Tomatsuppe

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 40m
  • Samlet tid: 50m
Gennemsnitlig karakter

(3.1/5)

3.1/5 5 9
Anmeld denne opskrift

9 stk anmeldelser

Tomatsuppe er super lækkert og utroligt nemt at lave. Tomatsuppeserveres ofte som forret, men kan også sagtens serveres som natmad eller som en lille snack/mellemmåltid. Personligt har jeg altid noget hjemmelavet tomatsuppe med i tasken, når jeg er ude og fiske om vinteren. Det smager dejligt, mætter godt og giver dig varmen. Tre fluer med et smæk 🙂

Ingredienser

  • 25 g. smør
  • 1 stk. løg i tern
  • 1 stk. grofthakket fed hvidløg
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2-3 stk. gulerødder i små stykker
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 800 ml. grøntsagsbouillon

Sådan laver du tomatsuppe

Trin 1

Svits løg, hvidløg, salt og sukker i ca. 2 min. i en tykbundet gryde.

Trin 2

Tilsæt de øvrige ingredienserne og kog ved svag varme og under låg i ca. 20-25 min., indtil gulerødderne er møre.

Trin 3

Hæld suppen op i en blender, og blend det hele ved højeste hastighed i ca. 1 minut, indtil suppen er helt glat.

Trin 4

Hæld tomatsuppen tilbage i gryden og kog den under låg i ca. 10 minutter.

Trin 5

Smag tomatsuppen til og server straks med brød eller flutes.

Kommentar (1)

  1. udgivet af Henrik Hansen on december 13, 2018

    Rigtig dejlig og nem suppe. Jeg modificerede den lidt:
    Brugte olivenolie i stedet for smør. Brugte knapt så meget boullion. Brugte Passata, for det var det jeg havde, og så fik den lige 2 spsk. Mascarpone ost til sidst.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *