Tomatsuppe

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 10m
  • Tilberedning: 40m
  • Samlet tid: 50m
Gennemsnitlig karakter

(3.4/5)

3.4/5 5 15
Anmeld denne opskrift

15 stk anmeldelser

Tomatsuppe er super lækkert og utroligt nemt at lave. Tomatsuppeserveres ofte som forret, men kan også sagtens serveres som natmad eller som en lille snack/mellemmåltid. Personligt har jeg altid noget hjemmelavet tomatsuppe med i tasken, når jeg er ude og fiske om vinteren. Det smager dejligt, mætter godt og giver dig varmen. Tre fluer med et smæk 🙂

Ingredienser

  • 25 g. smør
  • 1 stk. løg i tern
  • 1 stk. grofthakket fed hvidløg
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2-3 stk. gulerødder i små stykker
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 800 ml. grøntsagsbouillon

Sådan laver du tomatsuppe

Trin 1

Svits løg, hvidløg, salt og sukker i ca. 2 min. i en tykbundet gryde.

Trin 2

Tilsæt de øvrige ingredienserne og kog ved svag varme og under låg i ca. 20-25 min., indtil gulerødderne er møre.

Trin 3

Hæld suppen op i en blender, og blend det hele ved højeste hastighed i ca. 1 minut, indtil suppen er helt glat.

Trin 4

Hæld tomatsuppen tilbage i gryden og kog den under låg i ca. 10 minutter.

Trin 5

Smag tomatsuppen til og server straks med brød eller flutes.

Kommentar (1)

  1. udgivet af Henrik Hansen on december 13, 2018

    Rigtig dejlig og nem suppe. Jeg modificerede den lidt:
    Brugte olivenolie i stedet for smør. Brugte knapt så meget boullion. Brugte Passata, for det var det jeg havde, og så fik den lige 2 spsk. Mascarpone ost til sidst.

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *