Tomatsuppe er super lækkert og utroligt nemt at lave. Tomatsuppeserveres ofte som forret, men kan også sagtens serveres som natmad eller som en lille snack/mellemmåltid. Personligt har jeg altid noget hjemmelavet tomatsuppe med i tasken, når jeg er ude og fiske om vinteren. Det smager dejligt, mætter godt og giver dig varmen. Tre fluer med et smæk ?
Opskrift på
Tomatsuppe
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 4 personer
Udstyr
- Blender
Ingredienser
- 25 g. Smør
- 1 stk. Løg i tern
- 1 fed. Grofthakket hvidløg
- 1½ tsk. Salt
- 1 tsk. Sukker
- 2-3 stk. Gulerødder i små stykker
- 1 ds. Hakkede tomater
- 1 tsk. Tørret basilikum
- 8 dl. Grøntsagsbouillon
Fremgangsmåde
- Svits løg, hvidløg, salt og sukker i ca. 2 min. i en tykbundet gryde.
- Tilsæt de øvrige ingredienserne og kog ved svag varme og under låg i ca. 20-25 min., indtil gulerødderne er møre.
- Hæld suppen op i en blender, og blend det hele ved højeste hastighed i ca. 1 minut, indtil suppen er helt glat.
- Hæld tomatsuppen tilbage i gryden og kog den under låg i ca. 10 minutter.
- Smag tomatsuppen til og server straks med brød eller flutes.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.