseret // Kartoffelmos
Toppings til Kartoffel Porre Suppe
Normalt servere man suppen med sprøde ristede bacontern, men der er andre alternativer:
- Ristede rugbrødstern
- Purløg
- Små stykker porre
- Græskarkerner
- Ristede svampe
- Sprødstegt chorizo
- Ristede nødder
- Croutoner
Ja det er faktisk næsten kun fantasien som sætter grænser.
Jeg har lige lavet denne kartoffelporresuppe til min familie. Os voksne var meget begejstrede for den, men ungerne var helt vilde. De ville ha den igen i morgen 🙂
Så vi takker for opskriften.
Hej Miss P.
Det glæder mig at i kunne li den 🙂 Min datter er også helt vild med den.