Hønsekødssuppe er noget man køber i supermarkedet – det er i hvert fald det jeg hører oftest når snakken falder på supper. Men hvis man har smagt en købesuppe og en hjemmelavet gammeldags hønsekødssuppe, så køber man aldrig mere sin suppe færdiglavet. Der er så stor forskel i smagen, at man tror det er vand med en bouillonterning man har købt. Bevares, det tager noget længere tid at lave sin egen hjemmelavede hønsekødssuppe og det kræver lidt forarbejde med urterne, men slutresultatet er 1000 gange bedre ?
Udstyr
- Stor gryde / Suppegryde
Ingredienser
Suppen
- 1 stk. Stor kylling eller suppehøne
- 3 stk. Porre
- ½ stk. Knoldselleri
- 1 stk. Pastinak
- 4 stk. Gulerødder
- 2 tsk. Salt
- 10 stk. Peberkorn
- 2 l. Vand
Fyld
- 3 stk. Gulerødder
- 2 stk. Porre
- 900 g. Kød- og melboller
- Evt. lidt knoldselleri
Fremgangsmåde
- Læg hønen/kyllingen op i en stor gryde og tilsæt vand så det dækker. Der skal ca. 2 liter til. Bring herefter vand i kog.
- Når det koger, så skummes alt der samler sig i vandets overflade af – det kasseres og man fortsætter til vandet igen er helt klart. Dette gøres nogen gange undervejs.
- Nu renses og skæres alle urter i grove stykker og tilsættes suppen, sammen med salt og peberkorn. Sørg for at vandet dækker, tilsæt evt mere vand.
- Lad nu suppen med grøntsager simre under låg ved mellem varme i et par timer, til hønen er helt mør.
- Når suppen er færdig, tages hønen og og suppen hældes igennem en sigte, så alle urter, peberkorn og urenheder bliver sigtet fra.
- Nu skæres fyldet i små tern og ringe og tilsættes suppen. Lad det hele småkoge i små 10 minutter, indtil urterne er næsten færdige. Derefter tilsættes kød- og melboller. Når de flyder op i toppen af suppen, er den klar til servering.
Næringsindhold
Andre lignende opskrifter: Tomatsuppe | Græskarsuppe | Hokkaidosuppe
Valg af urter til suppen
Ovenstående udvalg af urter, er hvad jeg plejer at benytte. Men man kan selv lave om på opskriften som man har lyst. Man kan lave om på antallet af de enkelte urter, hvis der nogen man bedre kan li end andre. Man kan også tilføje andre urter/råvarer. Det kunne f.eks være løg, hvidløg, laurbærblade, persillerod, bladselleri, forskellige krydderurter osv. Det er kun dine smagsløg der sætter grænser ?