Denne opskrift er en autentisk fransk suppe. Den er meget let at lave – det eneste det kræver er, at du skal vide, hvad du gør, når du karamellisere løgene i smørret. Det er ikke lige meget hvilken smør du bruger, for det er nemlig smørret der giver løgene deres dejlige smag. Og du må endelig ikke fristes til at tilsætte sukker til løgene – den naturlige sødme skal nok komme frem under tilberedningen. Det vigtigste er at lade løgene simre langsomt og blot røre i dem en gang i mellem, så karamelliserer de jævnt.
Udstyr
- 4 ildfaste skåle
Ingredienser
- 75 g. smør af god kvalitet
- 400 g. løg
- 2 stk. laurbærblade
- 2 spsk. sherryvineddike (kan erstattes af anden vineddike)
- 1 spsk. mel
- 1½ l. hønsebouillon, varm
- 4 skiver baguette
- 150 g. reven gruyére (kan erstattes af emmentaler)
Fremgangsmåde
- Pil løggene og skær dem i skiver.
- Varm smørret op i en stor gryde og rist løg og laurbærblade langsomt, indtil de er brune og karamelliseret.
- Tilsæt vineddike og rør rundt, så alt det der sidder på panden kommer med.
- Drys mel udover løggene og lad det riste med i nogle minutter.
- Tilsæt den varme hønsebouillon og bring det i kog.
- Skru ned for varmen og lad løgsuppen simre i ca. 30 minutter.
- Tænd for ovnen på 240 grader.
- Fordel løgsuppen i de 4 ildfaste skåle, som du sætter på en bageplade.
- Riv osten og fordel den på de 4 skiver brød. Læg derefter brødende op i hver skål.
- Sæt det hele i ovnen og bag indtil suppen bobler op gennem brødet, og osten er gyldenbrun.
Pointen med at dække suppen med baguette og ost er, at når skålene sættes i ovnen, så opsuger brødet lidt af suppen og danner en lækker sprød skorpe.
Hvis man gerne vil variere opskriften lidt, kan man tilsætte andeconfit. Eller man kan afslutte med et stænk worcestershiresauce eller sennep.